Pokúsili ste sa niekedy prestať fajčiť? Ani ja.

Mnoho ľudí však má slabú chvíľku a urobí to. Niekomu sa to podarí hneď na prvý pokus, iný sa musí posnažit viackrát a zvyšok zlyhá. Problém môže byť aj v tom, že niekedy konvenčné prostriedky (náplasť, žuvačka, odovzdanie CELEJ výplaty manželke) nestačia. Tu musí zapracovať fantázia - a tu: https://www.mumbaimirror.com/article/9/2011053120110531155551242cb74e57f/20-Innovative-ways-to-quit-smoking.html aj zapracovala.

Páči sa mi hneď prvá rada: "Vyskúšajte zabaliť cigarety do papiera ako vianočné darčeky. Zakaždým, keď si chcete zapáliť, odbaľte škatuľku a napíšte, čo robíte, ako sa cítite a ako veľmi je pre vás cigareta dôležitá. Robte to dva týždne a nielenže budete fajčiť menej, ale dozviete sa aj nové veci o svojom zlozvyku."

Táto istá rada platí aj pre mužov, ktorí chcú znížiť frekvenciu masturbácie, nech už je to z akéhokoľvek nepochopiteľného dôvodu. Postup je takýto: zabaľte si penis do servítky a kedykoľvek nastane "ten čas", rozbaľte servítku a napíšte si, prečo sa to stalo, ako sa cítite a ako veľmi je pre vás masturbácia dôležitá. Ak to vydržíte jeden deň, choďte si ako darček kúpiť cigarety. Servítku nezahoďte, zíde sa.