Ak ste nevyrastali v rodine triatlonistu a atlétky, nemáte v šatníku zo 20 tričiek zo špeciálneho pot odvádzajúceho materiálu a nevstávate o šiestej ráno, aby ste si šli zabehať, tak asi nie ste športový úchylák. A tým pádom máte asi málo pohybu. To sa prejaví bolesťou chrbta, skracovaním svalov a nakoniec aj tým, že aj zabudnete, ako vyzerá váš kamoš tam dole, lebo ho cez brucho nadlho neuvidíte. Tomu sa však dá zabrániť – a my vám dnes prinášame 5 tipov, ako na to.

1. Trávte víkendy vonku
Zdrhnite z mesta hneď, ako v piatok prídete z práce a robte to pravidelne. Kúpte si kajak a choďte kajakovať na (na začiatok pokojnú) rieku. Choďte na túru. Kúpte si bicykel a choďte ho prevetrať. Už 2-3 hodiny strávené aktívnym pohybom na čerstvom vzduchu s týždennou pravidelnosťou prinesú výrazné zmeny. Je tu leto, tak to využite!

2. Kempujte
Gril, klobásky, kamoši a nasmradnuté oblečko – to sú indentifikátory skvelého chlapského dňa vonku. Využite teplé počasie a vyberajte sa pravidelne na poldenné výlety do prírody spojené s dobrým jedlom a pár pivami. Skúste sa premôcť a nezaparkovať auto dva metre od ohniska – namiesto toho sa k nemu prejdite. Drevo nekúpte na pumpe, ale ho nazbierajte v lese a oheň rozdúchajte vlastnými pľúcami (pozor na oči!). A nevyžerte všetky klobásy!

3. Zapojte sa do športovej ligy
Nájdite si kamošov na futbal, tenis, volejbal alebo golf a stretávajte sa pri tomto športe pravidelne. Vytvorte si ligu, založte si k nej webstránku a nájdite v sebe súťaživého ducha. Porazte svojho suseda či najlepšieho kamoša a vylepšite sa v trashtalku na ihrisku.

4. Nepoužívajte výťahy
Máte firmu na ôsmom poschodí a bývate na šiestom? Super! Odteraz choďte na tieto miesta pešo. Vraj každý schod predlžuje život o minútu. No dobre, to je blbosť a práve som si to vymyslel, ale chodiť po schodoch určite pomáha. Robte to tak dva mesiace a verím, že po čase pri utieraní stehna vyloženého na vani nájdete aspoň 3 rozdiely! A ešte jeden tip: kúpte si ešte jeden deodorant do práce.

5. Spravte si z fitka rituál
Chodenie do fitka baví len fitkových úchylákov. To sú tí holohlaví prepotení nabúchaní týpci, ktorých tam každý deň vídate (teda vídali by ste, keby ste tam každý deň chodili). Ak vás to nebaví tak ako 99% populácie – urobte si to po svojom. Nájdite si fitko, do ktorého sa dá ísť pešo, sprchujte sa až doma, choďte tam v čase, keď aj tak nemáte nič lepšie na práci a zoberte si tam knihu. A nafoťte si fotky „predtým“ aby ste si ich mohli porovnať o dva mesiace s tými „potom“. Veď každý správny muž potrebuje vidieť vývoj (či už je to v kvalite sexu s partnerkou alebo v raste svalovej hmoty;).