Ste už otrávení zo služieb vo Vysokých tatrách, prežratí chorvátskej pleskavice aj veršalice a zdechlé Tunisko vám jeden krát stačilo? Máme pre vás 5 tipov na kreatívnejšiu dovolenku, či už s frajerkou, manželkou, kamošmi alebo osamote. Predsalen už máte dosť rokov na to, aby vám život organizovala nejaká nedoštudovaná vystrelená delegátka, nie? Nehovoriac o tom, že vami navrhnutá a dobre vymyslená dovolenka z vás môže urobiť ešte lepšieho muža! Tu je 5 tipov ako poňať svoj voľný čas trochu inak:

1. Vínna cesta
Vyberte sa do karpatskej kotliny, alebo na Moravu. Ubytujte sa v roch rôznych hoteloch a navštívte niekoľko vínnych pivníc. Pokecajte o vínku s ich majiteľmi, inými vinármi, alebo s kamarátmi. Zistite konečne čo to znamená barikové, bobuľový výber alebo ľadové víno. Nakúpte si za bedničku-dve toho čo vám zachutí a potom pol roka mudrujte pred kamarátmi, hovorte na nich cudzími slovami a tvárte sa ako najväčší vínoznalec v meste.

2. Kuchárska cesta
Ak vám je trápne o sebe hovoriť že viete variť, keď vlastne viete urobiť len umastenú praženicu, rozvarenú ryžu, alebo slepačiu polievku zo 4 bujónov, vyberte sa na dovolenku spojenú s kurzom varenia. Vráťte sa ako páni a zaraďte varenie večere medzi svoje overené triky na zbalenie čajočky. Tri tipy na labužnícke destinácie: talianske Toskánsko, francúzske Provensálsko a španielske Katalánsko.

3. Testovacie jazdy a závody
Už aj na Slovensku máme závodný okruh a po celej Európe ich je ešte niekoľko. Vyberte sa s kamošmi a zaplaťte si kurz testovacích jázd na profesionálnych športových autách. Nové skilly pri jazde v noci, v daždi, na nerovnom teréne či pri neočakávaných udalostiach využijete aj doma na svojej ojazdenej Fábii.

4. Agroturistika
Ak počas roka sedíte v kancelárii a čumíte do monitora, možno by vás bavilo stráviť týždeň dva na kozej farme v Indii, prehadzovať hnoj, dojiť mlieko, okopávať prítomné plodiny. Za ubytovanie a stravu nezaplatíte ani korunu, pretože si ich cenu odmakáte a domov sa vrátite krásne (podľa tielka opálení) a s dobrým pocitom, že keď po atómovej vojne vylezieme z úkrytov, vy budete jedni z mála čo budú vedieť ako si dopestovať potravu.

5. Jazyková dovolenka
Pred mnohými rokmi ste si do životopisu napísali "nemčina - aktívne" a už niekoľko krát sa vám to na pracovnom pohovore vypomstilo a vy ste vyzerali ako úplný idiot? Tak potom využite svoju dovolenku a odpáľte sa úplne sám do Berlína na jazykový kurz. Pozrite si zvyšky berlínskeho múra, Brandenburskú bránu a potom sa o nich 5 hodín denne bavte po nemecky na špecializovanom kurze so spolužiakmi a spolužiačkami z celého sveta.

Tak choďte do toho a skúste sa aspoň na jednej dovolenke neflákať. Nech si vyberiete z ho čokoľvek, zaručujeme vám, že sa vrátite ako lepší muž.