Ako vášnivý fajčiar som si pred dvoma rokmi povedal, že byť vášnivým fajčiarom je volovina a že s tým treba prestať. Ale vôle málo, nervov veľa, tak si človek povie, “sadnem k počítaču, voľačo nájdem”. Tak som našiel biorezonanciu.

 

Biorezonancia je v podstate všetko. Kam se hrabe Jahve, to se nedá srovnat. Je to taký prístroj, ktorý robí všetko a nič. Ateista by veru možno aj porovnával. 
Biorezonancia je prístroj diagnostický aj liečebný, zvyšok si vygooglite, nemám žalúdok na to, aby som vám znepríjemnil raňajky/obed.

 

Keďže som si spomenul, že mi ktosi vravel, že ktosi prestal fajčiť, overil som si u známych, či to teda bolo ono zázračné zariadenie, ktoré ich k tomu primälo. Bolo to ono. Dve referencie od bývalých fajčiarov, každý z nich denne tri krabičky. Neverili by ste, ale jedného poznám, ten zapaľuje vyfajčenou cigaretou novú. Ale zato hlas by mu závidel fakt asi ktorýkoľvek metalový spevák, ale istý si nie som, predpokladám že sa v diskusii dozviem viac. No a ten prestal fajčiť. Pokým nemal autonehodu, to si po roku zapálil a fajčí ďalej jednu od druhej, doslova.

 

Tak som teda zavolal a objednal sa o dva týždne. Nie preto, lebo som to tak chcel, ale preto, lebo nemali iný voľný termín! Normálne obsadené, 30€ za hodinovú terapiu. Niežeby som biorezonancii veril. Trošku ma, len tak laicky, veda zaujíma. Ale povedal som si - som len laik, ak vyrátam, že toľko prefajčím za pár dní, tak teda skúsim poprieť základné fyzikálne zákony, veď ani Hawking nevie všetko a opravuje sa, čo mu oko stačí. Okrem toho, poznáte chlapa, ktorý vidí volovinu a nechce ju vyskúšať?

 

Prišiel Ďeň, kedy prestanem fajčiť. Tak som prišiel na miesto určenia (parkovacie miesto nemajú), zaklopal a otvoril mi mladý pán, dlhovlasý, povedali by ste si, jak Rostas. Ale dlhé vlasy som mal vtedy aj ja, tak teda nebudem súdiť. Dostal som sklenenú banku a poslali ma na balkón zapáliť si s tým, že cigaretu mám vyfajčiť len do polovice, klepať do tej sklenenej banky a potom do nej hodiť tú nedofajčenú polovicu. Pre manažéra špak, pre bezdomovca stovka ciga. Najväčšia sranda ale bola banka samotná. Bola taká špinavá, že som len ťažko odolával otázke na to, či v tom supermedicínskoajurvédskom zariadení už počuli o laboratórnej čistote. Zjavne nepočuli a majú v centre mesta extra tvrdú vodu. Keby mi do toho naliali poldeci v najposlednejšej krčme v najposlednejšej dedine, tak sa povadím.

 

Krok číslo dva spočíval v tom, že som si sadol oproti mandalovému obrazu, do ruky mi dali kovové gule čoby elektródy, na hlavu tiež čosi podobné, nejaký pliešok. Do prístroja, ktorý vyzeral ako mixážny pult, čo vyrábal môj švagor ešte počas komunizmu, vložili onú sklenenú banku. Vraj cez to prechádza energia. “Čosi ako elektrická”, bolo mi povedané. A cez elektródy a čelo až do mňa.

 

Do toho reči o tom, že prestať fajčiť musím chcieť. Bez toho mi nepomôže žiaden prístroj. Šikovné. Ak zaberie, môže za to prístroj, ak nezaberie, málo som chcel. Na otázku, ako to funguje, mi bolo povedané, že to vysiela do modzgu antivlny z tej nedofajčenej cigarety. Teda z tej špinavej banky všetok sajrajt rovno mne do modzgu. Tie elektrické vlny sú tak energeticky malé, že ani najlepšia technika na svete ich nedokáže odhaliť. Nuž, vědci z CERNu nebudou mít co žrát.

 

Posledná inštrukcia bola, aby som bol ticho (a viac sa nevypytoval) a pozeral na ten mandaloidný obraz a predstavoval si, ako nefajčím. No, skúste si nepredstavovať ružového slona...

 

Celé to trvalo hodinu, sedel som tam, hrala nejaká hudba, pozeral som na obraz akoby bol pekný a nudil sa. Po hodine Pseudorosťas prišiel, povedal, že som nefajčiar a takmer som šiel domov. Len som ešte dostal minerál, ktorý prešiel procesom liečby (asi bol zastrčený v inom otvore toho superstroja). Zabalený v alobale. Ten minerál si mám kvapkať do dvoch litrov vody 20 kvapiek a piť celý deň. A držať v alobale. Fakt.

 

Samozrejme, prvé čo som urobil, keď som vyšiel z dverí, bolo rozbalenie minerálu. Doma som potom z minerálu strhol nálepku. Výsledok: zapečatená voda s liehom z lekárne. Prelepená nálepkou liečiteľského centra na ktorom je zloženie: voda, lieh a minerál. Minerál sa tam dostal v procese odvykania. Aby ste verili, prikladám fotky:

 

  

Nefajčil som 11 hodín. Bolo to utrpenie.

 

Inšpirovalo ma to k založeniu minimúzea viery v blbosti. Zatiaľ mám nejaké posvätné vodičky, zeminy, náramok proti urieknutiu, liehový minerál a ešte čosi. Ak máte nejakú volovinu, adresa v redakcii. Osobne túžim po špiritistickej tabuľke a vápencovej skale so skamelinou detskej a dinosaurej nohy vedľa seba.

 

Biorezonancii udeľujem jedného Rosťasa z desiatich. Ono na niekoho to fungovať môže, ak zaberie placebo, tak je to v podstate iniciačný rituál do sveta nefajčiarov. Ale inak je to konšpirátorský pseudovedecký nonsens. Aj som chcel aby bol článok vtipný. Ale sú témy, pri ktorých to proste nedokážem.