Napriek všetkým varovaniam a osvete, ktorú som sa tu snažil šíriť, sa tu našli pochybné individuá, ktoré si myslia, že kamarátstvo medzi mužom a ženou je možné. A čo viac, oni si myslia, že je to aj super vec. Áno, ukazujem na teba, Xorxee (prostredníkom). A okrem týchto mužov sem vraj aj chodia muži, čo majú frajerky, manželky a milenky (niekedy všetko naraz). No a keď sa vyskytujete v okolí žien, nevyhnete sa komunikácii. A skôr či neskôr na vás žena vytiahne problém. Ako to riešiť? Dozviete sa po reklame.

 

Sú tri neoddeliteľné súčasti, ktoré definujú ženu - prsia, vagína (dnes budem slušný) a problémy. Zatiaľ čo prvé dve veci sú prudko použiteľné, tá tretia je zlo, ktoré nás núti uvažovať o tom, či to všetko za tie prvé dve stojí. Problémy sú spoľahlivý indikátor ženskej inteligencie - čím viac sa žena sťažuje aký má ťažký život, lebo nevie čo so sebou, tým je hlúpejšia. Nemyslím skutočné problémy, ale také tie typické slepačie veci "ako jej mám povedať, že ju nemám rada", za ktoré by vás v krčme kamaráti obliali pivom. Zenoví majstri mužsko-ženskej rovnováhy vedia, že existuje iba pár riešení situácie, keď na vás žena vytiahne svoj problém. Rovno vám ich hodím: je to rýchly útek, hluchota, infarkt a smrť. Nič iné nepomáha. Keď už na vás žena vybalí problém, niet úniku. Našťastie tu mám návod ako to celé prežiť s čo najmenšou ujmou na psychickom zdraví.

 

Prvý bod je najdôležitejší. Žene sa s problémom nesnažíme pomôcť. Ak ste naučený z roboty alebo života na postupnosť problém-analýza-návrh a vybratie riešenia - problem solved, tak na to okamžite zabudnite. Obťažuje ju šéf, robota je aj tak na hovno a ešte k tomu mizerne platená? Nie, neradíme jej meniť robotu, držíme hubu. Ženský problém je len nakopený vnútorný chaos, ktorý sa musí dostať z mysle von. Prečo s tým obťažujú mužov, je záhada. Preto nikdy neponúkame žiadne riešenie. Toto nikdy má výnimku, ale k tomu sa dostaneme.

 

Ženský problém nezľahčujeme. Veľakrát sa vám bude drať na pery otázka "Prečo ma otravuješ s týmito pičovinami?" (haha, že budem slušný, kto tomu veril). Aj keď je to absolútne správna otázka, žene ju položiť nemôžeme. To že sa na ňu škaredo pozrela kolegyňa je ževraj rovnako dôležité ako finále ligy majstrov. Vždy sa preto tvárte, ako keby vám rozprávala, že váš sused vám chodí pravidelne srať pod rohožku.

 

Nepoukazujeme na vinníka. Toto je najmä v prípade, že si žena za svoj problém môže úplne sama, čo je iba tak deväť z desiatich prípadov. V žiadnom prípade sa neodporúča ani povedať "Ja som ti to vravel", túto vetu smie použiť iba žena.

 

Nekladieme doplňujúce otázky. Otázky vedú k odpovediam a naozaj potrebujete počúvať to, aký majú ženy v sebe chaos? Nepotrebujete. Chceme to mať čo najrýchlejšie z krku. Vhodné odpovede sú teda: Aha, Hmm, Fakt?, Čoo?, Hej, Rozumiem, Áno. Pár rokov praxe a budete vedieť dávať správne odpovede aj bez počúvania. V žiadnom prípade sa nepýtame "No čo s tým chceš spraviť?"

 

Nepýtame sa ako to dopadlo. Ďalšia začiatočnícka chyba. Či už predstieraný alebo úprimný záujem o to, ako problém dopadol, vedie len k ďalšiemu kýblu vnútorného chaosu vyliateho na hlavu muža. Potrebujete to? Nie.

 

Ak ste sa dostali do situácie, kde od vás žena očakáva riešenie, či už vlastnou blbosťou, predstieraným záujmom s nádejou kopulácie, alebo len tak v rámci sebatrýznenia, existuje len jedno pravidlo. Nikdy neraďte žene konfrontáciu. Dovolím vám nahliadnuť do ženskej mysle. Žena musí byť dobrý človek. Dobrého človeka majú všetci radi. Ľudia nemajú radi človeka, čo im vynadá. Takže ak má žena napríklad kolegyňu, ktorá jej pravidelne ujebe gastráče, v žiadnom prípade jej nepovedzte aby šla za ňou, poriadne jej vynadala a udrela ju roxorom. Tým pádom by už nebola v očiach dotyčnej dobrý človek, dotyčná by sa sťažovala ďalej a ešte viac ľudí by si myslelo o danej žene, že je zlá. To v žiadnom prípade nechce.

 

Zakončite diskusiu optimisticky. Niet lepšieho riešenia ženského problému ako povedať "To bude dobré." To je presne to, čo od nás žena čaká. Žiadne konkrétne riešenia, žiadne rady, počúvame a povieme, že všetko bude okej. Máme to za sebou, môžme sa ísť opiť s kamarátmi.

 

Týmto poradňa končí, tím Dailymale vedcov už pracuje na odpovedi na otázku "Čo vlastne žena chce?". Výsledok tohto vedeckého projektu sa očakáva do roku 2700. Máte sa na čo tešiť.