Pirátite? Ak áno, určite poznáte sklamanie, keď je po dlhom ťahaní výsledkom vášho úsilia čosi tmavé a naklonené, so siluetami vstávajúcich divákov. Nikdy nepochopím ľudí, ktorí takéto šity pozerajú a už vôbec nie tých, čo kvôli takejto kvalite riskujú krk. Preto ma neskutočne irituje, keď nejaký Jablkožrút na koncerte vytiahne iPhone a natáča si svoj zážitok. Nielen že jediné čo ľudia za ním vidia je ruka hore, ale on sa celý koncert musí sústrediť na nakrúcanie.  Aj tak je výsledok takéhoto natáčania viac než len zlý a audio stopa pripomína povstanie na Blízkom východe s nezrozumiteľným soundtrackom.

Už nebudete musieť skúšať trpezlivosť iných a vyvolávať roztržky, pretože podla nového patentu od Apple natáčaniam koncertov (aspoň iPhonom) odzvonilo.

Neznáme je, či Apple plánuje tento patent aj realizovať, alebo sa jedná iba o eso v rukáve pri vyjednávaní s vydavateľstvami. Zdá sa to totiž ako zbytočne komplikovaný patent, ktorý vyžaduje umiestnenie hardvéru (infračervené LED) na koncertoch. Tento systém ochráni vlastníkov autorských práv vypnutím kamery, ak zaregistruje LEDky. Telefonovať však stále budete smieť a tak aspoň budete môcť vyrušovať okolie hlasitou diskusiou s kamarátom na druhej strane linky.

https://www.foxnews.com/scitech/2011/06/16/new-apple-technology-stops-iphones-from-filming-live-events/?test=latestnews