Konečne sa zaprdený Brusel začal zaoberať aj životom bežných ľudí. My čo beháme z práce do práce a nemáme čas si ani poriadne oklepať klobásku o pisoár sa už konečne budeme môcť naplno spoľahnúť na to, že čo je na obale potravín je aj v obale potravín. Na čítanie nápisov, upozornení a a zloženia výrobkov totiž nemá nikto čas! Keďže nás Európska únia miluje a pomáha nám, donúti aj potravinárov aby nás prestali odrbávať. Ak nebude v jogurte čokoláda, tak nebudú kúsky čokolády ani na jeho obale! Ak nebudú v jogurte jahody, tak nebudú zobrazené jahody ani na obale. Ak nebudú v jogurte cecky Penélope Cruz, tak nebudú jej cecky ani na obale (ooouuuu...).

 

Okrem toho uvádzania krajiny pôvodu pri jednozložkových produktoch ako napríklad pri mlieku, budú musieť byť na potravinách uvedené aj výživové a energetické hodnoty. Tie sú nám na nič. Jedine, že by niekto potreboval ku sypačke zvoliť správnu výživu. Ale to je tiež blbosť. Ak sypeš tak žer celé morky. Tri denne.

 

Posledný zásah Bruselu klepne po rukách aj tým výrobcom, ktorí radi píšu na obaly malými písmenami. Tie by už nemali byť menšie ako 1,2 milimetra a 0,9 milimetra v prípade malých obalov. Táto správa poteší hlavne tých čo sa v potravinách postavia pred pult s paštétami a 10 minút skúmajú, že čo to do tej lahodnej Májky vlastne dávajú. Nám, milovníkom pomletých chrupaviek a konských uší je to samozrejme jedno.

 

Zdroj: https://ekonomika.sme.sk/c/5955877/brusel-urci-velkost-pisma-na-obale-vyrobkov.html