To že pomaly, ale iste strácame súkromie je snáď jasné každému. Tentokrát však nebudeme polemizovať o našich súkromných dátach, ktoré korporácie predávajú boh-vie-komu. Dnes je na koberčeku Texas a úrad šerifa v okrese Montgomery.

 

Druhý pokus zaradiť do policajnej práce na diaľku riadené lietajúce oko sa zrejme, napriek protestom verejnosti, vydarí. Prvý pokus bol totiž zmarený po protestoch verejnosti, nová helikoptérka však má navrch, poskytuje okrem termálnej kamery aj jednoduché ovládanie (s pilotnou asistenciou), ktoré policajné zbory určite ocenia.

 
Shadowhawk je licencovaný FAA na let pri prenasledovaní kriminálnikov a na pomoc kukláčom. Takže zatiaľ by malo byť súkromie verejnosti relatívne v bezpečí, pokiaľ neutekajú pred zákonom. Ako však poznáme tento štát s najväčším počtom popráv, určite budú rozmýšľať nad eventuálnym zavedením zbraňových systémov.

 

Vanguard Defense Industries, tvorca Shadowhawka totiž už teraz poskytuje ozbrojené verzie svojho tieňového sokola. A keď si myslíte, že na takú malú vec toho moc nepripnete, tak sa teda mýlite. Okrem samozrejmého nesmrtiaceho systému sa na gamepadom ovládaného sokolíka kľudne zmestí aj brokovnica alebo granátomet.



Čaká nás teda potenciálne "svetlá" budúcnosť s lietajúcimi granátometmi ovládanými výkvetom policajného zboru, no to svetlo bude asi iba na konci tunela.



Zdroj