Ako ste si asi všimli, aj my tu máme v prispievateľoch pekné kvietky, no bývalého mafiána do tímu ešte len hľadáme. V Huffington Poste však jeden hosťuje a prispel skvelým článkom "10 skutočných biznis tipov od ex-člena mafie". No tak sem s nimi!

Louis Ferrante (dobre si pozrite jeho fotku, tipujeme, že sa čoskoro objaví v čiernom rámiku) v úvode podotýka, že mafia prosperuje aj v horších ekonomických časoch, keď my ostatní tvrdo bojujeme o skyvu chleba. Takže sa oplatí trochu sa podučiť. Tu sľúbené tipy, respektíve ich kratší výber:

1. Talentovaných nováčikov neodkrágľuj, aj keď ti inštinkt velí likvidovať konkurenciu v zárodku. Radšej im daj podiel na biznise. Takto sa k moci vypracoval aj Al Capone, kedysi nevinný ušatý mladíček.
2. Dobre si vyber consiglieriho - teda lojálneho, nezaujatého obchodného poradcu. Aj v legitímnom biznise sa zíde postarší, skúsený muž, ktorý ti poskytne dobré rady a vedenie.
3. Nepremeškaj žiadnu príležitosť a obzeraj sa aj po iných - napohľad menej lákavých - možnostiach zárobku. Napríklad oblasť odpadu a skládok je populárnym mafiánskym piesočkom. Z malého hobby sa môže stať časom tučný biznis.
4. Snaž sa získať insajderské info od zamestnancov protivníka. Veľa bežných pracovníkov je v práci nešťastných a radi poskytnú nejaké tie pikošky zo zákulisia firmy, ktorá im… hm, nosí chleba na stôl. (Nie sme tu na to, aby sme súdili, a neetickosť druhých nám môže byť ku prospechu.)
5. Dávaj na charitu. Lacná reklama sa vždy zíde.
6. Priprav sa na prúsery vopred: dostatočný obnos peňazí na výkupné, dobrý právnik v zálohe, inštrukcie pre blízkych v prípade problémov. Vyplatí sa to.
7. Drž si zásady. Rodina je dôležitá, treba dávať sľuby len v prípade, že ich vieš splniť, a tak ďalej. Podľa Ferranteho sú muži, ktorí sa stotožnia s hodnotami organizácie, odmenení najväčšími zárobkami.
Dobré celkom, ne?


zdroj: HuffPo