Miliardár Richard Branson, ktorého poznáme nielen vďaka Virgin Megastorom a Virgin posilkám, ale najmä pre jeho pokrokové aktivity v oblasti lietania do vesmíru, je najnovšie aj členom think tanku, ktorého hlavnou úlohou je ukončiť vojnu proti drogám.Vojnu vyhlásil Nixon pred 40 rokmi a nápad to bol možno dobrý, lenže exekúcia zjavne pokulháva: od roku '98 do 2008 sa zvýšila celosvetová konzumácia opiátov o skoro 35 %,  kokaínu o 25. Branson poukazuje na absurditu protidrogových zákonov, ktoré posielajú ľudí do basy za samotné branie drog a kritizuje stratégie vlád, ktoré vraj vedú k vraždeniu tisícov Mexičanov ročne - všetko vďaka americkému dopytu po kanabise.

Okrem Bransona sú do "vojny proti vojne" zapojení aj George Soros a Kofi Annan (plus ďalšie mozgy), no práve Bransonove vyjadrenia sú fakt zaujímavé:  napríklad ako ho Keith Richards učil baliť jointy a ako hostil vo svojom dome Boya Georga, keď sa táto narúžovaná eighties hviezda pokúšala prestať s drogami. Otvorene tiež hovorí o húlení so svojím synom a priznáva skúsenosti s extázou a koksom - a tvrdí, že drvivá väčšina ľudí dokáže brať drogy bezpečne a príležitostne. Závislosť by podľa neho mala byť vnímaná a riešená ako zdravotný problém, nie iba ako probém trestnoprávny. Spolu s ostatnými členmi think tanku volá po dekriminalizácii, ktorú už úspešne realizovalo napríklad Portugalsko.

My si zatiaľ počkáme, čo tí naši ŠaŠkovia a ich predvolebné rečičky.

Inak, mrknite si Richardov web a blog - kto lepšie poradí o dosiahutí biznis úspechu ako čávo, čo si vo voľnom čase stavia raketu?
https://www.virgin.com/richard-branson