Kde sú hranice vašej predstavivosti? Kam siaha vaša fantázia? Aké sú jej medze a vôbec, máte fantáziu?


Viete povoliť uzdu tým procesom v mozgu, vďaka ktorým sa dajú do pohybu nereálne, fiktívne, priam odvážne obrazy a zmenia sa na príbeh, alebo vyprchajú skôr než dosiahnú základné kontúry?


Vravievate si čo keby? Ako často? Čo keby som bol neviditeľný? Čo keby som sa na jeden deň zmenil na ženu? Že takú štetku ešte svet nezažil? Ale, no tak! Trocha úcty voči sebe. Čo keby som vyhral milión? Alebo, čo keby som vedel rozprávať ušami a namiesto palcov na nohách by som mal semenníky? Zakopnutie o roh postele by razom nabralo nový rozmer. A čo keby existovala internetová doména pre všetkých tých, čo sa neustále sťažujú, zlo je ich najväčšia cnosť a od diagnózy kverulant ich delí jediná návšteva psychiatra?


Viete si predstaviť virtuálny priestor určený takýmto ľuďom? Ľuďom, ktorých nenávisť nie je o nič menšia než nevraživosť, ktorú pociťujú voči komukoľvek, kto im aspoň trochu vadí? Web pre ľudí, ktorí svoje zvrátené pocity potrebujú dať najavo tým, ktorých sa týkajú.


Ich zlosť, antipatia, závisť a zloba, ktorými sú prešpikovaní, nemá absolútne žiaden relevantný základ! Žijú preto, aby nenávideli, a riadia sa heslom nenávidím, teda som!
Už ste si ich predstavili? Už dostali tváre? Sused? Kolega? Ten poďobaný strážnik v obchode alebo ten plesnivý dedko z parku s rovnako zákerným psom, akým je i on sám? Nezabudne vám pripomenúť, aby ste si po svojom psíkovi pozbierali malé prekvapenia pod hrozbou privolania a následného zapojenia členov polície do krátkej výkalovej epopeje, no nevadí mu, že jeho bastard serie na celý svet! Máte ich? A čo tá tučná pizda z banky? Tá, čo sa ani za toho Boha nepozdraví a tvári sa, že tou hnusnou bižutériou, čo jej visí na krku, by vám najradšej oči vyklala?


Takže ste si ich konečne vybavili? Dobre, pretože aj to sú ľudia a i oni majú právo na svoj web. Ako by sa asi volal? Nechám to na vás.

 

Nachádzali by sa tam kategórie a podkategórie. V kategórii Ohováranie, by boli spomenuté všetky fígle a triky, ako efektívne ohovárať s následným zničením celej reputácie ohováraného. Podľahnutie alkoholu, rozpad rodiny či vzťahu a následná averzia ohováraného voči celému svetu by sa vnímali ako dosiahnutie cieľa.


Mimoriadnej obľube by sa tešila kategória Intrigy s podkategóriami intfigán, intrigánka a tímové intrigy. Obsahovali by celé sady návodov a modelových situácií overených v praxi, pomocou ktorých by aj začínajúci intrigán dokázal zničiť kohokoľvek, kto mu nie je pochuti.


Nechýbala by Jednoduchá cesta k nenávisti. Niekoľkozväzková neoficiálna publikácia so všetkým, čo je potrebné k vybudovaniu nenávisti. V diskusnom fóre by ikony smajlíkov nahradili urážky, nadávky a gestá zdôrazňujúce negatívny postoj ku všetkým a všetkému. Web by obsahoval podrobne vypracované základy xenofóbie. No najobľúbenejšou by bola anonymná kategória tlačivá na stiahnutie.


Neboli by to hocaké tlačivá! Boli by to tlačivá určené konkrétnym ľuďom. Tlačivá formulované a štylizované v duchu čírej nevraživosti. Tlačivo určené nenávidenej svokre by obsahovalo, okrem iných, formuláciu: "Bodaj by ste zomrela a počas kremácie nech by ste úpal dostala!" Spôsob vykania s "a" na konci je zámerný, pretože takíto ľudia šíria zlo bez ohľadu na gramatiku či akékoľvek zákonitosti jazyka.


Tlačivá na stiahnutie by boli pochopiteľne kategorizované. Boli by určené rodine, rodinným príslušníkom, známym, kolegom, susedstvu, úradníkom, úradníkom vo verejnej správe a konkrétne tlačivo pre tú pani za okienkom Sociálnej poisťovne by obsahovalo, okrem iných, pochopiteľne, formuláciu: "nech by ťa banda syfilitických ožranov zneuctila, že by ti trvalé následky ostali a poisťovňa by ti neuhradila vzniknuté škody. Ty prašivá ondatra!" (Všimnite si, že v tlačive určenom svokre, čo je rodinný príslušník, badať náznak úcty v podobe vykania, kým v prípade úradníka verejnej správy o úcte nieto ani chýru, ani slychu.)


V tlačivách by bola špecifická podkategória, a to iné vierovyznanie. Napríklad evanjelik, ktorému by poslal tlačivo rímskokatolík, no aplikovateľné by to bolo na akékoľvek vierovyznanie. Malá ukážka:

 

Vážený barbar!


Hoci mi moja viera káže milovať blížneho svojho ako seba samého, bridí sa mi táto myšlienka a radšej by som holými rukami zboril tú vašu maštaľ, kde sa vy pohania stretávate a kde vykonávate rituály, ktoré si kedysi vymyslel akýsi prašivý pes a vy sa po ňom opičíte doteraz . Nevieš čo činíš, no zatratenie ťa neminie, lebo si bludár a jediné, čo na teba čaká, je svetlo pekelného ohňa. Bodaj by sa ti nedostalo rozhrešenia v poslednej chvíli tvojho biedneho života a v mukách by si trpel do konca vekov. Prajem ti len to najhoršie a s pokorou v duši pľujem na teba, tvojich predkov a potomstvo tvoje nech vezme ďas. Bez pozdravu a bez podpisu.


Pochopili ste, že tlačivá na stiahnutie by sa zasielali anonymne? Už som sa zľakol, že nie, ešte to by chýbalo! Predstavte si ten svet, kde by i tí, čo sa nevedia vyjadriť písomne, mali možnosť poslať takúto nádhernú písomnosť niekomu, kto im leží v žalúdku? Aký by to bol svet zas o niečo viac zamotaný...