Čo si budeme klamať, prvé rande s osobou opačného (alebo aj rovnakého) pohlavia býva pomerne stresujúca skúsenosť, ktorá spočíva v tom, čo povedať, kedy povedať a ako to povedať. Aj keď ja tvrdím, že treba byť sám sebou, na nič sa nehrať a pýtať sa to, čo ma zaujíma, sú tu isté spoločenské hranice, ktoré nás zväzujú, takže zaskočiť slečnu otázkou, čo si myslí o autofelácii, ktorým článkom by chcela byť v ľudskej stonožke a či by si dala spraviť piercing do bradavky, sa považuje za nevhodné.

 

Ak sme ale nesmelí, existuje súbor na prvý pohľad nevinných a neosobných otázok, ktoré prezradia o objekte nášho (ne)záujmu viac, ako by sa zdalo. Napodiv to nevyplýva z akejsi insitnej psychológie, typu „povedala, že má tetovanie, takže má rada bolesť, takže určite rada robí anál“, ale zo štatistiky zoznamovacieho portálu OKCupid.com. Aj keď je štatistika pochopiteľne niečo medzi omylom a klamstvom, je to veľmi zaujímavá téma, ktorá stojí na zamyslenie.

 

Tak napríklad viete, čo vraj o nás hovorí to, či máme alebo nemáme radi chuť piva? Pivári sú vraj až o 60% viac ochotnejší mať sex na prvom rande, než milovníci iného alkoholu alebo nealko-nudy. Toto vraj platí pre obidve pohlavia rovnako. Je to bohužiaľ jediná štatisticky významná otázka u žien, chlapov sa môžete ešte napríklad spýtať, či:

 

  • v istom zmysle považujú jadrovú vojnu za príťažlivú,
  • by vypustili jadrové hlavice za hocijakých okolností, keby mali tú moc,
  • by si vedeli predstaviť niekoho zabiť.

 

Takže ako vidno, keď ste milovníkom apokalypsy a latentný zabijak, súlož na prvom rande by vám nemala robiť problémy. Čo aj dáva logiku, lebo život je krátky a nikdy neviete, kedy vás zakiluje jadrový spad, tak si treba ešte užiť. Aj keď teda neviem, ja som na dve z uvedených troch otázok odpovedal áno, a pivo rád nemám. Takže ja asi iba niekedy.

 

Na druhej strane, otázky, ktoré indikujú záujem o dlhotrvajúci a vážny vzťah, sú:

 

  • Radi pozeráte horory?
  • Cestovali ste už po cudzej krajine sami?
  • Bolo by fajn, na všetko sa vysrať a ísť žiť na plachetnicu?

 

Logike tej prvej otázke rozumiem, vážne vzťahy často bývajú ako sprchová scéna zo Psycha, zvyšným dvom nie, no 32% párov, ktoré sa zoznámili cez OKCupid a vydržalo im to, sa zhodli vo všetkých troch, čo je 3,7-násobok viac ako štatistická náhoda.

 

Pokiaľ ide o svetonázor, tak ak chcete vedieť politickú inklináciu vašej potenciálnej polovičky (aj keď si neviem predstaviť, čo za zaprdenca vytiahne túto tému na prvom rande), spýtajte sa, či uprednostňuje jednoduchosť alebo komplexnosť. Milovníci jednoduchosti inklinujú ku konzervám, zložitejšie veci sa páčia liberálom. Z hľadiska partnerského spolužitia je aktuálna skôr téma náboženstva a na to existuje vraj spoľahlivý ukazovateľ v podobe otázky, či vám vadí zlá gramatika. U gramatických náckov je dvakrát väčšia pravdepodobnosť, že sú religiózne založení, než u ľudí, ktorým je to šumák. Aj keď pochopiteľne, religiozita nemusí automaticky znamenať bigotný katolicizmus, alebo moslimský fundamentalizmus.

  

Takže ako som spomínal, je to zaujímavé a vyskúšajte si na sebe, či to sedí. Predpokladám, že zoznamovacie inzeráty na texty typu: „mladá osamelá vinárka s vášňou pre cestovanie a pozeranie hororov hľadá jednoduchého chlapca, ktorý ovláda gramatiku a nemá rád pivo“ to aj tak netransformuje. Lebo to by bola teda pekná nuda.

 

Viac info tu.

 

Pic via https://www.attractioninstitute.org