Bravčové hlavy, čo rady tliachajú v TA3, nás už pár rokov strašia pred príchodom zlých nekatolíkov z ďalekého východu. Tí stále nie a nie prísť, no ale čo keby?

Všimol som si, že nám trtkovia spod hradu systematicky zatajujú to najpodstatnejšie riziko spojené s novou kultúrou. Neviem, či sa tomu vyhýbajú cielene, pretože im téma nevonia. Alebo v tom, rovnako ako vo všetkom inom, má prsty politická korektnosť? Prečo mlčia všetky médiá? Alebo proste u nás nikto nevie, že moslimovia majú nielen iné rituály prijímania potravy, ale aj jej následného postupu a konca?

Našťastie je tu pre vás Daily poradňa, ktorá vás vyvedie z neistoty. V nasledujúcich riadkoch si podrobne vysvetlíme, ako správne používať to, čo na dekadentnom západe nazývame turecký záchod.

0. Úvod

Pred procesom sa uistíme, že so sebou máme toaleťák alebo vreckovky! Ak na to zabudneme, sme v péčku, pretože turecké záchody normálne tento koncept nepoznajú.

1. Sadáme

„Sadáme“ nie je to správne slovo, pretože si nie je na čo sadnúť. Čupneme si. No ešte predtým, hneď po príchode do kabínky, sa poriadne poobzeráme okolo, pokúsime sa neodpadnúť od puchu a pritom lokalizovať kohútik, z ktorého by mala tiecť voda. Kohútik s vodou bude hrať dôležitú rolu. Môže sa nachádzať na dosah ruky alebo trochu ďalej. Pod ním by malo byť vedierko. Ak nie je, je to problém, pre domácich podobný neprítomnému toaletnému papieru na západných záchodoch. Treba ihneď vybehnúť za hajzelbabou/hajzelchlapom a vypýtať si ho.

Až teraz si môžeme stiahnuť nohavice, postaviť sa čelom k dverám tak, aby sme mali topánky na mieste na mise vyhradenom na topánky, stiahnuť gate a čupnúť si.

2. Tlačíme

V prípade pánov vykonávajúcich malú potrebu teste pred veľkou (ak nerátame čisto malú potrebu, pri ktorej nám stačí stáť), dávame obrovský pozor na pinďúra, aby nám neošťal stiahnuté gate a zároveň aby nešťal za rozsah porcelánovej misy. V prípade dám si nie som celkom istý, ale logicky by to nemalo byť príliš odlišné.

Ešte pred zatlačením odporúčam uistiť sa, že máme ritný otvor priamo nad dierou v zemi. Inak môžu nastať komplikácie ako na titulnom obrázku. Samotný proces tlačenia je rovnaký ako na našich záchodoch, takže sa môžeme posunúť k ďalšiemu bodu.

3. Utierame

Tu je kľúčový rozdiel medzi obyvateľmi islamského sveta a nami. Najskôr si vysvetlíme, ako to urobíme my na západe v zajatí východného záchodu, a potom objasníme alternatívny prístup bez toaletného papiera.

Čupiac nad tureckou misou si utierame ritný otvor ako po našom, len s jedným rozdielom: papier za žiadnych okolností nevhadzujeme do záchoda! Mohol by totiž upchať trúbky, ktoré sú v týchto krajinách príliš tenké, a to samozrejme nechceme. Ak sme na hoteli, hrozí, že dojebeme náš jediný hajzel, ak na návšteve, hrozí faux pas, a len tak na verejnosti tiež nerobme zlobu. Papier nemožno vhadzovať dnu ani v hoteloch s našimi „západnými“ misami. Namiesto toho ho dávame do priľahlého odpadkového koša podľa možnosti tak, aby nebolo vidno hnedú stranu. (NB: Táto stránka [1] obsahuje prehľad krajín, kde to ako funguje.)

Ako postupujú obyvatelia moslimského sveta bez toaletného papiera? Použijú proste ruku spolu v súčinnosti s vodou. Ak je kohútik blízko, prípadne ak z neho trčí hadica, ruku si možno priebežne oplachovať pod tečúcou vodou, ak nie, umývanie prebieha vo vedre. Riť sa utiera ľavou rukou (logicky, pretože sme praváci, a teda pravú ruku máme vyhradenú na všetko podstatné v živote).

Ak v sebe teraz horko-ťažko zadržiavate svoje raňajky pred zaradením spiatočky a váš slniečkarsky svetonázor sa práve začal prudko otáčať, lebo nedokážete spracovať, ako si niekto môže utierať zadok vlastnou rukou, tak vedzte, že (nie úplne jasný a publikovaný, ale údajne vykonaný) výskum dokazuje, že v priemere sú čistejšie osraté a následne dôkladne umyté ruky, ako častokrát neumyté ruky po použití toaleťáku.

4. Splachujeme

Správne, po použití záchoda treba spláchnuť! Nie ako ten debil, ktorý dal vzniknúť titulnému obrázku. Na záver zalejeme dieru v zemi vodou z vedra. Ak by nestačilo na odplavenie substrátu, dopustíme vodu do vedra a opakujeme až do dosiahnutia želaného efektu. Alebo použijeme prúd z hadice. Je dobrým zvykom znovu naplniť prázdne vedro vodou, aby to nemusel robiť človek, čo príde po nás. Pri niektorých modernejších toaletách možno priamo spláchnuť.

Na záver krátke zamyslenie. Aký to má celé zmysel? Poznáme dve výhody tureckého záchoda. Po prvé, ako je vďaka múdrym videám na internete [2] známe, sranie v drepe je pre naše črevá príjemnejšie ako sranie v sede. Po druhé, (pre chlapov) je obrovským pozitívom, že si nemusíme sadať na dosku, ktorú pár minút pred naším príchodom ošťal nejaký chuj, čo sa nevie trafiť, a my to ešte k tomu musíme utrieť. To má od hygieny dosť ďaleko, len to už nevnímame, lebo sme si zvykli. A takisto nehrozí, že sa vlastným chujom budeme dotýkať vnútra misy.

Pevne veríme, že tento návod vám pomôže lepšie sa integrovať do ucelenej moslimskej komunity vo vašej dedine, keby náhodou vznikla. Sraniu zdar!

[1] https://wheredoiputthepaper.com/

[2] https://www.youtube.com/watch?v=IFTRvDoQ_pk