Je vždy zaujímavé obzrieť sa späť za niektorým z klasických seriálov a na jeho hlavné postavy, aby sme s odstupom rokov videli, čo sa s nimi stalo. Pozrime sa teda, čo sa stalo s osudom hlavných hrdinov obľúbeného akčného krimiseriálu Starsky and Hutch, ktorý skončil v roku 1979.

 

Kučeravý tmavovlasý Paul Michael Glaser bol skutočným televíznym hercom a aj ním po štyroch rokoch a 92-och častiach seriálu zostal. Pred seriálom Starsky and Hutch hosťoval vo viacerých iných seriáloch, objavil sa napríklad v Kojakovi (1973) a tiež Uliciach San Francisca (1972), ale úspech mu samozrejme zabezpečila až postava Davea Starskyho. Tento úspech však znášal pomerne ťažko.

 

Po ukončení seriálu v roku 1979 sa na obrazovkách objavil už len v dvoch neznámych televíznych filmoch. O filme Phobia (1981), ktorý po uvedení do kín skrachoval, diplomaticky pomlčíme. Od roku 1984 teda z obrazoviek do roku 2000 úplne zmizol. Dôvody sú prozaické, Glaser sa začal venovať režisérskej tvorbe a rovnako, ako dirigoval niektoré z dielov Starsky and Hutch, bol poverený režírovaním niekoľkých ďalších seriálov. Medzi nimi boli napríklad Miami Vice (1985), Spielbergové Amazing Stories (1985) Third Watch (2005), Raines (2007) alebo Las Vegas (2007), ktoré nesú Glaserov rukopis. Na plátnach kín sa podieľal na filme The Running Man (1987), v hlavnej úlohe s Arnoldom Schwarzeneggerom. Je jasné, že účinkovanie na obrazovkách ho lákalo aj naďalej, preto prijal hosťujúcu úlohu v seriáli Third Watch, ako aj v niektorých pilotných filmoch seriálov.

 

Úplným opakom bol jeho seriálový kolega David Soul, ktorý stvárnil postavu blondína Hutcha. Ten začal s hraním oveľa skôr a vydržal aj oveľa dlhšie. Svoju kariéru začal už v roku 1967, hosťovaním v seriáli Star Trek (1966) až napokon dostal stabilnú úlohu v seriáli Here Come The Brides (1968), ale rovnako ako jeho kolega, tiež nemohol vynechať seriál Ulice San Francisca.

 

Po skončení krimiseriálu v roku 1979 sa objavil v adaptácii Stephena Kinga Salem´s Lot (1979) a ďalších televíznych seriáloch, ako stabilný člen štábu v seriáli Cybilly Shepherdovej – The Yellow Rose (1983). Ale aby sme spomenuli aj našincom známe tituly, Soulovi sa ušlo zopár častí aj v seriáli Jake a tlsťoch (1987) a tiež si po boku Davida Sucheta zahral v detektívke To je vražda, napísala (1984), diel Smrť na Níle. Naposledy stvárnil v televízii samotného Jerryho Springera v Jerry Springer: The Opera (2005) a na plátnach kín kvázi sám seba, keď sa na okamih objavil v spracovaní akčného filmu Starsky and Hutch (2004).

 

Samozrejme aj Soul sa venoval režírovaniu, ale s menším nasadením, ako jeho kolega. Po troch epizódach Starskeho v spolupráci s Michaelom Mannom, ktorý bol pri oboch seriáloch, režíroval Miami Vice, ale do roku 1990 sa mu ušlo len zo šesť alebo sedem dielov seriálu, preto s tým čoskoro skoncoval.

 

Rovnako ako v ostatných seriáloch, aj v Starsky and Hutch boli zaujímavé vedľajšie postavy, okolo ktorých by bol hriech prejsť bez povšimnutia. Bernie Hamilton, ktorý stvárnil postavu kapitána Dobeya, sa nezabudnuteľnej úlohy zmocnil po relatívne bohatej hereckej dráhe, počas ktorej účinkoval v mnohých seriáloch a filmoch, ale do takejto dobrej role nebol nikdy obsadený. Po jej ukončení sa 80-ročný herec stiahol a objavil už len v roku 1980 v The Misadventures of Sheriff Lobo a tiež v roku 1985 v jednej časti seriálu Love Boat.

 

Antonio Fargas hrajúci Huggy Beara je však ešte aj dnes pomerne aktívny, hoci nie je celkom isté, žeby dnes niekto spoznal mladého pohodového černocha zo seriálu Starsky and Hutch, ktorý hral pred rokmi v pokračovaní situačnej komédie Chris Rock (2004), v Everybody Hates Chris (2005). On bol pred seriálom tiež seriálovým hercom a objavil sa aj v niekoľkých filmoch (napr. Shaft), ale až do roku 2007 sa po ukončení seriálu Starsky and Hutch nikde neobjavil vo významnejšej úlohe. Hosťovanie v seriáloch MacGyver (1985), LA Heat (1989) alebo Miami Vice, nebolo pre neho prelomové a ani ho nebombardovali ponukami na nakrúcanie filmov počas jeho kariéry, v ktorej mal zopár menších úloh v rôznych videofilmoch. Účinkoval aj v prvej časti novšieho seriálu Heroes (2006) – na jeho smolu však práve v jej nezostrihanej verzii, ktorá nebola uvedená v televízii. V súčasnosti žije v Las Vegas.