Réžia: Paul McGuigan
Predloha: Irvine Welsh (kniha)
Hrajú: Stephen McCole, Maurice Roëves, Irvine Welsh, Kevin McKidd, Alison Peebles, Ewen Bremner...

 

 

Myslím, že kultový Trainspotting netreba nikomu predstavovať. Režisér Danny Boyle ním po svojom prvom vážnejšom počine Shallow Grave nasadil pomerne vysokú latku snímkam, točiacim sa okolo britskej (škótskej) drogovej scény. Aj preto bolo pomerne ťažké sa pustiť do Welshovho ďalšieho námetu, ktorý vydal iba rok po Trainspottingu, pod názvom The Acid House.

 

K jeho realizácii sa odhodlal jeden z najjedinečnejších súčasných škótskych režisérov Paul McGuigan. Okrem boja s nálepkou Trainspotting II sa musel vyrovnať aj s faktom, že šlo v podstate o jeho debut.

 

Samotný film je zostavený z troch príbehov typicky Welshovských postáv. Nechýba v nich zúfalstvo, strata životných istôt, drogy, násilie a prežívanie na okraji spoločnosti.  Vo filme si zahral aj Ewen Bremner, ktorý opäť brilantne stvárnil jednoduchší charakter postavy počúvajúcej na meno Coco Bryce.

 

Netrúfam si hodnotiť kvalitu filmu, aj napriek viacerým výborným momentom, ale ak máte radi Irvina Welsha (a to ja teda mám!) a tento film ste nevideli, skúste tento deficit dohnať.