Predtým, než začnete čítať tento článok, vás chcem upozorniť, že bude vysoko neodborný, jednoduchý a prízemný, presne ako polovica vtipov v tom filme. Keď som vyšiel z kina, musel som si to trochu prejsť hlavou (nie ako Kurt Cobain), či vôbec niečo k tomuto napíšem, ale ako môžete vidieť ... Po prečítaní tohto balastu sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane jedna z týchto možností.

1. Zmažete si z Tvároknihy status o tom, aký je Deadpool najlepší film ever s 23 lajkami od filmových kritikov a odborníkov na grafické novely.  

2. Pošlete ma do Plačkovej a v komentoch mi vynadáte, že som ešte väčší cocot ako Fiko.

3. Nestane sa vôbec nič a váš život bude naďalej osóm/boring, ako doteraz.

Možno si hovoríte, že načo na tie filmy leziem, keď potom iba za internetom mindžujem. A ako inač som mal využiť vratky od Hranola? Hmm?? Nenútim vás to čítať, ale prokrastinácia je fasa vec a vraj ju má aj sused, takže vy ju musíte mať tiež a väčšiu ! Takže let´s procrastinate.

Viete, čo znamená Heteš, keď udelí MPAA filmu hodnotenie R? To, že sa na Slovensku do kina najebe celé stredné odborné učilište. Ako napríklad chlapec vedľa mňa, ktorý bol možno najmladším profesorom na vysokej škole na Slovensku alebo len odborník na reklamu. Taký odborný pohľad na reklamu moje oči ešte neuzreli a uši nepočuli. A ani som nevedel, že „pičovina“ je odborné pomenovanie pre produkt masovej kultúry, ktorý disponuje  nadštandardnými vlastnosťami. Film sa ešte len začal a polovica sály už dostávala epileptické záchvaty smiechu. Ešte predtým, ako sa dostaneme k rozboru filmu, vás chcem upozorniť, že spojleri ako napríklad to, že na konci Revenantu Dicaprio zabije Hardyho, vynechám z pochopiteľných dôvodov (a aj preto, že s týmto filmom to nemá nič spoločné).

Ako sa dozviete na začiatku filmu, tak ide predovšetkým o ľúbostný príbeh - predovšetkým medzi marketingovým oddelením a peňaženkami puberto-nerdo-geeko-hipster divákmi. Na tom však nie je nič zlé, ale o čom ten film vlastne bol? Eeeem, no ak by sme dej osekali o vtipné hlášky a zábery, tak by bol kratší než prvý sex 40 ročného panica ... ale zase by to už nebol Deadpool. Celý film je postavený na vtipe. A v niektorých momentoch to fakt aj bolo vtipné (nie viac ako články na Dailymale), ale niekedy to boli vtipy, ako by vám ich hovoril kamoš z Malých Ozoroviec, ktorému len včera zaviedli internet a objavil 9gag alebo niektorú z wannabe vtipných fejsbukových stránok. Prinášam aj 3 tipy na veci, ktoré sú rozhodne vtipnejšie, než film Deadpool:
1. Výška prospechového štipendia na Prešovskej Univerzite
2. Recenzia na najluxusnejšiu salámu
3. Môj život

Nechcem však byť ako jeden nemenovaný utrpený chalan, ktorého utrpenie skončilo, keď objavil vody politiky a poviem vám, čo bolo dobré. Detaily. Detaily, ktoré spolu urobili jeden pozerateľný celok. No a v neposlednom rade, že si dokázali urobiť srandu aj sami zo seba, čo ja napríklad nedokážem a keď si niekto robí žarty zo mňa, chovám sa ako 15-ročná feministická konšpirátorka počas svojich dní. Takže to neskúšajte. Deadpool je teda pravdepodobne najlepšia Marvelovka, ale ruku na srdce, je to ako výhra na paraolympiáde – síce si vyhral, ale stále si retardovaný. Ak si ešte stále hovoríte, že som primitív, skúste sa zamyslieť, či by ste na tento film šli ešte raz a stále by vám pripadal super. Hype-train konečná, vystupovať.

Osobne napriek všetkému dávam sivý Tatranský čaj, teda poctivých 72%. Čikčikááá. A nezabúdajte počkať na potitulkovú scénu, vy nevzdelanci !