Ak sa vám páči pozadie Cameron Diaz, pokračujte v čítaní. Ak sa vám páči pozadie Jasona Segela, ste nechutní, prestaňte prosím čítať moje články a žiadnym spôsobom ma nekontaktujte. Ak máte radi produkty Apple, pokračujte v čítaní. Ak nemáte radi Apple a tešíte sa z každej chyby tejto firmy, tiež pokračujte v čítaní. A týmto sme vyčerpali všetky zaujímavé, nosné témy tohtoročného filmového počinu, ktorý donedávna „zabával“ všetkých multiplexových zúfalcov, ktorí film vyberajú podľa plagátu. Za toto gastráč ešte asi nebude, tak pokračujme ďalej.

 

Čo je pozitívne, film má iba 90 minút. Okrem Diazkinho holého zadku, ktorý je na obraze našťastie dosť často, vašu pozornosť má upútať aj samotný dej. Manželský pár v najlepších rokoch prestal sexovať (ani neviem prečo, celý film sa to pýtajú, ale neodpovedajú), ale jedného dňa sa zadarí a natočia si to na ipad. Segel dostáva ipady z roboty, tak ich rozdáva kade tade a samozrejme domáce péčko cez cloud sharne do všetkých zariadení. Zvyšok filmu je získavanie všetkých ipadov späť a finálny slzotlač, ako stráááášne sa milujú a odteraz už budú trtkať pravidelne. Nebudem to s tým gastráčom riskovať, tak radšej ešte pridám.

 

Mám pocit, akoby film natočil puberťák bez sexuálnych a počítačových skúseností, ktorý fičí na klišoidných heftoch (Jake Kasdan – 39 rokov #vekjeibacislo). Inak si neviem vysvetliť tú kopu nelogických a nepravdepodobných situácií, pri ktorých sa budete rozčuľovať a pýtať sa, prečo ste ešte sami nenatočili film. Samotný pár Diaz/Segel by v skutočnosti pravdepodobne neexistoval. Až tak vtipný zasa ten Jason nie je. S nápadom natočiť domáce péčko prišla Diaz a Segel sa tváril prekvapene, ako keby zistil, že už ďalšie grátis ipady z roboty nedostane. Na margo toho, kto rozdáva ipady komukoľvek s vlastným prihlasovacím účtom? Ale dobre, prepáčime. Video dostali všetci, situácia je jasná. Koľkí z vás by video vymazalo zo svojho zariadenia a tým pádom zo všetkých, nech dvihne ruku? Keby to napadlo aj režiséra, mali by sme krátky softpornový film, na ktorý by sme mohli spomínať. To by sa však muselo stať inde ako v JúEsEnEj, kde:

 

  • keď budúcemu zamestnávateľovi dáte ipad s vašou prezentáciou, nezazvoníte pri dverách a proste si ho nevypýtate, ale pošlete manžela sliediť do obrovského domu, zatiaľ čo vy šéfa zdržiavate chlastaním a koksovaním
  • v každom dome musí byť besné zviera s nadprirodzenými schopnosťami
  • šéf ho dá nakoniec vašim kamarátom v prestrojení, ktorí zaklopú na dvere a pýtajú ipady do charity
  • vaši kamaráti, po tom čo získali ipad a pozreli si vaše péčko, začnú súložiť vo vašom aute, zatiaľ čo vy vonku riešite, prečo nesúložíte (a odpoveď aj tak nedáte)
  • váš najlepší kamarát neverí, že jeho 12-ročné decko má poslednú kópiu filmu a vydiera vás

 

Koniec filmu som už spomenul, pozitívna bola minutáž, spomínaná Diaz a KFC krídla, ktoré som pri tom zjedol. Dávam jednu polohu z kamasutry zo sto. Misionára.

 

 

P.S. Zabudol som na úvod – Spoiler Alert! 

 

Komédia (?)
USA, 2014, 90 min

Réžia: Jake Kasdan
Scenár: Jason Segel, Nicholas Stoller, Kate Angelo
Kamera: Tim Suhrstedt
Hudba: Michael Andrews
Hrajú: Jason Segel, Cameron Diaz