Na začiatok upozorňujem že nie som ani Ander,  ani jeho manka,  ak by sa niekto čudoval, prečo rozoberám EGOV hejt.

 

Celkovo považujem jeho umelecké výprdy za niečo, čo skončí v prepadlisku dejín a ani Anderove dcéry nebudú vedieť čo to EGO je, bol. Síce som mal párkrát chuť vyhejtovať jeho (s)hity, ale za prvé Nemeš to urobil lepšie a za druhé zas tak veľa demencie v nich nebolo.

 

Kvalitne natočené video začína odhalením konšpirácie: „takže ja sa len narýchlo vyjadrím k situácii z posledných dní ktorá dopadla presne tak jak mala a chcela dopadnúť ‘’ .

No, situácia dopadla tak, že sa vymenila ministerka zdravotníctva a mnoho ľudí (vrátane EGA) prišlo o funkcie a Hlina skončil pred Paškovým domom. Normálnemu človeku by napadlo, že Fico by jednoducho ministerku odvolal a vedenie nemocnice by sa normálne-nenormálne celé vymenilo. Kedže žijeme len raz, bol vymyslený komplikovaný plán, ktorého úspech závisel od toho, že:

  • sa proti nákupu ozve jeden chirurg
  • prípadom sa začnú zaoberať média
  • Robovi sa bude chcieť vôbec niečo riešiť.

 

Plán sa, samozrejme, vydaril a k tomu, ako sa ďalej vo videu dozvedáme, nemocnica má kvalitné CT a nemá zmysel ho porovnávať s iným CT z roku 2007. Síce u susedov sa dá také isté kvalitné piešťanské CTčko kúpiť za cca o millión eur menej, ale ty snáď nie si nejaká pojebaná ringla, čo ide obracať pár korún, no nééé?  A nerobíme to pre love ale party, klub, nemocnicu a zážitok.

 

Ego potom spokojným hlasom dodáva, že došlo k funkčným zmenám, ktoré vyhovujú každému. Po novom každý rovná sa pár ľudí. Dúfajme, že aj táto fráza od chlapca z Kontrafaktu zľudovie.

Každý chcel vlaky zadarmo, každá nemocnica chce také ct, každý má Ferrari ….

Ego nie je len raper, ale aj martýr. Jeho funkcia sa nákupom CT naplnila. Presne toto by mohol povedať Gandalf, keď na konci Pána prsteňov s elfmi odchádzal za more: „Frodo, musím už ísť, moja funkcia sa naplnila."

 

Samozrejme, Ego to robil zadarmo a nedostal ani cent. Nabalil sa výlučne z rapu, napríklad predajom mikín JBMNcT. Spomínate si na chlapíka, čo testoval ehm sexoval ženy s výzorom top modelky do jedného z najluxusnejších bordelov sveta? Alebo na týpka, čo si žil na tropickom ostrove a jediné, čo musel, bolo denne blogovať o svojich zážitkoch?  Ok, nespomínate si, ale oni to zadarmo nerobili. Predstav si  ty, čo toto čítaš, že namiesto filmu, hrania sa na xboxe, čítania dailymale, spania, srania, musíš vycestovať do ponurého prostredia nemocnice a za okrúhlym stolom takmer dôchodcov preberať a počúvať a to stále dookola a roky vyčkávať, kým budeš môcť schváliť nákup CT, a tým ukončiť svoju krusádu. No nerobil by si to zadarmo?

 

Typické video od rapera, v ktorom nerapuje, ale sa vyjadruje, býva väčšinou ukončené konkrétnou vyhrážkou smerom k nejakej osobe. Ander je rasista; síce nevieme, prečo, ale proste je. Kebyže to povie nejaká nigga, aj by to dávalo zmysel, takto si môžeme domyslieť len to, že Ego si myslí, že je čierny, to by vysvetľovalo aj ten death note na konci. Kým čierni gangstri v USA smerujú vyhrážky na ozbrojených kolegov z ulice, oproti na Slovensku ešte držíme štandardy nižšie a uspokojíme sa s dôchodkyňou a jedným Anderom.  Na konci nesmie chýbať mier, lebo sme všetci nad vecou.

Mier!