Viete si predstaviť, žeby ste šli do kina, pritom by ste netušili na aký film a vlastne ani kam presne idete? Kúpite si lístky, kde je napísaný dátum, hodina, prípadne miesto stretnutia a to je vlastne všetko.

 
Neviem kde presne táto myšlienka vznikla, ale užiť si ju môžete aj v neďalekej Prahe. Nedávny víkend som tam zašla a v rámci klasického programu: Shopping- kultúra- ruka hore, mi bola ponúknutá aj táto možnosť. Presnejšie mi bolo napísané: „Môžeš dostať Chaplina, alebo aj Matrix a nikdy nevieš kde skončíš, či v továrni, alebo v divadle, ale znie to dobre, ideme?“


Keďže zjavne človeku už nestačí supermegapohodlné kreslo v klimatizovanej sále s popcornom, tak si povie: „Prečo nie?“

A o čo vlastne ide?

 

Nie je to kino. O film v podstate až tak nejde a je dosť možné, že ste ho už v živote videli. Ten film len nastavuje charakter celého programu. Je to vlastne všetko jedna veľká hra a zábava. Od lístkov, cez cielené indície, ktoré organizátor púšťa do sveta, po program, film a následnú afterparty.


Ja osobne som si užila party v duchu rokov 80-tych a môžem potvrdiť, že stretnúť všetky tie Záblacké a Dubasové, strapatých Petrov Nagyov a Kotvaldov malo svoje čaro. Nebol problém spoznať miesto stretnutia už z diaľky, šušťáky, ladvinky, našuchorené vlasy, obrovské vypchávky a dievčatá s modrými tieňmi až po obočie mi pomáhali si uvedomiť, prečo každý na fotkách z 80-tych rokov vyzerá príšerne.


Skvelá akcia, úžasný program a skutočne parádna atmoška počas premietania filmu v starej továrni na okraji Prahy, to sú veci, ktoré fakt opísať nejde, to treba zažiť. Takže, keďže nás čaká leto a vy určite pôjdete aj do Prahy, skúste využiť príležitosť a zažiť niečo iné ako to, čo nám ponúka každodenný život. Ja osobne ešte raz pôjdem a ak by som mohla teda posunúť malú inšpiráciu organizátorom, tak Casablanca či Veľký Gatsby by mohli vypáliť dosť dobre. Hlavne na tej afterparty.

 

Keby ste sa chceli dozvedieť viac