Nevyhnutné sa stalo skutočnosťou a obľúbená rubrika dailytrash prvýkrát zabŕdla do medzinárodných vôd a prináša vám kvalitku spoza rieky Moravy. V prípade, že sa to už predtým stalo (keďže si všetky dailytrashe ani sám nepamätám), považujte predchádzajúcu vetu za nepravdivú. V každom prípade je potešujúce zistenie, že zlá hudba nie je doménou iba domácich Rytmusových luhov a Kristíniných hájov, ale pořádný óbrsračky vedia urobiť aj naši západní, rádoby-germánski susedia. A ešte lepšia správa je, že aj u nich majú pseudocelebrity typu Plačková alebo Járová, o ktorých počujeme len vtedy, keď  do novín ukážu kundu.

 

Česká Plačková sa volá Agáta Hanychová, no na rozdiel od Plačkovej sa len tak nevyskytla ako odpadový produkt priemyselnej havárie, keď kamión s lakom na nechty narazil do nádrže s peroxidom, ale Hanychová je dcérou českej herečky Žilkovej a Juraja Lelkesa, Borisa Kollára, Conchity Wurst, Jaromíra Jágra, Dietera Bohlena, Erica Assimakopulusa, Lexa Barkera... no dobre, toto neviem, ale možno to nevie ani Žilková. A ani to nie je podstatné, podstatné je, že Hanychová má určite na profile v Linkedine v kolonke occupation slovo „profesionálna celebrity“, alebo ako vraveli naše staré mamy - pobehlica. Odkaz pre Právní kancelář Vohnout & Jeřábek: ten formulár na predžalobnú výzvu môžete zase odložiť do zásuvky k nedojedenému jablku, pretože Hanychová sama sa preslávila týmto výrokom: „Jirka mě nepodváděl s kurvama, protože já kurva jsem.“ Hlboké. Ale pekne to ilustruje isté rozdiely medzi našimi národmi, a síce v prospech liberalizmu Čehúňov. Lebo taká Plačková si neprizná, že je žena ľahších mravov, ani keď si za pár éčiek rozotiera heliol po ceckoch. Takisto keď slovenská pseudocelebrita dostane debilný nápad naspievať pesničku, čo je podľa výskumu lotyšských vedcov v 87% prípadov, tak je to málokedy o tom, za koľko ide a čo je v cene. A navyše s vedomím, že vie zaspievať iba zvučku z Večerníčka (českého... ...brý večéér), sa rozhodne, že bude radšej rapovať. Čo je vo výsledku síce ešte horšie, lebo dobrý ženský rap je niečo ako dobrá ženská sci-fi, t.j. možno to niekde existuje, ale ja som o tom ešte nepočul, ale aj tak by si slovcelebrity mohli brať príklad a mať viac fpč.

 

No ale teda poďme k veci a kuknime si Agátinu novú pesničku, ktorá sa volá nápadito „Agáta Agáta“, podľa vzoru Šakíra Šakíra. Čo vám hneď udrie do očí, je jej sympaticky krátka, takmer až punková minutáž, necelé dve a pol minúty, z čoho samotná skladba tvorí iba dve minúty, zvyšok je:

 

a) reklama na rosalgin

b) titulky

c) videonávod, ako sa zbaviť múčnatky jabloňovej

d) šteniatko bišónika hrajúce sa so svojím hovienkom (domáce video).

 

Tipujte teraz! Už nemusíte, je to b). Má to teda síce iba dve minúty, ale vzhľadom na to, že je to (spoiler alert) veľmi zlé, nastáva zatiaľ nie úplne prebádaný efekt dilatácie času a zdá sa vám to oveľa dlhšie. Naposledy som to v takejto miere zažil, keď som bol kedysi v nemocnici a vedľa mňa ležal dedo, ktorý mal hrudníkovú drenáž napojenú na filter a robilo to celú noc zvuk, asi ako keď cucáte slamkou jogurt z kelímka a už ho tam máte iba trochu. Najdlhšia noc v mojom živote. A toto bolo niečo podobné. Preto som si to pozrel / vypočul len raz. Vzhľadom k tomu bude táto recenzia vysoko neobjektívna, zaujatá, povrchná a celkovo úplne na hovno, takže pokojne prekliknite na fpici.sme.sk na „10 nadpisov, ktoré odteraz budete vždy písať v druhej osobe“ alebo otrávte svojich FB friendov kvízom „Kto je vaša spriaznená duša?“. Varoval som vás.

 

 

Vzhľadom na to, že je to uäp, je tam veľa textu, čo môže byť niekedy že chvalabohu, niekedy že žiaľbohu a v tomto prípade je to nahovno.  Začína to síce sviežo - v podstate je to zle zhudobnená cenová ponuka obchodu s bielym mäsom:

Ano, budu vším, čím chceš abych byla
Pro tvoje oči, shodím čtyři kila
Pro tvoje prachy, svlíknu si džíny
Ale nejdřív předveď mi svoje Lamborghini

 

Akože hej, pobavil som sa, ale zase treba byť realistický. Hanychová má síce taký ten slut-face, ako keby si robila selfíčka s kačahubou a potom je prdol trojklanný nerv a už jej to tak zostalo. Ten sa môže zdať atraktívny nejakým vášnivým divákom tvrdého porna, ale tí zase zriedkakedy majú lambo. A navyše, v tomto biznise sú aj oveľa mladšie baby, ktoré navyše nemajú decko. Takže som to opravil:

 Ano, budu vším, čím chceš abych byla
Pro tvoje oči, shodím čtyři kila
Pro tvoje prachy, svlíknu si džíny
Ale nejdřív předveď mi svůj Golf , generace čtyři

 

Škoda, že potom sa to zvrtne na tradičný lament celebrity, čo vrhla decko, lebo to je pre niektoré ženy zjavne ten najväčší životný úspech, o tom, že ju všetci riešia, závidia, ale pritom nepoznajú, blablabla...

 

A co když přestanu bejt čím chceš (chceš)
Nebude ti milejší celá ta lež
Řekl bys o matce, chránící syna (to víš že jo)
Že je to nádhera a někdy dřina?! (aha)

 

Ešte to samozrejme má aj fíčuringa, v tomto prípade rappera Gipsyho. Ten fakt vyzerá jak cigáň, čo oceňujem. Teda nie to, ale mám rád, keď si umelci dávajú jasné pseudonymy a nechcú ma osrať. Zároveň sa musím zasmiať do dlane pri predstave, ako na „Hip-hop není mrkev 2010“ v Rychnove nad Kněžnou, keď Gipsy vystupoval s Vrbovským, si ten povedal, že „Do zdechlej pucmoly! Gipsy, to je nick, né jag Rytmus!“. No a fíčuring Gipsyho pozdvihol toto dielo na úplne novú úroveň, jednak svojím flowom, hladkým jak čerstvo odepilovaný Topoľského chrbát a dvojak textom hlbokým, sťa  Hanychovej pošva. Tu je:

 

AGÁTA, AGÁTA!

 

To je všetko. Ešte tam Gipsy je na to, aby do rytmu, nápadne pripomínajúceho „Drop it like it’s hot“ zahýbal ľavým obočím. Ide mu to síce rovnako šikovne, ako jeho kamošom čórovanie peňaženiek na Karláku (#noracist), ale aj tak dúfam, že toto nie je nejaký nový trend, ako bolo pred časom oblievanie sa studenou vodou a toto leto zase zmena pohlavia. Toto a ešte dve veci (skackajúce Agine kozy) je to jediné, čo si z videoklipu pamätám. Čo dodať? Agáta, agáta, radšej na krk kus špagáta. Udeľujem dva vouchery od umasteného Albánca z Václaváku na becherovku zadarmo pri návšteve bordelu z desiatich.

 

P.S.: horalku a večné opovrhnutie dnes vyhráva ten, kto slovo „Prvý!“ napíše do 26. komentára. Tak sa snažte, nech vám to vyjde.