Lady Gaga sa pridala do IT biznisu. Nestačí jej 20 miliónov fanúšikov na Facebooku, lebo tí môžu byť fanúšikmi aj iných kapiel. Ona ich chce len pre seba. Tak si dala urobiť vlastnú sociálnu sieť. Mala by sa volať Gaganet alebo Monsterbook. Ale nie, ono to nesie meno Littlemonsters.com, lebo Mamamonster (osobne Lady Gágavá) nazýva svojich fanúšikov little monsters.

 

Že nikto iný sa nepozrie na Littlemonsters.com, ako jej fanúšikovia, je takmer isté. Prístup je totiž na pozvánku, ktorú si môžete vyžiadať na úvodnej stránke. Potom to asi preveruje CIA, FBI, KGB, SIS a ďalšie organizácie, či ste vhodný kandidát na vstup do takej nóbl spoločnosti, ako sieť najvyššieho monštra. A predpokladám, že takúto procedúru vydrží naozaj len skalný fanúšik, ktorý potom uvidí svoj idol v celej svojej kráse, s centimetrovou vrstvou méjkapu, dvojcentimetrovými čiernymi kruhmi pod očami, vlasmi rôznej farby, odetej podľa možnosti čo najmenej.

 

Keby takáto baba vošla na dedinskú diskotéku, tak do polnoci ju nikto neoprie a po polnoci, keď sa začína prejavovať alkohol, tak ju možno niekto zoberie na kolečko. Ale len na blízku, na stojáka, v tme a pre istotu s vedrom na hlave, ináč by to po vytriezvení mohlo spôsobiť trvalé následky na ďalší vývoj mladého organizmu. V kombinácii s nedostatkom alkoholu v krvi, aj smrteľné.

 

Na Slovensku by tiež mohli vymyslieť niečo podobné. Najlepšie by bolo spojiť daňovú správu so sociálnou sieťou. Priamo v sieti vypĺňanie daňového priznania, chat so správcom dane, prepojenie na internet banking, aby sa mohli priamo zadávať platby, výmena skúseností, hlasovanie daňovák mesiaca a pod. Dajme to urobiť Lady Gaga, možno by to v jej réžii malo úspech za menej peňazí, ako doteraz...