Darwinove ceny sú celosvetovo známe ocenenia upozorňujúce na ľudí, ktorí tým, že absolvovali neplánovanú samovraždu, prečistili ľudský genóm od jedincov (seba samých), ktorí by len bránili jeho ďalšiemu pozitívnemu rozvoju. My si tieto hrdinské činy budeme postupne pripomínať v tejto rubrike.

1989, Austrália – V austrálskom Melbourne chodil na hodiny kung-fu 32 ročný muž. AK poznáte nejakých ľudí, ktorí sa venovali amatérsky bojovým umenia, viete, že sú medzi nimi často takí, čo svoje sily precenia a vďaka filozofii spojenej s výcvikom si o sebe myslia, že sú nezraniteľní. Tento muž bol jedným z nich.

Po istom čase trénovania urobil jeho majster chybu a povedal svojim študentom osudovú vetu: „Práve ste dosiahli v kung-fu takú úroveň, že by ste dokázali zabiť holými rukami divé zviera.“ Náš neznámy priateľ to zobral bohužiaľ úplne vážne.

Onedlho na to sa vybral v noci, sám do zoologickej záhrady v Melbourne, vliezol do klietky k levovi a vyzval kráľa džungle na súboj.

Tento súboj by s veľkou pravdepodobnosťou prehral, avšak podľa dostupných informácii k nemu vôbec nedošlo. Lev bol natoľko netrpezlivý a citlivý na cudzincov vstupujúcich na jeho územie, že pravdepodobne vôbec nepočkal, kým sa mu tento žiak kung-fu ukloní a rovno zaútočil.

Zvyšky tohto muža našli až ráno zamestnanci ZOO. Zostali po ňom vraj len ruky. V jednej z nich bola pevne uchopená hrsť levovej srsti – takže chalan to aspoň skúsil. Okrem zvyškov tela po našom hrdinovi zostal aj tento zápis v knihe Darwinových cien a samozrejme o niečo čistejší a odolnejší genofond. Ďakujeme!

 

Zdroj: https://www.darwinawards.com/darwin/darwin1994-13.html