Ako už vieme z predošlých článkov na dailymale, číslovka v nadpise zvyšuje čítanosť článku. Keďže je to môj prvý článok, budem skromná a nepoužijem takéto triky. Ale aspoň zistíme, ako vplýva dĺžka nadpisu na čítanosť a vyvrátime alebo potvrdíme fakt, že na dĺžke nezáleží.

 

Úvod v podobe analýzy nadpisu je za nami, poďme na jadro.

Zlatokopky sa nám v spoločnosti rozšírili ešte rýchlejšie ako hipsteri a ja vám teraz prinášam odpoveď, prečo.

 

Od malička sme vyrastali na rozprávkach, ktoré na prvý pohľad vyzerali nevinne. Ale keď sa lepšie zamyslíme, zistíme, že (skoro) všetky princezné boli len zlatokopky. A tu je dôkaz – Disney-ho princezné (zľava):

 

Ariela – kto by nepoznal Arielu, malú morskú vílu a.k.a. malú morskú pannu (o čom dosť pochybujem, že ňou bola). Ariela bola najmladšou zo 6 sestier, a tak sa nemôžeme čudovať, že chcela z domu vypadnúť čo najskôr. Jej otec bol síce kráľ, ale nie je prvá ani posledná, ktorej rodinné bohatstvo nestačilo. A tu prichádza na scénu krásny a bohatý princ. Koniec už poznáte.

 

Bella – asi najtypickejší príklad zlatokopky. Dievča z chudobnej rodiny, polosirota. Za vidinou zámku, služobníctva a krásnych šiat sa nebála dať dokopy rovno s netvorom. Dokonca jej nevadila jeho hrubosť a surovosť (a to ešte ani nebolo v móde 50 odtieňov sivej). Nakoniec sa vďaka láske (my vieme, že to musel byť pokrok v estetickej medicíne) netvor mení na krásneho princa.

 

Pocahontas – úbohá Indiánka, ktorá vyrastala mimo civilizácie. Za vidinou lepšieho života a blahobytu neváhala opustiť svoj ľud a odísť s Angličanom do lepšieho sveta.

 

Popoluška – najznámejšia a najobľúbenejšia princezná s obsesiou na lodičky. (Ale ktorá ju nemáme, že?) Dievča týrané nevlastnou matkou a utláčané nevlastnou sestrou. Jedinú možnosť zlepšiť si život a nedrieť doma mala v krásnom princovi, ktorý bol asi fetišista na dámske črievičky, ale aspoň si nákupy u Louboutina mohli užívať obaja.

 

Šípková Ruženka – krásne, ale lenivé dievča. Ani študovať ani pracovať, len by spala. Rodičia si teda vymysleli, že je to kliatba, aby ju ešte niekedy vôbec nejaký princ chcel. A tak jedného dňa mala naša Ruženka to šťastie vydať sa za krásneho princa, ktorého prioritou pri výbere ženy bol výzor, a tak ju mohol vydržiavať šťastne, až kým nepomreli.

 

Mulan – ako všade, aj tu sa nájde výnimka. Čínske dievča zjavne s poruchou sexuálnej identity. Pri stretnutí so svadobnou dohadzovačku ujde, ostrihá si vlasy a v prezlečení za muža sa pustí do boja za záchranu svojej krajiny. (Priznám sa, že som to ako jedinú zo spomínaných rozprávok nevidela, a tak neviem, aký bol koniec. Či Mulan stretla toho pravého vo vojsku a nažívali si v duchu tradičnej rodiny© alebo sa nechala preoperovať a stala sa skutočným mužom.)

 

Snehulienka – milé dievča s macochou, ktorá trpela tak silným narcizmom, až sa rozhodla Snehulienku (ako svoju konkurentku čo do krásy) vyhnať z domu. Snehulienka, zúfalá a sama, sa pre prežitie obetuje a účastní sa pravidelných swingers párty spolu so 7 chlapmi s nedostatočnou produkciou somatotropného hormónu. Ale jej macoche to nestačí a pokúsi sa ju zabiť. Snehulienka upadá do kómy a tu prichádza princ nekrofil. Snehulienka sa zázračne uzdraví, princ ju chce preto opustiť, ale po vydieraní, že o ňom v celom kráľovstve rozšíri jeho sexuálnu deviáciu, s ňou nakoniec ostáva a odovzdáva jej pinkódy ku všetkým svojím kreditným kartám...

 

Jasmine – do Jasmine sa zaľúbi Aladin, chudobný chlapec z ulice. Ona ho samozrejme odmieta, ale to ešte netuší, že Aladin má čarovný lampáš s džinom, ktorý plní želania. A tak si Aladin praje stať sa skutočným princom. Želanie sa vyplní a aj Jasmine sa zrazu roztvorí srdce.

 

Vidíte, zlatokopky jednajú len tak, ako to videli v rozprávkach. A kto by už nemal rád rozprávky…