Spravili ste prvý krok a čítate 7 jednoduchých rád, ako si zlepšiť mozog, niektoré triky možno poznáte, iné vás zasa prekvapia. Ale všetky pomôžu vám, a idiotom okolo vás, zlepšiť si IQ.

Základnými zákonmi pri zvyšovaní IQ sú:

A. IQ sa počas života mení
B. IQ sa dá zlepšiť
C. Zlepšovanie môže byť aj hrou

Môže sa vám zdať neuveriteľné, že si IQ môžete precvičiť, a že to dokonca môže byť zábavné. Rovnako ako pri cvičení svalov totiž nezáleží na tom akou formou cvičíte, hlavné je že cvičíte. Ako si teda zlepšiť IQ?

1. Hrajte sa! Hry na mobile a fejsbuku, existuje ich mrte a dokážete si porovnávať výsledky s kolegami, alebo ich vysmiať, keď ich porazíte. Ak máte problémy pamätať si mená, môžete skúsiť aj staré dobré pexeso. Sudoku, krížovky a podobné novinové záležitosti sú tiež vítané. PC hry sú tiež odporúčané, zlepšia vám strategické myslenie, znížia reakčný čas a zlepšia koordináciu oka a rúk (bude sa vám lepšie mieriť).

2. Učte sa nové zručnosti, nájdite si nové hobby. Spoznávanie nových vecí vám precvičí mozog. Môže to byť aj taká jednoduchá záležitosť, ako je napríklad cesta do roboty (na golf), skúste novú trasu!

3. Praváci skúste jednoduché úlohy ľavou rukou. Čistite si zuby ľavačkou. Jedzte polievkou ľavačkou. Masturbujte ľavačkou. A odvážny sa naučia aj písať ľavačkou.

4. Skúste si to ''na slepca''. Či už sprcha, večera alebo sex, poslepiačky je všetko iné a prinúti vás to pohrabať sa v pamäti a porozmýšlať, kdeže je ten šampón/klitoris?

5. Čítajte (www.DailyMale.sk) namiesto pozerania televízie, čítanie váš mozog totiž ponamáha, narozdiel od pozerania TV, ktoré je čisto pasívne. Čítanie tiež pomáha rozvoju schopnosti vizualizácie a rozšíri vaše horizonty o nové poznatky, ktorými môžete ohúriť.

6. Píšte, napríklad poznámky pri najbližšom meetingu, prinúti vás to aktívne počúvať a spracovať informácie uchom, rukou a nakoniec očami.

7. Prechádzajte sa! Prechádzka vám prekrví mozog (chôdza po dvoch nás dostala tam, kde sme dnes), a keď sa prejdete po lese či parčíku, zaúčinkujú vám baktérie Mycobacterium vaccae. Tieto baktérie, žijúce v pôde, vám zlepšia náladu a prečistia myseľ.

Keď sa budete riadiť prvou radou a budete hrať IQ zvyšujúce hry (Who has the biggest brain, Brain Buddies, Brain Challenge), porovnávajte si skóre a uvidíte, ako sa z týždňa na týždeň zlepšujete. A samozrejme, nezabudnite počúvať klasickú hudbu.

PS: Pošlite tento článok okolitým debilom a zlepšite si pracovné prostredie.

https://www.wikihow.com/Improve-Your-IQ

https://www.timesofmalta.com/articles/view/20100526/world/soil-bacteria-improve-learning.309055