Predpokladajme, že narábate so ženou, ktorú už chvíľu poznáte, vymenili ste si zopár dvojzmyselných esemesiek a stojíte v bode, v ktorom sa pokúšate dostať váš vzťah na nový level. Tradičná a veľmi populárna metóda "ožrať ju do nemoty" má isté úskalia (okrem celkovej nedôstojnosti je to s čajkou v kóme väčšinou dosť nuda), takže sa zameriame skôr na využitie umu a trikových presvedčovacích techník. Pamätajte si, že veľká väčšina úspechu bude závisieť od vašej schopnosti pozorovať signály a pružne sa prispôsobovať situácii.

 

Najskôr si vyjasnime základnú vec: ak vám žena naozaj dať nechce, môžete sa postaviť na hlavu a nič nebude. Nikdy. Tento prípad nastáva, ak ste jej fyzicky alebo osobnostne odporný, s čím žiaľ veľa nenarobíte (môžete to vlezlou snaživosťou iba zhoršiť). Tiež vás môže ľahko pomýliť, ak je žena jednoducho priateľská a považuje vás za príjemného spoločníka. Ženy totiž nevnímajú každého samca apriori ako potenciálneho oplodniteľa, a to dokonca ani vtedy, ak s ním mierne flirtujú. Zmierte sa s tým, že baby dokážu brať - a aj berú - mužov ako kamarátov. To, akú máte skutočne u dotyčnej pozíciu, si ľahko preveríte pozorovaním jej body language. Testnite si to trebárs na obede alebo na drinku, keď máte dosť času skúmať a robiť si poznámky.

 

Ak je žena celým telom zásadne otočená od vás, pravdepodobne nemá extra záujem. Ak naopak smeruje k vám (dívajte sa najmä na nohy a chodidlá), šance sú podstatne lepšie.

 

Trocha tréningu v čítaní reči tela a môžete postúpiť na ďalší stupeň - zrkadlenie. Vedci dávno vedia, že sa cítime omnoho príjemnejšie s ľuďmi, ktorí majú podobný telesný postoj, mimiku a gestikuláciu ako my; sme omnoho ochotnejší vnímať ich pozitívne a dôverovať im. Znie to náročne, v skutočnosti je zrkadlenie celkom prosté a zväčša dokonca prirodzené. Ak sa naň vedome zameriate, môžete rýchlo zvýšiť náklonnosť ženy k vám - a ona nebude mať ani potuchy, kerá bije. Profíci vedia vychytať aj používanie podobných slov, vám bude úplne stačiť posed, poloha rúk a rýchlosť reči. Dievčina sa bude čudovať, aký ste zrazu strašne fasa chlapík.

 

Nepriestrelný testík vašich šancí zaskórovať však predstavuje až "skúška dotykom". Urobte to nenásilne, ale jednoznačne, žiadne náhodné obtretie sa cestou na záchod! Môžete jej napríklad položiť dlaň na lopatku, ak stojíte za ňou. Vyšší level predstavuje jemný úchop zápästia, dobre realizovateľný počas rozhovoru v bare. Ak ženská neuhne, máte napoly vyhraté. Zamerajte sa však pritom aj na nepriame vyjadrenia nesúhlasu - nemusí sa vám priamo vyšmyknúť, no ak stuhne a znervóznie, pravdepodobne to nie je preto, že ste jej práve šialene učarovali. V žiadnom prípade nemierte prvý dotyk na stehno, riť či nebodaj rovno kozy! Tieto ťahy fungujú len v prípade veľmi intoxikovaných alebo veľmi uvoľnených žien, pri ktorých riskujete okrem najrôznejších prúserov aj nejakú tú venerologickú nepríjemnosť.

 

Ďalším dobrým ukazovateľom záujmu je pohľad. Zvýšte frekvenciu priamych pohľadov do očí - ak sú opätované, je to dobrá správa.

 

Ak ste už obstáli v prvej dotykovej skúške a nadviazali intenzívnu očnú komunikáciu, prichádza moment M: výzva k sexu. Takto priamo?! No, nie celkom, ale v skutočnosti existuje veľmi účinná stratégia, pomocou ktorej ak rovno nezasuniete, aspoň si overíte, či zbytočne nebrešete pod nesprávnym stromom. Pozvite svoju eroticky vyvolenú k sebe domov. 

 

Ono je to totiž tak - vzhľadom na iné nastavenie mužov a žien často vznikajú nedorozumenia, ktoré končia trápnym odstrkovaním, keď slečnu skúsite obchytkať v aute alebo jej strčiť jazyk do úst pri kamarátskej puse na rozlúčku. Dnes už dokonca ani kino nie je jednoznačným predkoitálnym prostredím - baby chodia do kina s platonickými kamarátmi celkom bežne. Pozvanie do bytu (ak ste to teda už nepresrali a netrávite u seba navzájom dlhé priateľské posedeníčka) je stále takmer stopercentne zrozumiteľné.  Jedným z najväčších bonusov tejto metódy je pomerne mierny úder egu, ak to náhodou nevyjde: odmietla iba pozeranie filmu, nie vašu šmátrajúcu paprču.

 

Môžete mať nejakú zámienku (pozeranie filmu, varenie večere) ale nemala by byť príliš praktická - napríklad prepracovať spolu tie podklady pre klienta - pretože môžete vyrobiť veľmi nepríjemné nedorozumenie. Jedlo alebo film sú jednoznačné pre každú osobu ženského pohlavia nad 17 rokov (pevne dúfame, že nižšie zájdete len veľmi zriedka). Aby ste si extra poistili, že je všetko rozumeno, dívajte sa pri návrhu pevne do očí.

 

Prvá reakcia vám dá jasnú odpoveď. Ak je zamietavá, oblížte si rany a presuňte sa na iné ihrisko. (Prípadne, ak ste romantický hrdina z devätnásteho storočia, zatnite sa a začnite bojovať poéziou a hrou na mandolíne.)

 

Pri pozitívnej, no vágnej odpovedi - "Nooo, môžme niekedy, jasné..."- pripichnite korisť do pasce výzvou k stanoveniu konkrétneho termínu. Ďalšie vyhýbanie je signálom na ústup, vytiahnutý diár je naopak dôvodom na nenápadné pomädlenie dlaní.

 

Ak žena odpovie na výzvu absolútne pozitívne, už je vlastne prakticky holá na vašom matraci z Ikey.

 

Enjoy your prize!

 

A ako na to, keď nastane vytúžená situácia "u vás v brlohu", si povieme v ďalšom dieli...