Denne prichádza človek do styku s obrovským zástupom škodlivých elementov, ktorých vplyv nevie nijak eliminovať. Teda nie bez toho, aby nezobral do rúk ľubovoľnú zbraň vyššieho kalibra než je vzduchovka Slávia 620 a nezačal stavy ich pôvodcov znižovať. Okrem retardovaných šoférov áut, smradľavých spolucestovateľov v MHD, najdôležitejších osôb v budovách - vrátnikov, ubľačaných a preafektovaných kolegov a kolegýň, stresom zdegenerovaných nadriadených a iných kazičov krásneho dňa, je pracujúci človek v bežný deň vystavený všadeprítomnému chrčaniu rádia. Stokrát obohrané kvázi hity, stokrát obžuté kvázi vtipy moderátorov, najčastejšie mužsko-ženských tandemov.

 

U mňa konkrétne je situácia taká, že keď v práci skryjem jeden tranzistor, na druhý deň sa objaví ďalší, väčší alebo čo je ešte horšie, niekoho napadne zapojiť svoj USB kľúč plný skvelých tuc-tuc/trs-vrs kreténizmov, vracajúcich ľudstvo vo vývojovej etape do dňa, keď si opica uvedomila, že by bola rada človekom. Nuž ale, je demokracia a tá si s pár výhodami priniesla aj množstvo nevýhod a jednou z nich je aj fakt, že ak chce desať ľudí počúvať/pozerať/čítať ten masmediálny degenerát, jeden človek tomu legálnou cestou len ťažko zabráni. Ale keďže my v Dailymale sme ľudia prefíkaní, rozhodol som sa to vziať z iného konca a síce, spraviť si jemnú sondu do vôd rozhlasových.

 

Keďže už vreštiaci tranzistor musím na pracovisku strpieť, vydobyl som si aspoň možnosť manažovať jeho dramaturgiu a teda vyberať z klbka rádio staníc tú ktorú, pre exkurz potrebnú. Nuž teda poďme nato, ladím prvú stanicu.

 

Slovenský rozhlas

Poslucháč by si myslel, že Slovenský rozhlas žije stále v histórii a že sa dočká rozprávkového hlasu umelca, ako svojim charizmatickým hlasom číta správy, pomedzi to rozprávky a hlásenie stavu vodných tokov. Nuž pravda je taká, že charizmatický herec je už tridsať rokov po smrti a ani rozhlasová hra Králikovci už nie je dostatočne In pre rok 2013. Bohužiaľ časy, keď sme si v nedeľu doobeda pri jedení šošovicovej polievky v troch jazykoch vypočuli, ako je na tom hladina Medveďova a či Gabčíkovo nezalieva maďarské záhradky, sú už nenávratne preč. Ale zas nastúpili iné, tiež informačne výživné relácie a tak sa dnes môžeme napríklad dozvedieť, že prvá písomná zmienka o petržlene pochádza z tretieho tisícročia pred Kristom. Hudobne sa SRO tiež posúva smerom do mainstreamu a tak je čím ďalej tým ľahšie natrafiť na tuc-tuc song, o výživnom Desmode ani nehovorím. Ale zas na druhej strane, kým je v područí slovenského rozhlasu napríklad Rádio FM, je to možné s privretím štyroch očí odpustiť. A naše staré matere si to preladia na rádio Devín.

 

Európa2

S prehľadom najkŕčovitejšie rádio. Redaktori trpia istou neidentifikovateľnou chybou, ktorá ich núti dookola opakovať, že sú fresh, cool a neviem čo všetko, pričom nečakane, opak je pravdou. Ďalej trpia obmedzenou slovnou zásobou na úrovni neandertálskeho jaskyniara. Hlavná časť denného vysielania v pozostáva v podstate z týchto troch častí – púšťanie tuc-tuc novinky (prípadne Majk Spirit a jeho obdoby), do toho brbľanie, kvakotanie a afektované chichotanie – podľa možnosti s použitím čo najväčšieho počtu anglických slov a neustále odkazovanie na fejsbúkovú stránku. Jediné, v čom sa s moderátormi rádia dá bezvýhradne súhlasiť je tvrdenie, že sú ZOO. Minimálne inteligenčne určite. Dúfam, že som tie opice z džinglu, čo im tam v kuse hrá, teraz neurazil.



Rádio Lumen

Kto čaká moralizovanie a vyzývanie k mieru, šťastiu, pokoju, kresťanskej láske atď; podložené orgánovou hudbou a chorálom eunuchov, ten sa prudko mýli. Gro programu tvoria relácie z vlastnej produkcie, niečo na spôsob nekonečnej rozhlasovej hry Králikovci, ibaže v militantnejšom prevedení. Takže ak máte chuť a šťastie zároveň, a naladíte Lumen práve vo chvíli nejakej hry o epickom boji kresťanov, dozviete sa čosi o hordách zlých, hnusných, grgajúcich, prdiacich, ale hlavne neobrezaných Filištíncoch, ktorých treba čím skôr a čím dôslednejšie vyhladiť z povrchu zemského. Čo si tu majú čo prdieť, grgať a navyše s predkožkou. Aké chrumkavé. Katolíci vždy vedeli ako na to a know-how starostlivo odovzdávajú prostredníctvom rozhlasu z generácie na generáciu.

 

Rádio Viva

Charakteristickými črtami vysielania rádia Viva sú: Nerozmanitosť, dodrbaná dramaturgia a duo Ičko&Šaňo Štefucovci za mikrofónom. Minulý rok nad týmto pa-rádiom visel Damoklov meč, keďže im nechceli predĺžiť licenciu. Bohužiaľ sa niekto zmiloval. Za celú existenciu rádia hrajú dookola tých istých desať skladieb, z toho 80% starých a 20% nových. Tých 20% sú, respektíve je konkrétne Adelka – Someone like you a Enrique Iglesijáš – Heartbeat. Na druhej strane ponúka rádio Viva obrovskú dávku investigatívy, a to konkrétne v relácii „Mlčanie, 120 sekúnd s Tiborom Elliotom Rostasom“, po vypočutí ktorej bude poslucháč hľadať ilumináta a kolaboranta so sionistami aj v tučnom školníkovi v modrých montérkach, ktorého následne obviní, že deťom do vodovodného potrubia prisýpa kyanid. Dokonca sa po novom rozhodol Etijot Rostas vydávať aj konšpiračný časopis, takže od tohto času si môže poslucháč/čitateľ za informácie, ktorými je zdarma zahltený celý internet, už aj platiť.

 


Nuž a to je všetko milé deti. Iste sa pýtate, prečo len štyri rádio stanice. Pravda je taká, že zvyšné stanice sú buď natoľko priemerné, že nestoja ani za pol slova, alebo nie sú dostatočne bonitné, aby si zaplatili produkt placement v tomto článku. Ako vám určite potvrdí majiteľ FUN rádia, narobiť si dvadsať detí s tridsiatimi ženami predsa niečo stojí.

 

 

Pic by irrr