Píše sa rok 1972.

Modelka sa volá Lynn Partington a v decembri 1971 bola dievčaťom mesiaca pánskeho magazínu Penthouse.

Inzerovaný produkt je AKAI "portable" VTR 1 / 4 - “prenosná” kazetová videokamera so záznamovým monitorom, ktorá váži “iba” 20 libier, čo je cca 9 kg(!). Wow.
V roku 1972 stál tento zázrak 1295 Dolárov, čo by v merítku prenesenom do roku 2011 slušne zruinovalo váš domáci rozpočet.


videokamera

(Inak, tá sova na kozube ma fakt úplne dostala :)

Copytext na inzeráte okrem iného hovorí aj následovné:
"Zničíte si mozog rozmýšľaním nad miestom, kde by ste nemohli použiť prenosnú kazetovú videokameru. My vám ukazujeme iba jeden z tisíc spôsobov, ako niečo dostať... ...do záberu.
A úplne najlepšie na našej ponuke je to, že každý, kto si kúpi AKAI VTR obdrží od jedného z provokatívnych Penthouse dievčat (alebo “domácich zvieratiek” v doslovnom preklade ;) osobné pozvanie na videosession v blízkosti vášho bydliska.”

Výsledok? V osemdesiatych rokoch sa stal AKAI jednou z popredných značiek videorekordérov.
S nástupom nových technológií však začala mať spoločnosť seriózne problémy, ktoré vyústili až do nútenej záchrany spoločnosti pred bankrotom v roku 2004.
Dnes AKAI stále vyrába (asi) skvelé produkty, každopádne už (určite) nemá odvahu na provokatívnu inzerciu v štýle seventies, ktorá v tej dobe možno rozbehla prvú vlnu amatérskych hrátok pred kamerou...


image via vintage-ads.livejournal.com