Ako fanúšik všetkých obskúrnych pseudovied, akými sú astrológia, numerológia, marketing alebo psychológia, je s podivom, že som sa ešte nevenoval takej ušľachtilej, orientálnou mystikou a sladkokyslou omáčkou s bambusovými výhonkami voňajúcej záležitosti ako je feng-šuej.

 

Také horoskopy tu máme každú chvíľu, a pritom je astrológia taká oklieštená. Veď sa predsa nemôžete rozhodnúť, kedy vaši rodičia mali sexuálny styk, počas ktorého ste boli počatí a vďaka tomu sa narodíte napríklad v znamení raka. Čo je úplne naprd, lebo sa k svojej polovičke vôbec nehodíte, keďže vy ste konzervatívny, romantický, no dosť náladový a ona naproti tomu na takéto pičoviny ako horoskopy vôbec neverí.

 

 

Umenie geomantie

 

To také feng-šu-žu je niečo úplne iné. Ide o staré čínske učenie a už tento fakt mu dáva punc kredibility, niečo, ako keď na mrazené kurča nacapíte nálepku, že je úprimné alebo na sójový jogurt, že je z prírody. A je to pravda, veď to kurča môžete pokojne posadiť na detektor lži a pýtať sa ho na veľmi intímne otázky z jeho života alebo mu dať robiť baumtest, o jeho úprimnosti sa dozviete prd. A z takej prírody je veľa vecí, napríklad sršne alebo plutónium. Tak vidíte, funguje to! A najlepšie na tom je, že to, či zajtra vyhráte v športke, aj keď ju nepodávate, alebo sa k vám do garzónky nasťahuje Megan Fox, máte len vo svojich rukách.

 

Na obľúbenom webičinci wadná.sk som našiel článok o tom, ako si zabezpečiť a udržať to, čo chce každá žena, hneď po botníku plnom kristusiek od Manolo Blahnika, doživotnej zásobe anticelulitídneho krému a schopnosti zožrať celú marlenku a nepribrať, a síce vsťach. Tieto vzťahy, to vám je zapeklitá vec – veď to poznáte, najprv musíte vzťah začať, potom v ňom pokračovať, potom ho ukončiť a potom zase odznova. No jaká otrava... No vďaka funky-šuhaj svoj depkoidný nudný život môžete teraz otočiť o 360 stupňov. Minimálne.

 

 

Poriadok v byte

 

„Ak chcete niečo vo svojom ľúbostnom živote zmeniť, začnime tým najdôležitejším, a to poriadkom v byte a veľkým upratovaním. Je to najjednoduchší a najúčinnejší spôsob, ako okamžite zmeniť domácu atmosféru. Zbavte sa čo najviac prachu."

 

To je jasné, nikto nechce pozerať Gossip Girl, zavárať egrešový džem, hrať Kloboučku hop, či čo sa všetko v takom vzťahu vlastne robí v priestoroch, kde spod vane raší mach, na stene sa darí hlive ustricovej a na presun cez obývačku treba snežnice, aby sa človek nezabáral do prachu. Tak si teda upracte, prípadne svoju kuticu popráškujte napalmom, nech to u vás nevyzerá ako keď smetiarske auto havaruje v cigánskej osade. V opačnom prípade k vám nepríde ani exekútor, nieto ešte nápadník, no ale hlavne ten váš bordel bráni v pohybe energii čchi a ako hovorí stará zenová múdrosť „Dom bez čchi by som nechcel ani zadarmo". Oceňujem však staročínsku benevolenciu v oblasti utierania prachu, ako vidíte, nemusíte sa zbaviť všetkého, nejaký si môžete pokojne nechať, napríklad ako dekoráciu.

 

 

Obklopte sa dekoráciami

 

Dekoráciám sa fejk-šuk celkovo venuje dosť intenzívne a v prípade, že vaším cieľom je sa spáriť, potrebujete dekorácie párové:

 

„Odborníci na feng šuej radia zaobstarať si do domácnosti veci v pároch. Dve sviečky, dve kreslá, dve vázy, dva rôzne obrazy... Obklopte sa dekoráciami, ktoré sa k sebe hodia, ale budú od seba trochu odlišné, aby symbolizovali prvok ženy a muža. Postavte ich potom do najvzdialenejšieho pravého rohu od dverí spálne, čo je pozitívnou oblasťou partnerských vzťahov. Do tohto rohu umiestnite symboly lásky ako párik holubov, pár mandarínskych kačíc - symbol vernosti, draka a fénixa - najsilnejšie motívy manželstva, pár motýľov - symbol šťastného manželstva či pár delfínov - symbol zosilnenia lásky."

 

V Ázii majú, napriek všeobecne rozšírenému názoru, veľmi priestranné obytné priestory, preto si môžu dovoliť dať si do rohu spálne dve kreslá, prípadne dve sochy Mao Ce Tunga v životnej veľkosti. My európske socky si však musíme vystačiť s vkusným soškami páriacich sa zvieratiek. Ja mám našťastie v tomto rohu spálne párik stúpačiek od radiátora, takže som v tomto smere zahojený a nemusím ísť na Starú Vajnorskú do Chinatownu kupovať si keramické kapibary a iné lapače prachu. To som ani netušil, že projektant mojej bytovky bol taký zarytý fengšulín.

 

Inak spálňa celkovo je vraj vo vzťahoch obzvlášť dôležitá, minimálne podľa Starých Šikmáčov. Ako sa uvádza v článku „ak je nevľúdna, môžu prísť problémy". Teda tá spálňa. Aby bola vľúdna ako brieždenie v piesni Karola Duchoňa, treba mať tiež dobrý výhľad z postele na vstupné dvere. To zrejme preto, aby ste problémy videli prichádzať a mohli ich ostriekať energiou chči ešte skôr, než vojdú do miestnosti. Aha, a zrkadlo treba zo spálne odstrániť. Nenapísali síce prečo, no zrejme sa blbo čistí od chči. Keď ste si ale už aj upratali, vyzabíjali pavúky a ploštice, okrem jedného páru a štyrikrát premiestnili posteľ, napriek tomu stále zdieľate lože iba s vašimi nesplniteľnými snami, nasledujte tieto rady:

 

 

Šťastie príde samo

 

"Ak si chcete partnera len získať, rozmiestnite v obývačke či chodbe časopisy a knihy s témou láska. Do postele si dajte vedľa vášho vankúša aj ďalší vankúš pre nádejného nocľažníka. Ak ide o niekoho konkrétneho, dajte si jeho fotku do rámika k posteli. Ak váš partner odišiel a vy ho chcete späť, naľavo od vstupných dverí zaveste obrázok vtáka a vedľa neho jeho fotku."

 

Aké jednoduché. Stačí ohmatané harlekýny (ak ste žena) a zlepené porňáše (ak ste chlap) premiestniť do inej miestnosti. Ďalší vankúš kúpite teraz v letnej akcii a že máte vedľa postele fotku cudzieho človeka a pri dverách fotku bývalého a jeho vtáka, to je tiež v pohode, lebo aj tak k vám nikto nechodí. Teda až kým nezačne fungovať ázijské vúdú, vďaka ktorému, ako vieme, žiadny šikmáč nie je chudobný, nešťastný a single.

 

P.S.: v prípade, že si neveríte a neviete, či sa červená terakotová váza hodí do severozápadného kúta kuchyne alebo štrikovaná dečka na konferenčnom stolíku nie je voči nemu príliš kontrastná a agresívna, môžete si na pomoc zavolať odborníkov ako v tomto videu.

 

 

 

pic via