Jedenie geneticky modifikovanej kukurice, sóje a zemiakov je perfektne bezpečné. Ak vám teda nevadí, že vám v krvnom obehu prúdi silný toxín. Och, a samozrejme aj v krvi vášho nenarodeného decka.

Trhliny do pohodičky okolo jedenia upravovanej zeleniny priniesla kanadská štúdia. Tá dokázala, že Bt toxín sa dokáže vďaka umelo pridaným génom, dostať až do ľudského tela. Namiesto toho aby sa teda zelenina stala nesmrteľnou voči škodcom, môže dosť podstatne uškodiť ľudom.Vedci z Sherbrookskej Univerity objavili tento nezbedný toxín v krvi tehotných, ale aj netehotných žien. Zistili ho aj v krvi plodu, čo naznačilo, že sa môže preniesť aj na ďalšiu generáciu.

Pokusné ženy pritom fičali na typickej kanadskej diete zo sójových bôbov, kukurice a zemiakov. My môžme zatiaľ len ďakovať bohu, že novodobá  akrobatika s modifikovaným jedlom sa zatiaľ Európskej únii vyhýba. Otázka je na ako dlho.

Zdroj:

http://indiatoday.intoday.in/site/story/toxin-from-gm-crops-found-in-human-blood/1/137728.html