Martin Nemček, skladateľ a spevák, a.k.a Heart Skipping Beats, aktuálne zapojený do autorskej súťaže Rádia FM, Fatt Kools, s piesňou Balance.

 

Ako si sa dostal k hudbe?
Keď som mal 7, sadol som si na návšteve u známych za klavír a hral. Keď to videl môj tata, rozhodol sa, že bude mať doma virtuóza.
A ako to dopadlo?
Aj keď hra na klavír ma bavila, hrozne sa mi nechcelo cvičiť. Namiesto minimálne 3 hodín to bola tak pol hoďka denne a aj to bol úspech.
Čiže zvyšné 2.5 hodiny si si pospevoval a skladal pesničky?
Tak nejak :) Na gympli som začal pobrnkávať na gitare a na výške s bývalými spolužiakmi zo základky založil kapelu, neskôr začal brať hodiny spevu, to už ako pracujúci. Dá sa povedať, že hudba je môj najmilší koníček.
Ako by si nám opísal svoju tvorbu?
Prešiel som si rôznymi žánrami. Zvyčajne ma inšpirovalo to, čo som momentálne počúval, od hip-hopu, cez elektroniku až po rock, a podla toho som aj písal.
A čo ohlasy?
V 2004tom sme s kapelkou prerazili na rakúskom alternatívnom rádiu FM4 s pesničkou Hallo! Náš basák, ktorému sa páčila asi najviac, im to poslal mailom. Na ďalšieho pol roka tam z toho spravili hit.
Ako to, že sme to v našich rádiách nepočuli?
Ani sme to neplánovali ako popovo mainstreamovú vec. V podstate šlo len o recesiu, text bol nemecký dadaizmus a myslím, že FM4 to hrali práve preto. Aj keď v okolí našich známych mala piesenka obrovský úspech. 
Dá sa to niekde počuť?
Myslím, že to niekto z rádia dal na YouTube, ale dá sa to vypočuť aj tu myspace.com/manahallo

Čo ďalšie projekty?
Nasledovala kreatívna odmlka, začal som brať hodiny spevu a písať texty.
Až v Decembri 2009 som dostal príležitosť písať pre Nitrianske Divadlo Andreja Bagara.
Bolo to 6 popových pesničiek do predstavenia "LAVV". Malo premiéru 5. Februára 2010 a odvtedy sa hráva pred viac-menej vypredanou sálou.

Piesenky sa dajú vypočuť na www.lavv.sk v sekcii hudba, alebo tu www.myspace.com/martinnemcek


Čo nám povieš o Heart Skipping Beats?
Je to taky môj sólo projekt, ktorý nosím už dlhšie v srdci. Ide o skladby, ktoré sa mi nazbierali od minulého leta. Vtedy sa začala tá moja žánrovo-preferenčná hladina ustálovať, tak som si povedal, že je vhodná chvíľa začať pracovať na niečom pre seba a svoj hlas. Hlavným kritériom bolo, aby sa to páčilo mne samotnému, už menej, aby to obstálo aj v konfrontácii s širším okolím.
Som ale tvor zvedavý a tak som ukážku poslal do súťaže.

https://www.fattkools.sk/?p=764

 

Ďakujeme za rozhovor a držíme ti palce do budúcnosti.


Foto: www.wix.com/inlovewphoto/alex3182