Konečne skončil rok 2016. Aký bol? Ako ste sa mali? Čo sa vám podarilo a čo nie? Na tieto otázky nepoznám odpovede. Zatiaľ neviem čítať myšlienky. Našťastie. Keby som vedela, už by ma nikto nemohol oblbnúť a usmievať sa mi do ksichtu, aj keď ma možno neznáša. A povedzme si rovno, keby som vedela čítať myšlienky, asi by som tu nevypisovala sprostosti, ale určite by som mala obrovskú kanceláriu a poskytovala služby typu „Chcete vedieť, čo si o vás myslia vaše deti? Objednajte sa, hodina čítania myšlienok len 200 €. Dnes akcia cez zľavový portál, cena len 50 €.“ Alebo by som sedela pri stole s vyšetrovateľom a vypočúvali by sme zločinca, ktorý sa nechce priznať k úkladnej vražde škrečka. „Ja som ho naozaj nezabil, pán vyšetrovateľ, veď ja som ani nevedel, že deti majú nejakého škrečka,“ vyhovára sa zločinec. „Klamete!“ osopím sa naňho. „Jasne počujem vaše myšlienky, ako ste neznášali, že celé noci behal po klietke a smrdel, tak ste ho zavraždili a deckám ste povedali, že vám utiekol pri čistení klietky“. Zločinec sklopí zrak a je náš. A ja si o pár mesiacov preberám najvyššie vyznamenanie od ministra vnútra za výraznú pomoc pri objasňovaní najťažších zločinov.

Našťastie alebo nanešťastie myšlienky čítať neviem, tak si aj naďalej o mne môžete myslieť svoje.

Ale jednu vec o mne ešte neviete. Viem predpovedať budúcnosť. Ako je to možné? Sama neviem. Jedného dňa som otvorila guuuugl a vyťukala slovko predpoveď 2017 a zrazu sa mi zjavili horoskopy na rok 2017. Je vás tu naozaj veľa, tak aby tie predpovede sedeli, sú rozdelené na 12 skupín, ktoré keďže som nevedela, čo znamenajú, nazvala som ich znamenia. Najskôr som chcela ľudí rozdeliť do znamení podľa miesta, kde bývajú. Napríklad podľa okresov. Ale to by bolo tých znamení strašne veľa a problém by mohol nastať, keby si chcel prečítať horoskop Slovák žijúci v Maďarsku. A okrem toho by sa v každom okrese dialo to isté. Keby mali napríklad v okrese Poltár (áno, aj taký okres je) napísané v horoskope, že dnes je možný úraz alebo choroba, tak by zdravotné stredisko mohlo skolabovať náporom pacientov. Že už skolabovalo? No vidíte, podľa okresov horoskopy nehrozia. Potom som uvažovala, že rozdelím znamenia podľa krvných skupín. Ale potom som zistila, že stále málo ľudí vie, akú má krvnú skupinu a keď by si ju všetci chceli dať zistiť začiatkom roka kvôli horoskopu (veď potrebujeme vedieť, čo nás čaká), tak by opäť skolabovalo zdravotníctvo. A už teraz určite tušíte, že horoskopy priamo vplývajú na zdravotníctvo a keby boli znamenia podľa krvných skupín, muselo by sa počítať s navýšením štátneho rozpočtu v oblasti zdravotníctva. Takže zbohom krvné skupiny, ste veľmi drahé. No tak podľa čoho teda? Ideálne to asi bude podľa narodenia.

Keďže máme 12 mesiacov a v rozprávke 12 mesiačikov, vymyslela som si, že najlepšie bude, keď bude 12 znamení. Ale bolo by to veľmi jednoduché, keby znamenia trvali od prvého do posledného dňa v mesiaci, tak som ich dala od úplne iného dňa, ako by ste mohli čakať. A hľadajte si to svoje znamenie. Pracovne sa znamenia najskôr volali číslami, ale neskôr som pochopila, že si ľudia budú ľahšie pamätať zvieratká, postavy alebo veci.

Názvy znamení som dávala len tak. Čo som robila v ten deň, alebo čo sa mi prihodilo. Tak už viete, že som jeden deň chytala ryby, druhý deň som si dala poriadny stejk, ďalší deň som piekla a potrebovala odvážiť múku a cukor. Posledný deň po mne strieľali, asi sa im nepáčilo, že je tých znamení len tak málo.

A teraz už, čo vás čaká a neminie v roku 2017.

Baran - V novom roku by ste sa mali zamerať na vzťahy. Mali by ste sa naučiť vychádzať s ľuďmi vo svojom okolí. Čo konkrétne to znamená? Mali by ste menej nadávať a sťažovať sa v diskusii na DM. Mali by ste viac chváliť autorov článkov. A sem tam nezabudnite finančne podporiť autorov, alebo redakciu DM. A keď sme už pri peniazoch, mali by ste viac pracovať a konečne viac podporovať náš rozpočet, aj kvôli vám nemohli byť znamenia podľa okresov alebo krvných skupín. Inak výborný rok, veľa peňazí, samé radosti, zábava a cestovanie.

Býk - V novom roku by ste sa mali zamerať na vzťahy. Mali by ste sa naučiť vychádzať s ľuďmi vo svojom okolí. Čo konkrétne to znamená? Mali by ste menej nadávať a sťažovať sa v diskusii na DM. Mali by ste viac chváliť autorov článkov. A sem tam nezabudnite finančne podporiť autorov, alebo redakciu DM. A keď sme už pri peniazoch, mali by ste viac pracovať a konečne viac podporovať náš rozpočet, aj kvôli vám nemohli byť znamenia podľa okresov alebo krvných skupín. Inak výborný rok, veľa peňazí, samé radosti, zábava a cestovanie.

Rak a ďalších 9 znamení - V novom roku by ste sa mali zamerať na vzťahy. Mali by ste sa naučiť vychádzať s ľuďmi vo svojom okolí. Čo konkrétne to znamená? Mali by ste menej nadávať a sťažovať sa v diskusii na DM. Mali by ste viac chváliť autorov článkov. A sem tam nezabudnite finančne podporiť autorov, alebo redakciu DM. A keď sme už pri peniazoch, mali by ste viac pracovať a konečne viac podporovať náš rozpočet, aj kvôli vám nemohli byť znamenia podľa okresov alebo krvných skupín. Inak výborný rok, veľa peňazí, samé radosti, zábava a cestovanie.

Ahá, ostali ste zmätení, že táto predpoveď platí pre všetky znamenia rovnako. Ale sme predsa sociálny štát a musíme pomáhať aj tým, ktorí sa narodili v znamení, ktoré má na tento rok zlé predpovede. Všetci, aj tí znevýhodnení si zaslúžia lepší horoskop a je mi úplne jedno, či ste na to, aby ste mali lepší horoskop, tento rok makali ako blázni, alebo ste si váľali gule pred telkou a čakali, kým príde sociálka. Musíme byť solidárni a podeliť sa so všetkým, aj s predpoveďou. Ak sa vám nepáči, presťahujte sa napríklad do Nemecka, tam sa tvária ešte kapitalisticky a majú 12 rôznych predpovedí. Ale počula som, že ich šéfka už tiež uvažuje o zmene a chce byť sociálna.  

Tak to by sme mali. Už sa teším na koniec roka a na to, keď si budeme vyhodnocovať, či sa vám moja predpoveď splnila.