Ak ste sa vy alebo vaša babka nedávno prežehnávali pri správe o človeku, ktorý „kráčal po Dunaji“, táto informácia má pre vás cenu zlata.

 

V americkom Wilksdale sa objavila dvojica, ktorá vyhlasuje, že sú Ježiš a Mária Magdaléna. (To je tá druhá, opak Panny Márie.) Vo vodičskom majú napísané Alan John Miller a Mary Suzanne Luck.

 

Na Ježišovi (47) je zaujímavé, že má dve deti z predchádzajúceho manželstva a nápadne pripomína gitaristu z Tublatanky. Mária Magdaléna (32) budí dojem naoko zbožnej stredoškoláčky, ktorá si síce oblečie šaty po mame, ale už dávno vie, že deti nenosia bociany.

 

„Volám sa Ježiš a myslím to vážne,“ vyhlasuje pán Miller oblečený v kvietkovanej košeli, pod ktorou človek tuší hladko vyholenú hruď s krížikom. Neveriacim Tomášom rád poskytne dôkaz božskej identity: „Pamätám si všetko zo svojho života,“ hovorí.

 

Rovnako ako jeho dvojníci zo slovenskej Tublatanky zostáva verný vkusným objektom v tvare kríža a jeden taký nechal vyklčovať práve na pozemku vo Wilkesdale, kde sa chce so svojou Máriou a hŕstkou prívržencov nasťahovať. Hneď, ako miestna polícia pochopí, že výkriky, na ktoré sa sťažuje celé Wilkesdale, nie sú drogové orgie perfektne svätej dvojice ale „proces duchovného očistenia“.