Réžia: Leigh Scott
Hrajú: Amy Weber, Eliza Swenson, Griff Furst, Sofie Norman, Monique La Barr, Jason S. Gray, Elissa Dowling, Jeff Denton, Thomas Downey, Shaley Scott, Kristen Quintrall, Noel Thurman

 

 

Hovorí vám niečo filmové štúdio Asylum? Ani sa vám nečudujem. Ale štúdio Asylum má na rováši tie najsračkovitejšie zo sračkových filmov, aké boli kedy nakrútené. Kreatívna práca tohto štúdia vyzerá asi tak, že hneď ako je ohlásený nejaký high-budget americký blockbuster, napíšu si do kalendára, že mesiac pred jeho premiérou treba nakrútiť jeho nepodarenú kópiu. Ale nakrútiť film je to najľahšie, medzitým treba vymyslieť názov filmu, ktorý sa od ohláseného blockbustera líši iba v pár písmenách a vytvoriť obal dvd-čka tak, aby sa na pôvodný film podobal čo najviac, no zároveň, aby od nich Universal a Warner nevysúdil aj poslednú podpiskartu Michaela Dudikoffa. Len tak pre srandu ponúkam námatkové porovnanie názvov filmov (keby ste nevedeli, tak prvý názov je názov pôvodného filmu, druhý je názov Asylumského ujebu):

 

The Da Vinci Code – The Da Vinci Treasure

Snakes on a Plane – Snake on a Train

AVP: Alien vs. Predator – AVH: Alien vs. Hunter

I am Legend – I am Omega

The Day The Earth Stood Still – The Day The Earth Stopped

The Terminator – The Terminators

Battle Los Angeles – Battle of Los Angeles

Paranormal Activity – Paranormal Entity

Thor – Almighty Thor

 

A napríklad ešte Transformers – Transmorphers. Aj keď všetky ostatné filmy sú tiež skvosty, ten som vybral z jedného špecifického dôvodu. Totiž pôvodní Transformeri sú taká überkokotina, že to až mraky trhá. Veď po filme, kde z vesmíru priletí robot, ktorý sa mení na auto, skamaráti sa so stredoškolákom a spolu bojujú proti robotovi, ktorý sa vie zmeniť na žeriav a ešte sa to tvári aj smrteľne vážne (chalan reve, keď robotovi dolámu nohy), to má človek naozaj chuť navštíviť Kliniku jednodňovej lobotómie Fakultnej nemocnice Jacka Kevorkiana. Takže niečo, čo vykradlo takýto dementný film, musí byť už len lepšie. A to určite je, veď je tam aj moja obľúbená scéna – meteorit (alebo v tomto prípade asi zlý intergalaktický robot) padá na Zem a zhodnou okolností presne do centra amerického veľkomesta a navyše ešte tak, že takmer v pravom uhle zasiahne ten najvyšší mrakodrap presne v strede a urobí doň dieru. Rozmýšľam, v ktorom katastrofickom filme som to ešte (ne)videl. Šak sa pozrite sami.

 

P.S. Štúdio Blázinec má okrem týchto mockbusterov (čo je oficiálny názov pre tieto filmové klenoty), na konte aj pôvodnú tvorbu, najmä obľúbené horory o lietajúcich obrích žralokoch, lietajúcich obrích krokodíloch a lietajúcich obrích chobotniciach s poetickými názvami ako Mega Shark vs. Giant Octopus, Supercroc, Mega Shark vs. Crocosaurus, 2 Headed Shark Attack, Crocoshark vs. Octopiranha (tento posledný som si vymyslel, ale ktovie) a navyše nakrútili aj pokračovanie Titanicu s názvom Titanic II. Áno, to je o tej lodi. Áno, o tej, čo sa na konci prvej časti potopila.

 

 

 

foto