Minister kultúry Daniel Krajcer zmazal akékoľvek pochybnosti o tom, že si spomedzi členov vlády plní svoje úlohy úplne najlepšie. Tak jeho doterajšiu prácu zhodnotili Slováci v júnovom prieskume a on neváhal ani chvíľu, aby im to čo najskôr dokázal. Hneď na druhý deň po zverejnení výsledkov prieskumu zvolal tlačovku o plytvaní v STV a nasadil vážnu tvár. „Výsledky kontroly sú škandalózne,“ povedal na margo manažovania televízie Štefanom Nižňanským. Výborne! Plytvanie v STV je síce rovnako istá vec ako to že Sulík húli trávu, ale potešilo. Krajcer dokonca podá trestné oznámenie, pretože STV vraj nezákonne minula 3,8 milióna zo štátnych peňazí. Super!

Groteska odštartovala, až keď začali novinári dávať otázky. Na jasnú otázku, v čom presne STV (teraz už RTVS) pochybila, Krajcer pekne vygestikuloval, že ministerstvo skúmalo vzťah ku RTVS a nie vzťah RTVS ku producentom programov. Opýtať sa preto treba RTVS. Wait... Whattt?

Okej. Možno len nerozumel, takže je fér zopakovať mu otázku. Čoho sa týkalo tých 3,8 milióna eur? „Týkali sa časti finančných prostriedkov, ktoré smerovali bla bla bla....“ Aha, takže problém bude závažnejší. Takže, pán minister: PREČO BOLI PENIAZE POUŽITÉ V ROZPORE SO ZÁKONOM? „No, pretože to zistila kontrola.“ Báááááác! Najlepší komik ever!

Sleduj video denníka SME:
https://ekonomika.sme.sk/c/5946447/stv-za-niznanskeho-nezakonne-minula-38-miliona.html

 

foto: TASR