Jedno. Zatiaľ. Po všetkých modrokoníkovských témach som sa rozhodol nedať už dailyhejterkám šancu a nastoľujem navýsosť muž(sk)nú tému. Ozaj - a ten bradatý o tom, ako miništrant zachránil pánovi farárovi život poznáte? Aaaach bože ako som sa len vtedy nasmial...
 
To vám bol raz taký letný vlahý večer, keď som si v sprche na tento NEvtip spomenul. Už som sa až tak moc nesmial, len sa tak uchechtával a neveriacky si ohmatával ľavé vajce. A potom som si ho už neohmatával len sám a už sa nik z nás dvoch ani neuchechtával a nie žeby o niečo šlo, ale začalo byť jasné, že je niečo navyše. Z pokračovania príjemného ohmatávania už nebolo nič, len zúrivé googlovanie a zháňanie sa po všetkých známych aj neznámych lekároch. 
 
Na tretí deň po samo aj spoluvyšetrení som podstúpil ďalšie spoluvyšetrenie, akurát s tým rozdielom, že od chlapa. Oblečeného. V bielom. Vďaka vrodenej hanblivosti som sestričku zdvorilo vykázal do susednej miestnosti a podivoval sa úprimne na tom, aké má 100 kilový pán profesor jemné ruky a nežné pohyby. Opäť sa mi potvrdilo, že tí najozrutnejší chlapi vykonávajú tie najnemožnejšie povolania, pri ktorých sa musí využívať jemná motorika. A o pár dní a pár vyšetrení neskôr mi potvrdili aj diagnózu. 
 
Prvotná reakcia nebola nijako dramatická. Svoj aj tak narušený spánkový režim som definitívne dorazil a prvú noc po potvrdení diagnózy som dostal od nervov takú srajdu, že rána som sa dočkal na záchode. Nasledovala jemná reorganizácia pracovného diára, stanovenie dátumu operácie ako aj dátumu návštevy centra asistovanej reprodukcie. To druhé ma dorazilo viac, ako oznámenie o rakovine. 
 
Nechápte ma zle, svojich dvoch potomkov som zvládol zamiesiť v rýchlom slede ešte vo svojom postpubertálnom veku. Ale ponúkli mi možnosť odobratia semena pre prípad, že by som v budúcnosti ešte ďalšieho potomka chcel. Platí sa za to. V mojom prípade sa za to platilo 3 krát. Dva razy nebol odber dostatočný a kvalita bola nekvalitná. Sústrastné pohľady personálu po oznámení výsledkov odberu vo mne naštartovali suicidálne sklony. Po dohovore od vtedajšej partnerky som sa ale hecol a vybral sa ráno - deň pred operáciou - na tretí odber. 
 
Bola to dobrá finta. Jeho výsledky som sa totiž dozvedel až v čase, keď som už bol o jedno vajce ľahší. Nicméně, nejaká životodarná emulzia zamrazená bola. O budúcnosť prípadného potomka mám však úprimné obavy. Vzhľadom na kvalitu sa zrejme narodí minimálne bez hlavy. 
 
Chlapi a to ste vedeli, že keď vás oskalpujú o vajcia, môžete namiesto nich dostať protézy? Nemajú žiadnu funkciu, len estetickú. Ja som to nevedel a mohol som si vybrať z troch veľkostí. Nevybral som si. Napriek ufiknutiu vlastne doteraz v nohaviciach nosím o jedno prekvapenie navyše. 
 
Ako to už tak v živote chodí a na posratého aj atď... touto bizarDnou operáciou sa zmetastázovaný problém nevyriešil a kým som sa dopracoval do štádia "wait-and-see", podstupoval som polychemoterapiu. Keďže som človek krehký, nerobilo mi to dobre. A pochopil som, že keď ste zrgcaný z podoby tak, že vás vlastná mati nepozná (true story) nepomôže vám ani trilión motivačných citátov, návšteva najlepších kamarátov alebo svedkov Jehovových a dokonca ani poznanie, že na oddelení sú veľmi použiteľné sestričky. 
 
Na túto časť nerád spomínam. Aj preto, že som sa v živote necítil tak trápne, ako keď som si išiel (keď už mi bolo lepšie) na tajňáša zapáliť za roh NOU. 
 
Takže junáci - resumé: rakovina semenníkov má síce bilanciu 7 na stotisíc, ale to vám nemôže zabrániť v tom, aby ste sa večer v sprche alebo v spálni pekne krásne poohmatávali. Alebo ešte lepšie, absolvujte spoluvyšetrenie. 
 
Ono totiž v tomtozde prípade môže mať za predpokladu negatívnych výsledkov veľmi príjemné vyvrcholenie. 
 
P.S.: 
A aby som nezabudol na multi-kulti: Afroamerickí muži ochorejú na rakovinu semenníkov zriedkavejšie, než Európania.
 
+