3:30 Armagedon sa začne po robote, keď Podlaha vytiahne z chladničky schovanú vodku a na dôkaz, že je víkend, exne asi 2 deci: „Spať idem v nedeľu večer. Keby ma moje telo zradilo, buďte ma!”, zavelí, potľapká sa po bruchu a začne pripravovať marinádu na gril. Zigy si ubalí jointa a začne surfovať na nete, Peter si otvorí pivo.

“Spať je cez víkend zakázané. Na, tú sú poháriky, budeš rozlievať,” povie Peter a dá predomňa fľašu a štyroch sklenených pešiakov.

5:30 Z vodky utešene ubúda a Podlaha stále robí marinádu, keďže ho stále vyrušujeme prípitkami na jeho syna, zdravie, odchod,na vesmír, delfínov, kurence a vôbec. Peter sa hodil do gala, to znamená, že si dal na seba teplákovú súpravu a slnečné okuliare, Zigy sa stal DJ-om a z youtubu púšťa muziku.

6:00 Svitá. Sedíme na dvore za domčekom, pred nami sa zobúdza jazero a vtáky. Cítim mier a ostatní asi tiež, pretože Peter s Podlahou maturujú nad grilom a prekonávajú sa vo vymýšľaní receptov a Zigy púšťa M. Jacskona. To sa zrazu prestane Petrovi páčiť a rozhodne, že každý má nárok povedať skladbu, ktorú Zigy zahrá. Jacksona vystrieda Sepultura, na rad príde poľský hip hop, z ktorého zachytím iba refrén „Dowidzenia, kurwa, jebem twoju mať, dowidzenia. Mám fajné žitie, dowidzenia...”, ja dám pustiť Bohemian Rhapsody a kolotoč pokračuje.

7:00 Zigy sa ma opýta, čo počúvajú budhisti a ja poviem, že asi mantry. Zigy nejakú nájde, a keďže sme pred chvíľou nainštalovali repráky, nad jazerom sa ozve hlboké „OM”. Peter v tom momente vyprskne pivo, Podlaha pustí z rúk vreco s uhlím, labute naštartujú a odletia.

„A to je kurva, čo?” opýta sa Peter, keď si utrie svoj pivný úbor, „to spieva ten tvoj Budha, čo? Dobré to je, aspoň tie piče labute dajú pokoj.” Podlahovi to tiež očividne neprekáža a začne robiť výzdobu, Zigy zavrie oči a pôžitkársky si potiahne z jointa: „Pri tom sa tak dobre húli, díky za tip!”

11:30 Ja už nerozlievam, každý naleje všetkým, keď ide okolo stolíka, čo je asi každých 10 minút. Prípitky sme zrušili, lebo nás zdržovali. Keďže Peter na seba vylial ďalšie pivo, vyzliekol sa do trenírok a okolo tela si obviazal posteľnú plachtu. Okuliare si nechal.

14:00 Vidím oblohu. Potom tmu.

17:00 Neskôr zasa otvorím oči a vidím plafón v mojej izbe. Vstanem a zisťujem, že som musel zaspať. Vyjdem na dvor a tam uvidím tri nezničiteľné ľudské entity. Sedia na zemi s prekríženými nohami, na sebe majú posteľné plachty, na mieste, o ktorom sa hovorí, že tam sídli tretie oko, majú namaľovanú bodku, ruky majú pomaľované fixkami , počúvajú bollywood hity, jedia grilované stehienka a zároveň medzi nimi koluje vodka. Neviem, či vidím dobre.

„Tieto ázijské veci sú mega!”, zvolá Peter a ukloní sa. „Najväčšia sranda. Dohodli sme sa, že urobíme tématickú párty: Ázia. Všetko bude na karí. Už si pil vodku s karí? Jeba! Davaj, najedz sa, za chvíľu začne párty!”

„To ešte akože nezačala?”

„No, začne oficiálna časť. Ty si odpadol, museli sme ťa odvliecť do postele. Ale nevadí, si nový. A vďaka tebe som sa naučil, čo je to henna a všetko o meditácii,” povie Peter, hodí kosť z karí stehienka labutiam a odpije si z karí vodky.

„Vieš o tom, že ruky si takto maľujú iba ženy a to na svadbu?”

„Mne to nevadí. Nech robia, čo chcú. Ale tretie oko máme dobre, čo? Sranda tento budhizmus...”

Nehovorím nič, napijem sa z karí vodky, zjem karí stehno, a kým varím naozaj, ale naozaj silnú kávu, počujem, že prišli prví párty people.

Otvorí im Podlaha s plachtou prehodenou cez plece. Do vnútra vojde asi osem ľudí, zvítajú sa s Podlahom a pokračujú na dvor. Dorobím kávu a idem za nimi.

„A tohoto asi nepoznáte, je nový. Je Bu-dhi-sta. Ale nebojte, je ok. A toto sú baliči, toto je Eva a toto...”, predstaví nás všetkých postupne Peter.

18:00 Prichádzajú ďalší a ďalší ľudia, až nás je okolo 30. Nechápem ako to trojlístok zvláda, vyzerajú svieži a výborne sa bavia. Hrá indická muzika, kuriatka sa vo veľkom grilujú, veselo sa rozlieva, kolujú jointy...

19:00 Niekto zazvoní a ja idem otvoriť. Stoja tam piati chalani, korby.. „Ty si nový, čo? Ten, čo nám ujebal vodku, čo?” Nečakajú na odpoveď a sami sa pozvú do vnútra. Vešači, pochopím.

20:00 Podlaha v rúchu opilo vysvetľuje vešačom, prečo má pomaľované ruky fixkou, čo to znamená všetko naplňujúca láska a prečo im zmizla fľaša vodky. Všetko je v pohode, pokým sa do toho neobuje Peter. Nepočujem, čo sa tam presne deje, ale uvidím ako Peter dá jednému vešačovi facku. Všetko naplňujúca láska sa v sekunde vyparí.

20:01 Na Petra sa vrhnú vešači, ktorému v obrane začne pomáhať Podlaha. Všetko sa spomalí. Všimnem si, že Zigymu zažiaria oči a jebne obsah poldecáka najbližšiemu sparing partnerovi do ksichtu, ktorý sa na neho samozrejme vrhne. Nastane totálna mela, ktorej sa snažím vyhnúť, pokým ma niekto neudrie.

20:02 Na dvore sa odohráva bitka epických rozmerov, každý sa bije s každým a baby s vreskotom behajú okolo. V tom sa ozve hlasný spev: „Proč bychom se netešili, když nám pánbůh zdraví dá?” , to dorazil na párty Adrian. Všetci sa na chvíľu zastavia a s úžasom na neho pozerajú, keďže je oblečený v smokingu a v rukách drží tortu. Adrian ďalšiu slohu ani nezačne a niekto mu vrazí tortu do tváre. Armagedon pokračuje.

20:04 Nejaký vysoký ženský hlas zapiští a všetci inštinktívne zasa prestanú bojovať. Vo dverách stojí Rebeka v bielych šatoch a kričí, aby sme všetci prestali, čo aj okamžite urobíme. Holt, šéfova jebačka. Alebo bonzáčka. Všetci si hundrajúc oprášime šaty, či rúcha, utrieme krvavé nosy a pokračujeme v pití. Záujme ma poznatok, aký má Rebeka rešpekt. Neskôr sa dozviem, že vždy všetko referuje Bohovi kureniec a pred ním nechce byť nikto za kokota. Tiež sa dozviem, že práve preto sa Rebeka na párty zásadne nepozýva, takže mlčím, že som to urobil ja.

00:01 Prežili iba najsilnejší. Podlaha sa objíma a spieva disco pólo pesničky s bývalými nepriateľmi, Zigy fajčí trávu s jednou baličkou, Peter si otvára pivo. Ku mne pristúpi Rebeka: „Díky za pozvanie. Vieš o tom, že ťa preradia na baličku v pondelok? Zajtra ti volajú,” povie mi a ja na šrot jej venujem minimum pozornosti.


 

Ráno je ťažké. Podarí sa mi vstať, prekročiť pár spiacich ľudí v kuchyni na zemi a začať si robiť kávu. Neskôr sa nám so Zigym podarí všetkých vyhodiť z domu a začneme upratovať. Neskôr sa k nám pridá Podlaha. Niekdy poobede ideme zobudiť Petra a nájdeme ho stále spiaceho. Aj s Gabikou...

Rozhodneme sa, že mu to uľahčíme a urobíme si prechádzku okolo jazera. Zigy si ubali stovkáča, Podlaha sa zásobí studenými ugrilovanými stehnami a pivom. „Máte pojebané, že idete zajtra do roboty, he he. Ja si ešte spravím tri dni predĺžený víkend a idem domov!” povie radostne a zahryzne sa do mäsa. V tom mi zazvoní telefón, volá mi Lennon. Vysvetlí mi, že sa práve dozvedel, že ako umývač končím a zajtra o 7 ráno príde pre mňa auto do roboty, kde nastúpim na baličke. Nevie nič viac, popraje mi veľa šťastia a položí. Novinku poviem chalanom a tí sú z toho oveľa viac v šoku ako ja.

„Kurva!” povie Zigy a zverí so svojou obavou, že príde na miesto mňa Karol zo sesterskej fabriky, z Utrechtu. Neviem síce kto to je, ale podľa Zigyho výrazu to asi nebude najlepší spolupracovník.

Doma poviem novinu už zobudenému Petrovi. Rebeka už u nás očividne nie je a ani Peter sa o nej vôbec nezmieni.

„Do piči, príde Karol!” povie zdesene Peter a Zigy zúfalo prikývne.

Obidvaja si nalejú karí vodku zo včera. Na ukľudnenie. Pridá sa aj Podlaha. Ja si idem radšej ľahnúť, nech sa aspoň ešte trocha vyspím po šialenom víkende. Sníva sa mi o Gabike. A o kurencoch.