Tak tomuto sa hovorí CHUTNÁ titulka.

Malý Aram by o tom mohol hovoriť. Ale nehovorí. Cucá. A chutí mu. A prečo by mu nechutilo. Určite je lepší a prirodzenejší matkin prsník ako gumený cumel s instantným kakaom. 


time magazine breastfeeding co


Jamie Lynne Grumet, 26-ročná Aramova matka tvrdí, že aj ona bola kojená do svojich šiestich rokov. Nuž a pozrime sa čo z nej vyrástlo. Krv a mlieko. A žiadne silikóny. Klobúk dole!
Výskum tvrdí, že kojenie je zdravé ako pre matku, tak pre dieťa. Kým má matka mlieko a malému/malej chutí - je to v poriadku. Viac ako v poriadku.
Navyše - kojenie si vyžaduje slušnú dávku sebadisciplíny. Žiadne cigy, žiaden alkohol, žiaden fet, ideálne ani žiaden stres. A zdravá strava, ak je to čo len trochu možné.


Napriek tomu vyvolala posledná titulka TIME magazínu slušnú hystériu. Údajne kvôli tomu, že kojený chlapec je už na to starý. Hmm...

Ďaľším údajným dôvodom hystérie bola intimita aktu kojenia. Aha.

Takže “intimita” popravy vietnamského partizána je pre titulku oka, “intimita” zomierajúceho na AIDS je pre titulku oka, “intimita” policajného profilu niekoľkonásobného vraha (O.J.) je oka, “intimita” oblapených prsníkov Janet Jackson je oka, ale intimita jedného z najprirodzenejších aktov medzi rodičom a potomkom je vééélikánsky prúser.

 

Klobúk dole druhýkrát. Pred šéfredaktorom, pred autorom článku a hlavne pred fotografom Martinom Schoellerom. Niežeby išlo o nejaký umelecký skvost - ide “iba” o kua dobre odvedenú robotu. A samozrejme skvelý marketingový kalkul. Páni si dobre uvedomovali, akú reakciu táto titulka v pokryteckej prudérnej Amerike vyvolá. Pravdepodobne im však ani nenapadlo, že odštartujú jeden z najrýchlejších mémov v histórii. Dobre im tak (úprimne) - nie je nič lepšie ako skvelý viral, ktorý sa šíri medzi ľuďmi ako oheň v tráve.


051112 BreastfeedingMom ftr120511102411
Jamie Lynne so synom, ktorému ešte "mlieko tečie po brad(avk)e" v NBC.

Nepamätám si, kedy som si naposledy kúpil TIME. Asi to už budú roky. Dnes však naklušem do Interpressu a toto číslo kúpim. Kvôli profi robote, sexy mamine na obálke a aj kvôli samotnému článku. Aj ja mám totiž syna. Za pár rokov pôjde na výšku. Celkom mu to páli. A napriek tomu, že ešte ani nemá občianku je už o pol hlavy vyšší ako ja. Neviem, možno aj kvôli tomu, že bol kojený. Dlho. Veľmi dlho. Dokonca dlhšie ako Aram ;)


roman charity
Takže Aram je moc starý a 21.storočie ešte nie je ready. A čo na to Rubens?



today-poll
A čo na to americké ženy...?


120511-time
...a socha slobody?


Time-Magazine-Cover-breastfeeding3a
...a J-LO?


Mike-Monteiro-breastfeeding-himself-on-TIME
Mike Monteiro si kojenie užíva...


Best-Week-Ever-Brad-Angelina-TIME-cover
Brad detto...


TIME-toddler-breastfeeding-from-the-Hindenberg
Eeeh...???


TIME-kid-sucks-on-Rick-Santorums-nipple
Kojaci Rick Santorum...


breastfeeding-reactions-time-magazine-photo-u2
Botticelliho Venuša...


time-magazine-breast-feeding-cover
A fcbk comment, ktorý dal názov celému článku.