Väčšina ľudí si myslí, že na dedine žijú samí sedláci. Aby sme si objasnili pojmy – sedlák je ten, ktorý chodí na diskotéku s traktorom a na vlečke má ďalších dvadsiatich a po skončení akcie sa môžu cestou domov na tej vlečke vyspať. Sedlák je aj ten, ktorý si dáva kolu s kolieskom cibule, zmrzlinu so slaninovým topingom a puding posypaný červenou paprikou. Je to ten, čo si do Lady dáva ako osviežovač údenú slaninu potretú cesnakom, aby aspoň trošku prekryl vôňu kureniec na zadnom sedadle a v kufri, ktoré nosí na trh. Sedlákov však nájdete aj meste. Tiež sa grupujú do svorky, ako na dedine, ale ich spoločným znakom je značný pokles priemerného IQ v mieste, v ktorom sa práve nachádzajú.

 

Tí na dedine, to sú poľnohospodári. Vlastne niekedy boli, dnes sa nazývajú farmármi. Kolobeh prírody ich nezaskočí a k tomu si ešte pridávajú ten svoj. Keď už má to pole, tak si dačo vypestuje. Keď si už vypestoval, tak to buď predá, alebo to zužitkuje. Nevie nič robiť v malom. Aby zužitkoval, čo si vypestoval, tak si kúpi tridsať kureniec, desať kačiek,  osem prasiatok, šesť kráv a troch býkov. Potom koňa a kozu, k tomu pätnásť oviec a dvoch psov. Takto má postarané o zábavu na celý deň, 365 dní v roku a nemá čas na hľadanie ženy. Postačí mu ovca. Variť sa už naučil, ale stále častejšie tej ovci pripomína, že by sa mohla naučiť podvojné účtovníctvo, lebo pre zmenu daňový úrad robí análnu erotiku jemu, ak niečo nájdu. A niečo stále nájdu...

 

Je frustrovaný z toho, že nepozná rozdiel medzi GDP a GPS, medzi almamáter a páternosterom a aj chlapi v krčme sa mu posmievajú, že má sex len s Ančou. Síce oni myslia Dlaňovú, ale on si svoju ovečku nazval Ančou, tak si myslí, že o jeho sexuálnych praktikách sa vie v celej dedine.

 

A zrazu sa mu naskytne príležitosť. Chlapi mu dohodia peknú mladú babu. Milo sa usmieva a málo kecá. Má len trošku čudný prízvuk. Keďže náš farmár tiež málo kecá (jednoducho nemá čo povedať), tak obchod, vlastne svadba je hneď aj dohodnutá. Dopomohla k tomu aj tá fľaša vodky, ktorú vypil a teraz si len matne pamätá, čo sa stalo. Síce mladá žiadne veno nemá, ale ten milý úsmev ho očarí a je z nej celý paf. Hneď sa k nemu aj nasťahuje, za dva týždne zbúchajú svadbu a po siedmich mesiacoch mu porodí syna. Chudáčik je predčasne narodený a váži len štyri kilá.

 

Keďže mladucha potrebuje pomoc s malým, tak sa k nim nasťahuje jej mama (typická svokra so svojou 150 cm výškou útočí na každého, ako dedinský pes zvaný pouličný bastard), jej dvaja bratia (dobermani) a bratranec (buldog). Vtedy si náš farmár uvedomí, že to čudné nárečie je ukrajinčina. Ale keďže stále viac pracuje, lebo treba uživiť už veľkú rodinu, nemá čas premýšľať nad detailami. Síce švagrovia a bratranec nikde nepracujú, zato majú nové veľké čierne autá (a on len rozheganého 20 ročného Forda), centimeter hrubé zlaté retiazky a nové značkové veci.

 

A rodinka sa úspešne rozrastá a pribudne dcéra. Je hrdým otcom a vôbec mu nie je čudné, že on aj manželka sú blond, ale deti tmavé a syn sa čoraz viac podobá na manželkinho bratranca. Síce nikto mu nikdy nevysvetlil rodinné vzťahy v tej čudnej rodine, ale ten bratranec sa mu nezdá. Celá rodina je štíhla, ale on váži 150 kíl, zožerie celú kačicu na obed s 25 knedľami a kilo kapusty a vyplieska celú krčmu po dvoch litroch vodky, len tak zo srandy.

 

Tuší, že dačo nie je v poriadku. Sex, ktorý bol zo začiatku aspoň sporadický, dnes už nie je žiadny. Už aj Anča zostarla, bude si musieť zaobstarať mladšiu. Začína rozmýšľať, načo sa vôbec ženil? Sexu má menej ako predtým, teplého jedla tiež, pracuje viac ako niekedy a majetku má čoraz menej...

 

(pokračovanie)