Máte radi internetové diskusie? A tiež vás vie nasrať blbec, ktorý sa do všetkého montuje, buransky zhadzuje vaše vycibrené komenty a hádže argumenty typu: "Ty len Rochnyakovi závidíš", "Už podľa tvojho nicku som vedel, že si chudák." alebo "Som zvedavý, či by si ty vedel spievať, ako Kuly!" Ani neviete ako, neovládnete sa, a odrazu ste pri ôsmej reakcii na buranovu reakciu (aj keď z jeho riadkov cítite, že jeho rodičia boli zrejme súrodenci).

 

Viete, že je to absolútna strata času. Ale nedá vám to. Túžba pokoriť podpriemerného slovenského zmrda svojim umom, prehľadom a ostrovtipom, dokázať mu, že stojíte v spoločenskej hierarchii nad ním, je silnejšia, ako vaša povznesenosť. Nestačí mu nadrbať čo najviac unlike-ov. Atavizmus alfa-samca víťazí a namiesto ukončenia celkom zbytočnej debaty - vysvetľujete biednemu ľudskému planktónu úplné samozrejmosti. Často len z pocitu príjemného sebaukájania, keď si po sebe prečítate tie svoje megavtipné a nádherne duchaplné vetičky.

 

 

Spoznávate sa?

 

Ak áno, tak aj pre vás som objavil pomocníka. Existuje zoznam debilných argumentov. Pekne zoradených a hlavne jasne pomenovaných. Stačí, ak svojmu sokovi pár krát hodíte do ksichtu názov logických chýb, ktorých sa dopustil, a ste King. Debatu môžete uzavrieť s pocitom víťazstva, spokojne sa poškrabkať na vajciach a vypnúť comp. Garantujem vám, že ešte aj po zhasnutí nočnej lampičky sa budete usmievať. Mimochodom: Ak chcete sledovať hutnú ukážku aplikácie všetkých logických klamov, stačí si zapnúť relácie typu O 5 minút 12. Až vám príde ľúto, že nesedíte oproti rozvášnenému zástupcovi ľudu, aby ste mu do tváre mohli chrstnúť: "Post hoc ergo propter hoc! A priam ukážkovo, pán poslanec!"

 

Klamy vyplývajúce z použitia termínu "pravdepodobnejšie", pričom tvrdenie nebolo skúmané matematickým aparátom pravdepodobnosti a štatistiky, či dokonca skúmateľné ani nie je. Vzniká tak falošný dojem, že niečo je bližšie pravde, lebo je to údajne pravdepodobnejšie.

 

Viac tu