Po turbulentnom marci prišiel pokojnejší apríl a ľudstvo našlo konečne odpoveď na dôležité životné otázky, ktoré ho kvárili stáročia. A to:

 

Má Kotleba aj iné sako jak to hnedé menšestrové?

Existuje život po voľbách?

Odpoveď na obidve otázky je áno, aj keď...

 

Politika

Nová krv

Noví exoti v parlamente nám každodenne pripomínajú niečo, na čo by sme už najradšej zabudli, a síce, že nedávno boli voľby. Či už intelektuáli v zelenom ako Milanko Mazurek, ktorému niekto kedysi hackol fejsbučikový účet a v jeho mene tam písal, že holokaust bol vlastne taká škola v prírode, a potom zase na Tisove nedožité narodeniny mu kladie na hrob 88 bielych ruží. No keď sa ho na tieto dve ľudské katastrofy spýtate, tak vie zahrať retarda lepšie než János Bán a povie vám, že k tomu by sa mali vyjadriť historici. Ja sa v tom zase až tak nevyznám, ale na odpoveď na otázku, čo si myslím o pár miliónoch zabitých ľudí, mi snáď netreba doktorát z trestného práva.

A zlatý je aj nový šéf vlakových hliadok, poslanec Krupa. Teda zlatý je aj fyzicky, lebo v ksichte vyzerá trochu ako tie bábiky, čo vedia cikať a keď ich stlačíte, vedia povedať aj celú vetu. Vlastne úplne ako Krupa... Ten si do parlamentu doniesol legálne držaný gun, na vrátnici ho odovzdal, čo by bolo úplne v porádečku, lebo veď keď si kúpim pištoľku, tak väčšinou preto, že ju chcem aj nosiť. No na pripečené otázky novinárov namiesto toho, aby povedal napríklad to, čo som napísal v predchádzajúcej vete, odpovedal, že kvér nosí, lebo sa v parlamente bojí. Asi že mu tí nenásytní liberáli na poslaneckých hajzloch nasilu budú pichať marihuanu a potom mu tí buzeranti pretiahnu čokodieru. A to je zlé, lebo od posledného spoločného kúpeľa s chalaňmi ho ešte tie rozdráždené hemoroidy neprestali bolieť.

Na druhej strane, týmto aspoň nenarobia žiadnu škodu. Horšie je, že niektoré novo zvolené améby sa snažia vykázať aj nejakú činnosť a potom to dopadá takto. Poslankyňu Šimkovičovú kedysi ako moderátorku vraj vyhodili z televízora kvôli zdieľaniu protiimigrantských hoaxov. Tým splnila základnú podmienku účasti na Borisovej kandidátke (aj keď vrabce na televíznej veži si šepkajú, že to bolo skôr kvôli tomu, že vždy, keď sa objavila na obraze, ľudia radšej prepínali na najbližšiu voľnú stanicu, aj keď tam bola napríklad spievaná reklama na vložky, lebo si povedali, že „prebuď sa svieža do nového rána, a-a, o-ou“ je furt lepšie jak ona). Prečítajte si to celé, ak chcete; je to síce prijebané, ale celkom krátke, ja vyberiem najväčšie hajlajty:

„...Ale my nemáme čo rešpektovať rozhodnutia súdov, my máme žiadať o to, aby sa naši občania vrátili na Slovensko a ich problém bol riešený...“

Čo som skončil vysokú školu, sa možno právo nejako výrazne zmenilo, ale ja si pamätám, že právoplatné rozhodnutia súdov sa rešpektujú. To nie je také komplikované, ale keď je to pre Martinu príliš ťažké na pochopenie, nech si skúsi predstaviť, že jej zaklope bývalý muž na dvere, že sa sťahuje naspäť, lebo nerešpektuje rozsudok o rozvode.

„S právami a povinnosťami sa všetci rodíme a aj zomierame – a toto sa týka hlavne detí.“

Teraz akcia! Jedna veta, ale dvakrát toľko kokotín! Pozor, ponuka je limitovaná iba do konca volebného obdobia alebo do vypredania zásob! Takže takto, s niektorými právami a povinnosťami sa rodíme a na niektoré si musíme počkať, lebo ich získavame počas života. A že sa to týka hlavne detí? V skutočnosti skôr naopak – deti majú o dosť menej práv a najmä povinností, než dospelí. Znova skúsime jednoduchý príklad – nech pani Šimkovičová skúsi svoje školopovinné deti pridať na kandidátku do parlamentu.

„Chcela by som upozorniť, že v tejto oblasti je judikatúra Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) úplne jednoznačná a to, že podporuje ochranu biologickej rodiny. Tým mám na mysli aj širšiu biologickú rodinu, nielen rodičov.“

Toto ma pobavilo asi najviac. Najprv som rozmýšľal, aká je to biologická rodina a ako sa líši od napríklad tradičnej™, o ktorej sme dosť dlho nepočuli. Vyšlo mi, že opakom biologickej musí byť rodina syntetická. A vtedy mi to došlo. Videl som dosť katastrofických sci-fi filmov, aby som vedel, že keď sa začnú syntetické organizmy spájať, nič dobré z toho nekuká. Ale zase neviem, či je to taká pálčivá záležitosť. Myslím, že Slovensko má dôležitejšie problémy, ktoré treba zapracovať do vládneho programu, než je ochrana pred Skynet-om.

 

Bratislava

Dopravnému podniku zase ide

Ako vieme z článkov od slsp-a, bratislavský dopravný podnik je jediný dopravný podnik v Slnečnej sústave, kde administratívnych zamestnancov je viac ako šoférov. V takomto mokrom sne každého byrokrata zákonite musí vzniknúť nejaké „oddelenie na robenie vecí oveľa zložitejšie, než je nevyhnutné“. Toto oddelenie dostalo minulý rok náročné zadanie. Geronti od veku 70+ si totiž rite môžu vyvážať zadarmo, a tu Dopravný podnik narazil na nečakaný problém. Ako človek dokáže, koľko má rokov? Kiežby tak existoval nejaký doklad, ktorý by človek nosil so sebou a dal by sa z neho vyčítať údaj o veku. Situácia vyzerala beznádejne, no našťastie Sekcia zbytočných dokladov prišla s geniálnou myšlienkou – vydávať gerontom tzv. Senior pass. Iba ten je schopný potvrdiť senioritu seniora. Referát šikany zákazníkov ešte tento produkt vyšperkoval povinnosťou Senior Pass si každých 5 rokov obnovovať. Ako vieme, seniori sú kurvy prešpekulované a nikto vám nezaručí, že keď majú teraz nad 70 rokov, tak budú mať nad 70 aj o 5 rokov. Odbor zdierania a cenotvorby stanovil cenu na 5,30 eur a všetko  by bolo super, keby im súd tento geniálny vynález predbežným opatrením nezrušil.

Oddelenie Public ignoration  vydalo komuniké, v ktorom vysvetlilo, že je to všetko pre dobro cestujúceho, lebo Senior pass: „Umožňuje dopravcom mať prehľad o počte cestujúcich a nastavovať kapacitu dopravných prostriedkov,“. Ako to technicky funguje, som sa už nedočítal, ale zrejme má každý Senior pass v sebe GPS čip, a podľa toho DPB vie, že pani Marta chodí trikrát do týždňa na Miletičku omacávať paradajky a pán Gustáv sa každú stredu ráno chodí socializovať do čakárne u lekára. Ibaže by nie.

Stále to ale nie je taký masaker, aký vie DPB vykonať v spolupáchateľstve s bratislavským magorstrátom. Zápchy a smrad novo kladeného asfaltu v celom Starom meste nám signalizujú, že sa bude diať niečo veľké, a síce Bratislava bude hostiť bruselských fašistov z Rady EÚ. Takže bude treba vyzerať ako normálne európske mesto a nie ako niečo medzi kulisami Terminátora 4 a funkčným skanzenom podnikateľského baroka. No a aby sa eurosúdruhovia nečudovali, čo sú to tie divné pomalé hrkotajúce veci a v Redute ich nebudili na rokovaniach zo spánku, tak po Jesenského a Mostovej nebudú pol roka premávať električky. Áno, už zase. Public ignoration na to má dobré vysvetlenie - podľa nich priemerný Bratislavčan znáša čiastkové uzávierky dosť zle, preto bude lepšie, keď to bude dojebané konštantne. A vlastne má pravdu. Veď vidíte, ako je to s tou do Petržalky. Teda vlastne nevidíte, lebo stále žiadna nie je. No vidíte!

Takže toľko k MHD. Zabudol som niečo? Aha, áno, SMS lístok zdražel o 30%. Že skratka DP môže označovať Dopravný podnik, ale aj dvojitú penetráciu, asi nebude náhoda.

 

Zo sveta

Panama papiere

„Ak existujú daňové raje, musia existovať aj daňové peklá“

Polovica slovenského facebooku, apríl 2016

Tak a je to vonku. Bohatí zmrdi si ulievajú prachy v trópoch a chudoba sa môže aj čo? No dosrať. V podstate to zase až také prekvapivé nie je, lebo veď z platenia daní ešte nikto nezbohatol. No dobre, možno tá teta z daňového úradu, čo vybavovala Salmanovcom ten ojeb s DPH aj áno, ale to len kým ju nezavreli.

A vlastne je to aj v súlade so zákonom. Teda keď ho štyrikrát ohnete, oseriete, potom zapálite, následne oštíte, aby ste ho zahasili, potom zaplatíte nejakému somrákovi, aby ho zožral, len tak bez chleba, ten sa ním následne začne drhnúť, až treba volať sanitku, tá mu spraví výplach žalúdka, to, čo následne vyhodia za nemocnicu do bio-odpadu, má asi takú hodnotu ako tie zákony, s ktorými to je v súlade. No áno, stále sa môžeme pýtať, že odkiaľ Putin zobral dve miliardy (dolárov, nie rubľov, Dvojhlavý orol je ešte stále zavretý v klietke v ZOO v Pripjati), lebo to by musel prezidentovať asi 600 rokov, ale každý nám povie, že to je len špinavá kampaň, lebo veď tých novinárov platil Soros. No a tak. Keďže sa udialo aj tak hovno, akurát Islanďania si zase zahulákali na námestí v Reykjavíku, tak si môžeme zobrať z toho iba dve poučenia:

  1. jediní spoľahliví novinári sú zrejme iba tí, ktorých nikto neplatí, čiže odteraz namiesto správ kukajte iba youtube kanál Daňa a Vaského
  2. existuje paralelný vesmír, kde Blaha s Perným môžu mať aj v istých globálno-ekonomických otázkach pravdu. A to je na tom to najhoršie.

Mimochodom, keď už sme pri tých daňových rajoch, tak určite vás poteší, že deň daňovej slobody pripadá tento rok už na 28. mája, čiže na tých mamrdov s 20-tisícovými hodinkami už makáme len mesiac. Aha, a ešte, že RTVS plánuje zvyšovať koncesionárske poplatky. Prečo? Lebo je to v programovom vyhlásení vlády. Tej istej, v ktorej sú vraj kedysi prav... pa... para... pravicové! to je to slovo... pravicové strany ako Sieť a Most, takže som fakt zvedavý na ich hlasovanie v tejto veci. A na koľko? Zo súčasných 4,65 eur na 7 eur, čo je cca. len o nejakých 70% viac. Nikde som zatiaľ nenašiel, koľko je 7 eur káv alebo obedov v reštaurácii, tak som si urobil vlastný prepočet. Za 7 eur mesačne môžete mať napríklad najpomalší optický internet alebo keď si doplatíte 99 centov, tak netflix.

 

Sľôvo mäsjaca

Nad slovom mesiaca apríl som dlho uvažoval, a pritom som ho mal celú dobu pred očami. Slovan. Použitie vo vete „Ja som Slovan a som na to hrdí!“. S prienikom internetu aj do rurálnych oblastí začína byť panslavizmus otravnejší než vegánstvo s crossfitom dokopy. A to nie je to jediné, čo majú tieto tri duševné postihnutia spoločné. Ďalej majú všetky tri skupiny spoločnú rovnakú mieru zmyslu pre humor, ktorého absenciu ale bohato vyvažujú fanatizmom a prijebanosťou. Vzhľadom na hrdosť všetkých Slovanov, Slovänov a Slavianov na ich chronickú benígnu slovanitídu, mohli by sa nejako označiť, aby sa odlíšili od ostatných Neslovanov. Napríklad nosením igelitového sáčku na hlave. Mimochodom, viete, koľko Slovanov je potrebné na výmenu žiarovky? Nula, Slovania boli na tomto území oveľa skôr ako žiarovka. Ti kokot!