Keďže tu máme predvianočné obdobie, kedy by sme sa mali zamyslieť nad tým, aké sú skutočné hodnoty, či naozaj honba za mamonom je to najdôležitejšie, či nie skôr rukou nelapiteľné veci, ako napríklad trávenie voľného času so svojimi blížnymi. No ak slovo "trávenie" je odvodené od slova "otrava", tak niekedy ani ten čas s blízkymi nemusí byť terno. Tak si teda dajme článok o symbole materiálna, o chladných, nechutných peniazoch, kaziacich charakter človeka, tfuj.
 
Minule som počúvala, ako v jednej rannej show rozoberali istú zaujímavú tému. A to, čo by ste boli ochotní spraviť pre peniaze. Rozoberali tam napríklad, za akú minimálnu sumu by ste si dali amputovať malíček, palec, nohu od kolena nižšie, vzdali sa jedného oka a podobne. Dobrovoľne, bez tlaku existencionálnych problémov, kedy podstúpenie takejto obety je ľahšie a cena, za ktorú by do toho niekto išiel, je nižšia. Takže čo Vy na to? Malíček za 50.000 eur. No dobre, 200tisíc. Come on, každý sa vraj dá kúpiť. Tak môže byť? Noha od kolena dole za melón. Málo? Ok, za 3 alebo 5, to by ste do toho šli? Mali by ste na celý život vystaráno; vila na predmestí, možno domček kaštiel v lese (vlastnom samozrejme), jachta, cesta okolo sveta... za čím ti len srdco piští a jediná prekážka sú peniaze. 
 
Ja nie. Okrem toho, že mám problém už aj s invazívnymi lekárskymi vyšetreniami, nemohla by som sa pozerať do konca života na svoj kýpeť, ako na memento túžby po luxuse, nenásytnosti. No moderátori sa pri určitých sumách zamýšľali, že ktorý, čo, za akých podmienok. Až človeka strasie, keď si uvedomí, že akí sú niektorí kúpiteľní. A to ešte nie sme pri vojnách, konzume a technologickom pokroku na úkor životného prostredia a podobne.
 
No ale aby sa nám článok náhodou nezozemavekovatel, no aby sme neboli ani príliš morbídni, tak zostaňme pri zemi prizemní. A čo taká ponuka, čo bežala aj na fejsbukoch; 3 mesiace bez internetu, mobilu, počítača (v akejkoľvek podobe), TV za užsinepamätámkoľko. Tak ako ide kalkulácia, koľko by ste chceli za to, že nemáte apdejt informácií, čo sa deje vo svete, neviete zavolať, napísať blízkym, možno prídete za ten čas o prácu... Hodnota ročného platu? To by šlo, nie?
 
Nevynecháme ani oblasť sexu. Veď najstaršie remeslo a tak. Začnem chlapmi. No ale fešáci, dúfam, že sa Vám nespustil Pavlovov reflex, ani Petrov, ani Zakiovov, lebo si musíte predstaviť aspoň hodinovú jazdu s vitálnou, 90ročnou starenkou. Ok, priznávam, že je potrebná trochu väčšia predstavivosť, ale pamätajte, ide o prachy. Tak koľko miliónov eur? Skúsim inak 1.000.000 eur? Noták, veď to je 30.126.000 slovenských bývaliek. Tak dobre, za dva by ste už šli, nie? Hodinka hanby a potom si môžete kúpiť aj vlastný ostrov, s destilérkou a za rok, dva zabudnete na túto traumu.

A teraz baby. Nebudem šetriť ani vás. Igor Timko. Hovorila som. Ale tak skúste. Nehovorte, že nie, lebo poviem -  horšie. Kolesík! No vidíte. Takže za koľko? Tri mega? Päť? Zamysleli ste sa už? Ja som tu na tom rovnako, ako s operáciami. No way. Možno pusa. V celkovej anestéze. Mojej.

Každopádne, podľa mňa každý jeden človek je schopný spraviť niečo extrémne pre peniaze. A predsa aj ja. Napriklad pracujem a robím to denne!