Hledá se kráječ ovoce a zeleniny.
Náplň práce: Každé ráno všední dny oloupat a nakrájet ovoce a zeleninu pro 3 lidi a uvařit pytlík rýže. Občas dle domluvy připravit čaj nebo smoothie, případně jiný jednoduchý pokrm nebo nápoj.
Práce by měly být hotovy přibližně do 9:30 hodin. Není nutné dorazit každý den, na konkrétních dnech se lze domluvit.
Nabízíme možnost kariérního růstu - v případě spokojenosti se lze dostat ke složitějším pokrmům či jiným domácím pracem.
Dovednosti: Schopnost komunikovat, řešit krizové situace a přizpůsobovat se změnám jídelníčku.
Požadujeme: Strukturovaný životopis, motivační dopis, zakončené středoškolské vzdělání, bakalářský titul výhodou.
Výhodou: Fantazie při přípravách a schopnost přijít s něčím novým.
Přijímací pohovor: diskuze zakončená praktickou zkouškou, skládající se z přípravy 2-3 kusů předem nespecifikovanáho ovoce a zeleniny.
Lokace: Brno
Odměna: 100Kč/hod.

Vážený páni Maues a Beneš, 

na základe Vášho uverejneného inzerátu sa uchádzam o pozíciu krájača ovocia a zeleniny. Váš inzerát ma veľmi oslovil a myslím si, že som vhodný kandidát, keďže sa krájaniu venujem už určitý čas a mám bohaté skúsenosti, nevynímajúc moje kompletné vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, ukončené diplomom summa cum laudae.

Krájať som začala už v útlom veku. Ako dieťa som sa venovala porcovaniu a krájaniu rôznych druhov ovocia a zeleniny, ktoré boli prevažne z plastelíny. Rodičia mi síce nedovolili krájať skutočným nožom, avšak bohato stačil príborový alebo plastový nožík. Tieto ťažké začiatky s nedostatkom krájacích nástrojov som prekonala a napokon som sa dostala aj k ozajstnému nožu a ovociu. Ako prvé padlo za obeť jablko, ktoré som prekrojila na polovicu a pokročilý level tejto zručnosti som zavŕšila jeho ošúpaním. Postupne sa moje zručnosti zlepšovali a ja som dostala príležitosť krájať a šúpať rôzne druhy ovocia a zeleniny či pečiva (výber z najnáročnejších: napr. melón, kaleráb, cibuľa, štipľavá paprika do leča, atď).

Moja cesta k profesionálnemu krájaniu sa neskončila - prišlo na rad mäso. Akonáhle som dokázala nakrájať rôzne druhy mäsa a mäsových výrobkov (slanina, klobása, špekačky), ja, večne hladná po vedomostiach, som si zaumienila naučiť sa porcovať kura a rebierka. To prirodzene viedlo k vykosťovaniu, čo malo za následok, že som vykosťovací master blaster. 

Okrem krájania viem uvariť aj rôzne pokrmy vrátane zemiakov, karfiolu či brokolice. Som veľmi tvorivá a flexibilná, lebo si viem vymyslieť vlastné recepty alebo recept modifikovať, ak mi nejaká surovina chýba. Pravidelne sledujem TV Paprika a odoberám newsletter z webových stránok Jamieho Olivera a Kuchyňa Lidla. 

Hovorím plynule anglicky a poznám označovanie pokrmov aj vo francúzskom a nemeckom jazyku. Som komunikatívna a svedomitá, nerobí mi problém naskladať veci do umývačky či dohovoriť sa s pani upratovačkou. Z technických znalostí by som vypichla schopnosť používať kuchynské spotrebiče. Bavia ma výzvy, považujem sa za empatickú a spoľahlivú osobu s aktívnym a pozitívnym prístupom v práci.

Verím, že som pre Vás vhodnou kandidátkou, pretože cítim, že táto pozícia je vstupnou bránou pre prijatie krájania ako serióznej a spoločensky prospešnej práce a rovnako pre vstup krájania ako študijného odboru na akademickú pôdu. 

 

Ak Vás moja žiadosť o zamestnanie oslovila, ďalšie informácie veľmi rada doplním pri osobnom stretnutí.

S pozdravom

Vercasia