Nezadržateľne sa blížia sviatky pokoja, preplnených chladničiek a žlčníkových záchvatov. Soby a ježiškovia roznesú kopy darčekov, v telke si pozrieme miliónprvú reprízu tradičných rozprávočiek a príde čas odobrať sa na chatu. Veď Silvestra treba privítať štýlovo a originálne. Takže vypadneme všetci na pár nocí do drevených domčekov v prírode postavených, huráááá, je tu chatovica.

Tak ako ľudia z tohto sveta odchádzajú, rovnako sem aj prichádzajú a postupne dorastajú do veku, keď ich rodičia pustia na ich prvú chatovicu. Preto som sa rozhodol spísať návod, ako si to užiť, zbaliť si tie správne veci a zbaliť toho správneho partnera. Nakoniec aj niektorí z DM crew už majú potomkov v pubertálnom veku, a tak im namiesto darčeka môžu dať pod stromček tento návod.

Autor ako osoba vyrastajúca v Zocharovciach a.k.a. Ficocotlande, má dostatočné skúsenosti s chatovicami, prežil značnú časť svojej mladosti na mekke všetkých chatovíc a matke bohapustej zábavy, na Duchonke.

Kto nebol na Duchonke, nech hodí kameňom!

 

1.            Oblečenie

Vážne nezáleží na tom, s kým ideš na chatu, ale oveľa väčší dôraz musíš klásť na to, čo budeš mať oblečené. Začneme spodnou bielizňou. To štandardné denne s obrázkami Snoopyho a Hello Kitty ti na tisíc percent nepomôže k sexuálnym radovánkam. Ale možno si poslúchal, a teda ti Ježiško pod stromček nadelí nové slipy. Určite je dôležité, aby mali výraznú farbu, napr. svetlomodrú či červenú. Ružovú však odporúča len módny guru z estévéčky, ale on je buzerant. Ak by si aj náhodou mal chuť skúsiť teplú riťku kamaráta, fakt si prosím neber ružové spodky. Hlavne si daj pozor na to, aby bielizeň malo dostatočne širokú hornú gumu. Spodky si vytiahni čo najvyššie, kašlať na to, že sa ti vajcia zatláčajú do bruchu a v ritnom otvore niečo cítiš. Musíš tú gumu ukazovať verejnosti, potenciálnym sexuálnym partnerom. Samozrejmosťou je nápis na gume, trtkaniachtivé osadenstvo preferuje dve značky, Kalvin Klain a Tony Hilfinger (presne v takto uvedenom tvare, ostatné sú len fejky).

Pozor na ponožky. Jedným z dôvodov, prečo sa chatovice realizujú len v dvoch obdobiach, sú práve ponožky. V lete ich nenosíš a v zime máš úplne pekné čerstvé páry spod stromčeka. Si predstav, že pôjdeš na chatu v novembri. Všetky páry ponožiek máš úplne vyprané, zošednuté a máš vydraté päty. No a to sa úplne že na chuja vyníma na dokumentárnom materiáli natočenom počas chatovice. Pozriem si len tak námatkovo nejaké tie krátke dokumenty z trtkacích radovánok, amatérske, kde chalanko nakladá nejakú babenku a na nohách má hnusné čiernošedé ponožky. No tak sa mi chce z toho grcať, že má až chuť na onanáciu prešla. Radšej si kliknem na videjko z masážneho centra, kde nevinná a nežná Anika prišla na masáž k prsnatej blonďavej Kláre. Avšak to som odskočil k inej činnosti, späť k ponožkám. Farba ponožiek je dôležitá. Nehraj sa na Citróna či menežerisa, svetlohnedé ponožky s bledo- a tmavoružovými pásikmi si nechaj do kostola. Velebný pán otec isto ocenia, keď si preložíš nohu cez nohu a ukážeš kus krástnej farebnej ponožky a chlpatej nohy. Detto biele ponožky. Nie si tenista a ani obstarožný pupkatý chlapík s krízou preddôchodkového veku. Čierne máš do práce, takže vytiahni od tatka nejaké tie hrubé sebe vlnené, čo mal pred 30 rokmi do vibramov, korčúľ a lyžiarok. Zober aj podkolienky. Keď ich ráno čubičke požičiaš a ona sa pôjde vycikať len v gaťkách, tričku a tých mierne zrolovaných podkolienkach, vieš, akú super fotku z chaty postneš na fejsbuka?

 

2. Jedlo a pitie

Určite si už počul, že na horách lepšie trávi. Asi je to pravda, lebo sme pravidelne na chatách vyžrali všetky zásoby kompótov a konzerv, ktoré sme tam našli. Ešte aj zavárané uhorky v slanom náleve sa o polnoci minú ako čerstvo upečená pizza. Preto pred odchodom na chatu nabehni s veľkou taškou do vašej domácej chladničky a špajze. Komplet to vyprázdni, mamka sa poteší a tatko tiež. Ona preto, že niekto ocení jej fantastickú brokolicovú roládu zo Slovenky a bryndzovo-egrešovo-slaninkové pyré z receptu kolegyne Valiky. On sa zase poteší, že zmiznú tie pičoviny z domu a snáď mu konečne navaria kapustnicu a vysmažia rezne.

Dôležitejšia je tá strana nákupného zoznamu, kde sú nápoje. Takže určite šampanské. Pravé slovenské deluxe sladké hnusné hubu lepiace. Ale novoročný prípitok bez tohto patoku by nemal patričnú vážnosť. Určite nenos origoš šampáňo, lebo mladé čubičky tú suchú chuť neocenia a ty si neomočíš, zostaneš nasucho. Domáca od dedka je fajn, ale počítaj s tým, že sa došabľujete jak kone. Bozkávať sa s holkou, ktorá predtým grcala, nie je príjemné. Akože je to o kúsok lepšie ako s babou, ktorá predtým fajčila, ale aj tak. Malá príhoda z mladosti: nakladá kamarát Dalo jednu holku na byte u kamoša, v Ďuriho detskej izbe. Zrazu len brutálny krik tej ženskej a nadávky, akoby si Strapatý nedopatrením sfúkol lajničku zo stola. Nabehne sa do izby a babenka už referuje: trtká ma ten chuj pekne odzadu, keď zrazu zacítim niečo na chrbte. Teplé a mazľavé. Šak sa nemohol urobiť, furt je vo mne. Potom som začula ten zvuk a ešte väčšie teplo na chrbte. Ten kokot ma ogrcal, ale furt trtkal ďalej.

Takže ver tomu, že toto nie je master level, ani v Moldavsku týmto neohúriš. Preto alkohol vyberaj pod dozorom skúsenejších a starších kolegov. Ideálne je víno. Piješ kultivované, nehádžeš to do seba ako poldecáky. Môžeš miešať rôzne druhý a vytvárať si v žalúdku svoje privátne cuvée.

A tu prichádza vychytávka či tip číslo jeden. Na chatu si vždy zober svoj vlastný otvárač na víno. Ideál je ten s integrovaným otváračom na pivo, nie len bezduchá vývrtka. Na chatách sa akosi vždy strácajú otvárače fliaš, potom skúšate tie internetové návody, ako otvoriť víno s teniskou či šnúrkou. Tieto aktivity s radosťou prenechaj českým Pepíkom. Ty si prvá liga s otváračom poruke.

 

3. Spoločnosť

Ja viem, že som síce v úvode napísal, že výber spodnej bielizne je dôležitejší ako spoločnosť ľudí, s ktorými ideš na chatu. Ale aj ja mám právo nasrať si do huby. Samozrejme, že je tá skupina osôb veľmi dôležitá. Ako chceš ísť na chatovicu s vidinou alkoholickej žúrky a nespútaných orgií s členmi hudobného telesa MKA (Mladí kresťanskí abstinenti)? V mladom veku, keď sa len učíš, ako, kam a kade, postačí pokojne menšia grupa, tak šiesti nadržanci. Lenže otázkou je, ako naložiť s počtami pre dierky a pipíky. My sme to vždy riešili tým, že sme volali baby zvané chatovky. Malá vsuvka autora: krástne prežitie nastávajúcich sviatkov želám týmto dievčatám, teda dnes už skôr ženám a tetám: Lucia, Paula, Katka, Simona a Erika. Takže mali by ste mať v okolí skupinu báb, ktoré sa rady zabávajú, užívajú si, pijú a trtkajú. Nezabúdaj, že si nevyberáš svoju manželku, ale si len ideš užiť. Ak má Monika asi 15 kíl navyše oproti tvojmu ideálu, je blond, hoci ty preferuješ brunetku, ale počul si o nej, že dokonca dala Dirty Sancheza, rýchlo ju pozvi. Takáto baba chatovka sa minie rýchlejšie ako eurodotácie na solar. Ty si potrebuješ na chatu zabezpečiť materiál na trtkačku, zvaný IP. Pokiaľ dnes snívaš o spolužiačke Lenke, pred spaním si dráždiš lachtana s myšlienkami na kopčeky pod jej školským svetríkom, zabudni, že by si ju pozval na chatovicu. Ty si snáď nečítal v Bravíčku, ako chalana podviedla frajerka na chate s jeho najlepším kamošom? There are true stories only. Na chatu patria len holky chatovky.

Jediná výnimka je, ak idete napr. dva či tri stále páry. Sú aj také situácie, keď niekto silou mocou pretláča, že ty zober frajerku, ja zoberiem frajerku a vybehneme všetci štyria na chatu. Ak sa dá, tomuto sa vyhni, zábava nebude veľká a ešte sa môžete s babou dosekať. O čo ide tomu, kto to organizuje? No chce sa len dostať tvojej babe do nohavičiek. A vymýšľa sprostosti. Vtedy sa priprav na grupáčik a swingers. Čo k tomu treba, si povieme v poslednom bode.

 

4. Zábava graduje, graduje, graduje

Aby si si mohol púšťať muzičku, nespoliehaj sa na vybavenie chaty. Určite tam nájdeš cd player, ale ty si hovno pamätáš, čo sú cédéčka. A na chate sa aj tak nachádzajú len skvosty rodičov ako Team, Elán a výberovka Peťa Nagya. Ty sám vieš najlepšie, čo máš v mobile a prenosný repráčik nech ti Ježiško pod stromček prinesie. K tomu ešte neobmedzené dáta, aby si mohol robiť dídžeja, a zábava môže gradovať.

Keď už máš tie neobmedzené dáta, zober aj tablet. Dokumentárne filmy pre dospelých si snáď nebudeš púšťať na telefóne. To robia len socky, ktoré idú silvestrovať na námestie. Chatovica poskytuje lepší komfort, a moderné tablety už nahrávajú videá v kvalite profíkov. Preto sa doma nauč rýchlo zapnúť tablet, pohľadať ikonu “fotoaparát“ a zdokumentovať všetko, čo sa deje a bude v budúcnosti predmetom vhodným na vydieranie. Ak chceš jedného dňa sedieť na dobrom mieste na ministerstve a celý deň makať na DM, musíš sa už v mladosti naučiť prežiť, podraziť, vydierať a korumpovať. A súkromné péčko Fera s babou chatovkou je ten správny životný základ. Grcajúca Mariana, ktorej mama je okresná šéfka Smeru, ti vie prihrať nádherné príležitosti.

Na chatu si pribaľ aj karty a nejakú tú stolovú hru. Nájdeš tam síce Človeče, ale polka figúrok bude fuč a kocka bude tak zodratá, že ani hmatom nezistíš počet bodov, ktoré si hodil. Minule som písal, ako sa hrajú karty a vyzliekaná, tak sa to nauč, nech máš na chate výhodu.

Určite si zbaľ prezervatívy. A veľa, veľa, veľa. Pohlavné choroby sú pliaga a byť otcom dieťaťa, ktorého mama je baba chatovka, tak to si vážne dojebkal.

Ber aj lieky. Na hlavu, na bolesť svalov, keď sa vrátite zo sánkovačky. Na hrdlo, keď ráno bude chrapčák od nočného hulákania: Klíšťa, mám na vajcach, klíšťa. Ukáž ho? Máš ho tam! Lieky na žalúdok, keď po prvej pregrcanej noci budeš chcieť pokračovať ďalej. Ber lieky proti úzkosti, keď budete späť v podkroví a ty sa budeš cítiť, že ti to spadne na hlavu. A jeb na drogy, si v prírode, skús zábavu tradičným spôsobom a nie sa zhuliť či sfetovať ako Andrej na Hviezdku.

 

 

A na záver pamätaj, čo sa stalo na chate, zostane naveky na internete!