12 ročný Nórsky chlapec Hans Jørgen Olsen zachránil seba, aj svoju sestru pred útokom losa pomocou techník, ktoré sa naučil pri hraní World of Warcraft (WoW).

 

Hans a jeho sestra sa boli prejsť v lese neďaleko svojho domu, keď pravdepodobne skrížili losiu cestu. Jeden z losov sa pokúsil zaútočiť na jeho malú sestru. V tom si Hans spomenul na techniku z hry WoW zvanú „taunting“ – čiže „odlákanie“. Táto technika slúži na odlákanie príšer z horšie obrnenej postavy na inú, pred útokom lepšie chránenú. Hans pohybmi zameral losovu pozornosť na seba, aby nechal jeho sestru na pokoji, čo sa mu aj podarilo.

 

Akonáhle sa Hans stal losovým cieľom, použil ďalšiu techniku „feign death“ – „predstieranie smrti“ – ktorú takisto poznal z WoW. Los následne stratil záujem o ležiaceho chlapca a odkráčal späť do lesa.

 

Tento príbeh ja ďalším z mnohých argumentov, že počítačové hry sú pre nás, večných dvanásťročných chlapcov životne dôležité. Týmto preto vyzývame mamy, ženy a frajerky: Nechajte nás hrať sa, raz nám to môže zachrániť život.

 

zdroj: www.nextnature.net/2010/05/norwegian-boy-saves-sister-from-moose-attack-with-world-of-warcraft-skills/