Mám užasnú babku. Temer tri roky úspešne simuluje, že je slepá a tým pádom odkázaná na našu opateru a starostlivosť. Dôvodom, prečo som si istá, že slepotu iba predstiera je, že vždy, keď pre ňu varím alebo pečiem, má k tomu výhrady. Minule som krájala zeleninu do polievky. Vtom ma okríkla, lebo som ju krájala nesprávne. Teda nie nesprávne, ale nie podľa jej predstáv. Spýtala som sa jej: „Ako môžeš vedieť, či tú mrkvu krájam na kolieska alebo na kocky?“ Rozhorčene odpovedala: „Ja to predsa cítim!“ Stala sa pre mňa zdrojom inšpirácie pre spísanie hádam stotisíc dôvodov, kvôli ktorým sa teším na starobu, aj keď mi do dôchodkového veku pár desaťročí chýba.

 

 

Gastronómia

 

Neviem sa dočkať rozvinutia tajomstva kulinárskej dokonalosti, na ktoré bežný človek príde až vekom - čokoľvek sa dá dochutiť slaninou alebo vypražiť v bravčovej masti. Šaláty aj šišky sa stanú lahôdkami upchávajúcimi cievy a najčastejším zdrojom infarktu v rodine. Šťastného, zdravého, sladkého a mastného infarktu, pre ktorý sa oplatilo žiť. Každý flák šľachovitejšieho mäsa sa stane výzvou pre parodontózou postihnuté zubné lôžka. Pudingy, krupicovú kašu a želé vyradím z bežného jedálničku. Nemienim predsa zápasiť s niečím, čo vyzerá na pohľad nervóznejšie než ja. Na redukciu hmotnosti mi bohato postačí odloženie protézy do pohára po šiestej večer.

 

 

Dermatológia


Utrácanie za krémy proti vráskam stratí opodstatnenie. Vďaka vráskam pokojne oželiem vytúženú cestu na Mesiac. Postačí stovka s pevným ohniskom na makro od Canonu aby mi vykompenzovala zapovedanú cestovateľskú túžbu. Záhyby kožných nedokonalostí, vráskové ryhy a drobné jazvy na tvári a krku spoločne vytvoria natoľko indiferentný terén, že ani odvrátená strana Luny by sa zaň nemusela hanbiť. Spodná bielizeň tvorená výhradne extra silnou gumou vcucne naspäť ovísajúcu kožu, pohybujúcu sa nezávisle od pohybu tela, a opätovne poprie gravitáciu. Všetky handry, ktoré si kúpim vďaka ich nadčasovosti a béžovo-šedo-nijakému odtieňu, nevyjdú z módy nasledujúcich tridsať rokov.

 

 

Kozmetika

 

Dominantný prvok tvárovej mimiky vytvoria očné linky. Nekonečné permanentné uhľovočierne očné linky so spojnicou niekde v mieste rodiacej sa lysiny smädného mnícha. Keď už nastane zlomový moment a moja hlava sa stane prevažne lysou, nebudem nosiť parochne ani hovoriť, že som plešatá. Budem tvrdiť, že strácam prirodzený porast. Znie to totiž viac produktívne. Obočie bude sofistikovaným tienidlom v lete a prirodzeným lapačom nečistôt na prašnej poľnej ceste počas cardiohiphopzumbatrackingu.

 

Zbavím sa najnenávidenejšej fázy mesiaca – depilačnej. Žiadne odsrstnenie a žiadna neschopnosť dva dni pripažiť či prekrížiť nohy. Nikoho už nebude zaujímať, čo skrývam pod oblečením. Úbohý patológ. V jeho vlastnom záujme dúfam, že bude pitvu vykonávať so zavretými očami. Možno by však počas pitvy odhalil, čo sa vo mne naozaj ukrýva. Ktohovie. Škoda, že nebudem duchom prítomná aby sa so mnou mohol podeliť o svoje objavy.

 

 

Socializácia

 

Konečne pochopím, čo je tak úžasne zábavné na štuchaní ľudí stojacich pri pokladni predo mnou nákupným vozíkom. Absolútne všetko! Jeden strategicky mierený štuchanec do obličiek cudzej osoby ma zrejme rozveselí na celý deň. Moje zápästia budú na šrot zničené od fackovania nevychovaných holobriadkov v autobusoch, ktorí sa nevedia postaviť, keď sa nad nimi nemohúco hojdám obvešaná taškami a s každým pohľadom na pekného mladého chlapa moju myseľ zastrie predstava, ako asi vyzerá jeho otec.

 

 

Ekonómia


Celoživotná investícia do zdravotného systému sa začne vyplácať. Pravidelné seansy v čakárniach u lekárov rôzneho zamerania sa zmenia na brainstormingové happeningy, kombinované s prirodzeným bojom o prežitie s neoficiálnym štartom o štvrtej ráno pred ordináciou. Len najsilnejší jedinci trpiaci nespavosťou uspejú a prederú sa k prednostným poradovým číslam. Ultimátnym víťazom sa stane simulant najhlasnejšie a najsugestívnejšie prednášajúci zoznam chorôb, ktoré ho kvária, bez toho aby v afekte z možného nezáujmu okolia utrpel srdcovú zástavu. Priamy očný kontakt mienim udržiavať zásadne len u gynekológa. Malo by ho to dostatočne vydesiť, aby som ja mohla mať krajší deň a pocit z dobre odvedenej práce. Mala by som sa asi hanbiť, no nebudem môcť. Úprimne dúfam, že výskumy preukážu súvislosť medzi vzrastajúcim vekom a postupným odumieraním časti mozgovej kôry zodpovednej za pocit hanby. Pri komkoľvek inom budem predstierať, že vďaka mojej všeobecnej sčítanosti sa môžem pozerať na ľudí zvrchu, lebo hypoteticky viem všetko, bez ohľadu na to ako veľmi hlúpa v skutočnosti som.

 

 

Psychohygiena

 

Nebudem trpieť žiadnou mentálnou poruchou. Každú jednu si plánujem užívať! Najväčšou výhodou staroby bude nastupujúca selektívna pamäť. Zabudnem čokoľvek zlé a spomínať budem len na to dobré. Nepodstatné informácie vytlačia z pamäte tie podstatné. Vďaka čomu sa môžem zmätene túlať po dome hľadajúc výťah, o ktorom budem presvedčená, že tam ešte včera bol, alebo čítať knihy znova a znova s rovnakým údivom po prelúskaní sa záverom, ako keby som ich čítala po prvý raz. Zámerne budem zabúdať mená detí i vnúčat a opakovať im jeden a ten istý príbeh dookola, čim budem testovať, ako veľmi po mne počúvajúci chce dediť.

 

Ak sa mi podarí dákym zázrakom pokoriť prah šesťdesiatky, začnem splietať bludy o veľkom poklade, zakopanom na záhrade za domom, zdedenom po dedkovi ešte z čias Rakúsko-Uhorska. Nikto nezistí, či si vymýšľam, lebo jednak nikto z nich nebude tušiť, čo vôbec Rakúsko-Uhorsko bolo, a na druhú stranu dúfam, že pár rokov potrvá, kým tých desať árov dôkladne prebádajú. Aby som z krutého výmyslu mala aj osoh a nebola len škodoradostná špina, nasadím všade zemiaky. Budem teda praktická škodoradostná špina. Ak sa potenciálnym dedičom kopanie zunuje, nastolím psychický teror vo forme každodennej obligátnej formulky: „Kto vie, či sa dožijem budúcich okruhlín...“. S postupom času však aj narodeninové oslavy dostanú dramatický spád. Keď zapálim sviečky na narodeninovej torte, aspoň šesť gratulantov odpadne pre vyčerpanie z tepla.


Paranoja kompletne ovládne podprahové myšlienkové pochody. Predpokladám, že však iba potvrdí všetky moje podozrenia. Dlhodobá preventívna konzumácia ranného alkoštartéra na vylepšenie vetchého zdravotného stavu, napomôže jej rozvoju. Alkohol bude predsa len odpoveďou na čokoľvek, no nepredpokladám, že by som si pamätala, aká bola pôvodná otázka. Môžem žiť pri štvorprúdovke, manžel môže chrápať celú noc, no mnou to ani nehne, lebo ak zatúžim po šumivom tichu, vypnem si načúvací strojček. Tých dôvodov bude časom asi ešte viac.

 

 

Informatika


Hlavne však konečne budem môcť počas chatovania/smskovania/telepatických konverzácií využiť súčasné coolové skratky, ktoré naberú nový rozmer s pribúdajúcim vekom:

 


BRB - Budem robiť bravčové

LOL - Lopúchový odvar lieči

L8R - Len osem rožkov

BFF - Bajpas furt funguje!

IMHO - Idem sa modliť aby hnačka odišla

OMG - Oberám marhule granátom / Och môj geriavit

BTW - Bude treba viac vitamínov

ROFL - Rukávy opreté vo fľaške leča

J/K - Jedna zlomená končatina

WTF – Vytnem varechou tomu faganovi

MMNT - Mám melanóm na temene

SUV - Skúšam urinal a viagru

DKK - Dones kolieskové kreslo

 

 

Pic by Handie