Pomáhala mu v banke vybaviť hypotéku na dom, pritom spadla do pasce.
 

Ružomberský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin podvodu voči občanovi A.D. vo veku 48 rokov.

Obvinený A. D. mal pod zámienkou zlepšenia kvality bývania naliehať na svoju priateľku F., aby mu táto poslúžila nielen bežným spôsobom, ale i formou spoluručiteľstva na nehnuteľnosť nachádzajúcu sa v katastri obce R. Keďže nehnuteľnosť bola nad majetkové pomery obvineného a poškodená mala v tom čase nízke príjmy, pretože sa starala na rodičovskej dovolenke o syna obvineného, ale predajca domu vyvíjal na kupujúceho tlak, spoluručiteľstvo za ňu zabezpečil jej rodinný príslušník T. S.

Rodinný príslušník trval na spísaní notárskej zápisnice, že ½ nehnuteľnosti tým prejde do spoluvlastníctva poškodenej. Po vykonaní tohto úkonu sa obvinený podujal, že notársku zápisnicu dá zavkladovať na katastrálnom úrade, čo však nikdy nespravil a po celý čas to pred poškodenou tajil. Poškodená sa pri výsluchu vyjadrila, že starajúc sa o malé dieťa nemala čas na vybavovanie úradných vecí a mala za to, že obvinený, súc otec dieťaťa, nechce nikoho podviesť. Obžalovaný zamestnal myseľ poškodenej tým, že ju požiadal o ruku. Po svadbe zasa sťahovaním z bytu do domu.

Obžalovaného podnikateľská činnosť neposkytovala dostatok finančných prostriedkov na zabezpečenie splácania hypotéky a prevádzkové náklady celej rodiny, preto poškodená nastúpila do práce, čím sa náklady na domácnosť rozdelili tak, že obžalovaný mal splácať len hypotéku a energie spojené s užívaním domu a stravovanie rodiny prebrala na seba poškodená.

Rodinný príslušník T.S. preposielal všetky upomienky o nesplácaní úveru poškodenej, na čo poškodená reagovala tým, že oslovila obžalovaného, aby nastúpil do zamestnania a nekumuloval dlhy z podnikania s dlhmi hypotekárnymi. Pri postúpení dlhu bankou vymáhacej spoločnosti sa konečne obžalovaný zamestnal ako vodič nákladnej kamiónovej dopravy v Nemecku. Úver však nesplácal aj naďalej, kam dával peniaze, odmieta povedať.

Po obdržaní oznamu o dobrovoľnej dražbe poškodená pobalila deti a presťahovala sa načas k matke, potom do podnájmu a po rozvode a zmene mena začala riešiť nákup vlastnej nehnuteľnosti, aby deťom zabezpečila domov.

Obžalovaný vypisoval poškodenej oplzlé správy, nazýval ju zlatokopkou, pričom poškodená zistiac, že nemá nárok na vyplatenie z domu, do ktorého investovala energiu, financie a jej rodinný príslušník je stále spoluručiteľom, si naň ani nenárokovala sa na to vysrala rezignovala.

Obžalovaný dražbu zvrátil tým, že predal byt svojho otca, dlh vyplatil a otca nasťahoval do domu.

Rodinnému príslušníkovi T. S. sa dodnes nepodarilo vymaniť sa spod spoluručiteľstva na predmetnú nehnuteľnosť.

PZ SR varuje občianky, ktoré nedisponujú dostatočným povedomím v oblasti nadobúdania nehnuteľnosti pred sobášom, prípadne nie sú oboznámené s problematikou spoluručiteľstva, aby pred takýmto závažným krokom kontaktovali právneho poradcu, rodinu, susedov, krčmových kibicov, internetové diskusie, modrého živočícha a strechu, kohokoľvek, kto by ich od takéhoto šialeného kroku odradil.

 

Pomáhal mu vytlačiť auto zo snehu, pritom spadol pod kolesá
 

Včera okolo 01:00 hod. na parkovisku v meste S. viedol 25-ročný vodič z obce P. osobné motorové vozidlo zn. Peugeot Partner, pričom sa snažil vyjsť zo snehu. Pomáhal mu pri tom 22-ročný muž z obce K., ktorý auto zozadu tlačil. Vodič zaradil spiatočku a pri cúvaní tohto muža zrazil, ten následne spadol pod auto, ktoré po ňom prešlo zadnými kolesami. Obaja po tejto udalosti odišli do blízkeho baru, kde mal vodič po nehode požiť alkoholické nápoje. Nehodu oznámili až po uplynutí vyše hodiny. Pri nehode 22-ročný mladík utrpel ľahké zranenie s dobou PN do 7 dní. U oboch účastníkov dopravnej nehody bola vykonaná dychová skúška, u vodiča s výsledkom 0,86 mg/l a u chodca 0,98 mg/l alkoholu v dychu. Na vozidle nevznikla žiadna škoda.  

PZ SR varuje motoristov pozdravuje Drápalíka.