Inšpirovaná Kungpaom a jeho článkom o typológii mužov podľa motorových vozidiel, spísala som pre vás, milí dailymuži, praktický vreckový atlas žien. Nahliadnime spolu do sveta ženských kabeliek, a tým pádom aj ženských duší.  

Handmade tvorilka

Pravidelne navštevuje Sashe, kde najprv tri roky nakupovala, po večeroch amatérsky šila a potom si nesprávne vysvetlila spätnú väzbu „hmm, zaujímavé“ ako „wow, to je super“. I založila si vlastný bazárik a svoje výtvory predáva. Štandardná nositeľka handmade kabeliek sa vyznačuje mierne až značne infantilnou povahou, typický je nedostatok sebareflexie a vkusu – myslí si, že kabelky pre 5-ročné dievčatká budú dobre vyzerať aj na ženách v kategórii 20-65. Máva sklony k ezoterike, vyznáva alternatívnu medicínu, vyrába biokozmetiku a mierne zapácha, lebo používa iba prírodný deodorant. Bobor, zarastené pazuchy a nohy by vás nemali zaskočiť.

Výhody: kladný vzťah k ďeťom, o peniaze jej až tak nejde, takže ak ste obézny, neúspešný, prípadne oboje, toto je pôda pre váš pluh.

Fejkárka

Vlastne by som mohla napísať aj Fajkárka a bolo by to skoro to isté. Získala som vašu pozornosť? Čítajte ďalej. Nositeľky fejkových kabeliek sa delia na dva subtypy: tie prvé, jednoduchšie, sa uspokoja s lacným fejkom z tržnice. Nevadí, že Luis sa v skutočnosti píše Louis a Guci má mať dve céčka. Nepodstatný detail. Vyzerá to z dostatočnej diaľky ako pravé? Vyzerá! Druhá skupina je dostatočne na úrovni a nakupuje na internete kategóriu „replica“, čo sú v skratke trošku lepšie ušité, ale stále fejky. Sú však drahšie a dostala k nim aj dustbag, čo u nositeľky vyvoláva presvedčenie, že je ženou na úrovni a logicky sa nebude páriť s nikým pod úroveň, rozumej so žebrákom, čo jej nevie zaplatiť ani last minute do Egypta.

Výhody: stará sa o seba, k práci pristupuje zodpovedne (rozumej vami vynaloženú investíciu oplatí kvalitným výkonom v posteli), do štyridsiatky môže slúžiť na reprezentatívne účely.

Mamina

Nosí jednu, univerzálne nudnú kabelku. Nosí ju, kým sa nezoderie a ešte niekoľko mesiacov potom. Keď porodí, univerzálne nudnú kabelku vymení za prebaľovaciu tašku. Je to praktická žena. Pozor, najneskôr po druhom dieťati začína kysnúť do nečakaných rozmerov a už jej to ostane. Viac nemám čo dodať, je presne taka, ako tá kabelka. Nudná.

Výhody: je verná. Spočiatku z presvedčenia, neskôr ako z núdze cnosť.

Ambiciózna & Nezávislá

Pracujúca single tricinka. Kabelka musí dobre vyzerať, nemôže byť úplne lacná, ale na level  Vuitton, Bottega Veneta, Prada a spol. má ešte len našliapnuté. To sú všetky tie Guessky (už na ústupe), Michalovia Korsovia (praví!) a Lagerfeldy. Pracujúca single tricinka chce vaše prachy rovnako ako Fejkárka, ale musí sa tváriť, že nie, lebo sa chce prezentovať ako nezávislá žena, ktorá si na seba a svoje kabelky vie zarobiť. Tento postoj jej zvyčajne vydrží dovtedy, kým jej z UPaSVaR nepošlú prvý rodičovský príspevok vo výške 213 eur. 

Výhody: stará sa o seba, na reprezentatívne účely môže slúžiť až do 50-tky (ale kto z alfasamcov by už tak dlho čakal).

Štýlová

Umelkyňa alebo absolventka nejakého humanitného odboru, part time blogerka, milovníčka neprvoplánovej módy. Michaela Korsa by si nikdy nekúpila, lebo ho má každá druhá. Ona musí byť výnimočná. Od stupňa výstrednosti nosí buď úplne uletené, ale vždy kvalitne vyzerajúce kabelky alebo klasické, nadčasové, no nikdy nie nudné tašky značiek, o ktorých tu nikdy nikto nepočul. Je psychicky nevyrovnaná, emocionálne labilná a má sklony k závislostiam.

Výhody: môže slúžiť na reprezentatívne účely. Na všetko ostatné je pre normálneho chlapa nepoužiteľná.

Bez kabelky

Žena, ktorá nenosí kabelku, vlastne ani ženou nie je. Nenechajte sa zmiasť vyvinutými druhotnými pohlavnými znakmi. Veď sa len zamyslite a predstavte si svojich kamarátov a kolegov. Nosí niektorý z nich kabelku? Určite nie. Tak vidíte.

Výhody: poradí, kde lacno natankovať, dobré pneu a čo na zbytky motorového oleja.

 

Zhrnutie: čím väčšiu má kabelku, tým väčší je chaos v jej hlave. Vzhľad kabelky reflektuje postoj k sebe samej. Čím krajšia kabelka, tým lepšie.