Naozaj nebudem písať o tom, že je lepšie byť ten, čo počas sexu víťazne zareve "Prvý!" a potom sa otočí na bok a zaspí (spoiler: klamem). Aj keď všetky vedecké štúdie vravia, že ten čo sa spraví prvý, má stopercentnú šancu, že dosiahne vrchol, zatiaľčo ostatní takúto šancu nemajú. Nie, idem písať o všeobecnom prvenstve.

 

Že história si pamätá len víťazov nie je úplne tak pravda, lebo ja si napríklad pamätám aj kto bol na druhom mieste v druhej svetovej vojne, ale uznávam, prvé miesto bolo lepšie. Ak sa spýtate, aké sú najcennejšie ľudské vlastnosti, tak dostanete odpovede ako poctivosť, inteligencia, originalita, kreativita, tridsaťdvacentimetrový penis, Boris Kollár a podobne. Keď dnes napíše Nemeš hejt na novú Kristínu, z ktorého padnú všetky servery na riť a Haščák začne rozmýšľať, či nemal radšej kúpiť Dailymale, tak ho všetci zahrnieme obdivom, poklonami, gastráčmi a poukážkami do Jednoty. Ak by som ja napísal zajtra taký istý hejt, bez toho, aby som vedel, že už to Nemeš napísal, zagratulujete mi, budete mi ponúkať kopuláciu a dostanem už konečne sľúbené služobné auto? Nie, nazvete ma plagiátorom, zlodejom, alebo redaktorom Refresheru. Všetko len preto, že som bol neskoro. Čo na tom, že som som pracoval rovnako ako Nemeš. Ak sa náhodou niekomu bez akéhokoľvek vzdelania prisní, že obsah štvorca zostrojeného nad preponou pravouhlého trojuholníka je rovný súčtu obsahu štvorcov zostrojených nad jeho preponami odvesnami, zagratulujeme mu? Nič také, povieme mu: "Chalan, narodil si sa tak o dvetisícpäťsto rokov neskôr, ako si sa mal." Nikto vám nepovie, že keď ste práve dokázali niečo výnimočne, je rovnako dôležité, aby to nikto pred vami nedokázal. Nestačilo vám príkladov? Zoberme si môjho druhého najobľúbenejšieho autora (po mne) na Dennom mužovi - Hruša. Mladý chalan, nositeľ rána, majster slova aj celých viet, dva kýble charizmy a alfa samec od prirodzenia, a najmä chalan, ktorý by mi mohol za túto reklamu kúpiť lístky na El Classico. Raz za štyri mesiace napíše super článok a čo je najväčšia pocta, aká sa mu dostane? Ten Hrušo, to je druhý Nemeš. A to všetko len preto, že sa naučil abecedu až koncom deväťdesiatych rokov (estimate). Kebyže sa narodí o desaťročie skôr, mohol byť namiesto druhého Nemeša prvý Hrušo. Taký je život. Pozrite si všetky tie reklamy, kde sa firmy predbiehajú v tom, kto prišiel prvý s úžasným nápadom, lebo keď niekto spravil niečo prvý, tak to vie najlepšie a koniec debaty. Tak sa nabudúce nehnevajte, keď váš partner/ka v intímnej chvíli zakričí "Cha, vyhral(a) som!" Máte doma partnera, ktorý si uvedomuje dôležitosť prvého miesta a priebojnosť je dôležitá. A aspoň raz v niečom vyhrať je tiež fajn. Prečo je teda lepšie byť prvý? Spýtajte sa tých, čo boli druhí, tretí a ďalej.

 

Nabudúce sa zameriam na hlavnú cieľovú skupinu tejto mužskej stránky, na ženy. Zodpoviem vám otázku "Ako povedať chlapovi nie a ostať jeho kamarátkou?"