Náš rýchlokurz naberá obrátky, lebo alkohol je vážna vec a nedá sa s ním zahrávať (ani s ním hrať, ani vyhrať, aj keď vraj východniari už remízovali). Nástrahy na našu pečeň sa objavujú v akúkoľvek dennú či nočnú hodinu a musíme sa mať na pozore. Alkohol je nebezpečenstvom pre spoločnosť a všetci, ktorí by ste radšej knihu, sa usaďte za svoje stoly a opäť sa poučte o tom, čo vás v medziľudských vzťahoch môže čakať, ak si občas vyjdete na pohárik.


Vlastne si ani nemusíte vyjsť na pohárik cielene, ten pohárik si vás v spoločnosti nájde sám. Kedy? Keď stretnete určité typy ľudí. Po agentoch provokatéroch nasleduje ďalšia veľmi nebezpečná kategória:

 

 

Party boy


Party boy je nebezpečný, lebo je nenápadný. Ak by sme chceli vytvoriť psychologický profil tohto človeka, veľmi sa namakáme. Tento party boy môže byť ako extrovert, tak aj introvert. Extrovertný party boy sa vyznačuje neustálou potrebou baviť sa a byť medzi ľuďmi, samozrejme, za bohatej prítomnosti alkoholu, ktorý zábavu umocňuje. Introvertný party boy zas potrebuje alkohol na to, aby navštívil akcie a inštitúcie, kde by sa spustil, opustil, pripustil si k telu iných ľudí a podobne.


Bez ohľadu na extrovertnosť/introvertnosť party boya, ide o človeka, ktorý je vo vzťahu k okoliu nátlakový. Ako? Party boy nabehne do krčmy, vyhliadne si obeť (alebo obete), naleje do nej na začiatku zo tri poldeci, lebo vie, že obeť dostane chuť a ďalšie kolo vezme sama, dokonca bude pálenku točiť do konca večera ona. Týmto alkoholickým manipulátorstvom sa party boy snaží postupne zlomiť obeť a získať ju na svoju stranu. Sľubuje podguráženej obeti vidinu veľkej zábavy s prítomnosťou pálenky, piva a kuriev. To všetko len za cenu opitia sa s ním a návštevy najbližšej a čo možno najväčšej akcie v okolí.


Akcia s prítomnosťou pálenky, piva a kurvičiek sa nikdy neodohrá tak veľkolepo, ako to party boy popíše. Aj keď on si to možno užíva, vy chcete odísť a vtedy začína manipulácia č. 2, aby ste ostali ešte na chvíľku, lebo párty nie je ešte v plnom prúde. Ak aj napriek tomu odídete, na druhý deň vám bude zaručene rozprávať, ako super nakoniec bolo a vy ste odišli a pripravili sa o výbornú zábavu (vzbudzovanie pocitu viny).


Vyberá si párty podľa množstva ľudí, množstva chlastu, ale nemá problém z núdze cnosť zapichnúť to na dedinskej zábave vo Fričovciach, kde hrá lokálny DJ, púšťajúci nový megamix poľského energy techna, ktorý si pred týždňom kúpil v Ľeľuchove. V najhoršom prípade pôjde nasávať hoci aj do baru, kde z repráku hučí Moravanka.


Ak sa vo vašom okolí pohybuje presvedčený party boy, vedzte, že mu vôbec nejde o vás, čo sa týka zábavy. Ide mu o postupnosť: navštíviť lokál – zlomiť niekoho na alkohol a opiť ho – presvedčiť na návštevu párty – vysrať sa naňho. Party boyovi ide o nových ľudí a nové zážitky, ktoré chodí zozbierať na rôzne akcie. To všetko, samozrejme, ruka v ruke s riadnou dávkou chlastu. Ako náhle sa na akciu dostane, už preňho neexistujete.
Za domácu úlohu máte napísať prácu na tému „Ako som vymetal párty s partyboyom“. Vaše slohové útvary posielajte redakcii DM, ktorá ich prepošle mne, učiteľke-koučke, alebo ich zanechajte dolu v diskusii.


Aby ste z koučovania neodišli sprostí, čerešnička na záver:

 

 

Pic by sbahadir