Okamžite trikrát vyšší plat, auto, sekretárku a na písanie článkov sa ti môžem vysrať! Asi takéto pokyny dostane môj šéf hneď potom ako sa zmocním drogy burundanga. Pomocou nej budem môcť ovládať myseľ a konanie koho len budem chcieť. Len si predstavte tie možnosti s frajerkou v posteli, na zemi, na práčke, na mačke... Vlastne. Na čo frajerku?

Rovnakú otázku si asi položilo viacero týpkov v Latinskej Amerike, keďže v poslednej dobe tam v súvislosti s touto drogou  pribúdajú prípady okradnutia a znásilnení. Ale čo to vlastne burundaga je? Ide o výťažok z rastliny Brugmansia, ktorá obsahuje vysoké množstvo psychoaktívnej látky scopolamine. O nej je známe, že sa dosť nepekne zahráva s ľudským mozgom. Ovplyvňuje pamäť a robí ľudí pasívnych čo z nich robí ľahko kontrolovateľné obete. Také obete, ktoré sa zobudia bez svojho auta a bez svojej peňaženky s tým, že si absolútne nič nepamätajú.

Za všetko myslím hovorí prieskum medzi pohotovosťami v kolumbijskej Bogote. Podľa neho bolo 70 percent pacientov nadrogovaných burundangou aj okradnutých, pričom 3 percentá obetí bolo sexuálne zneužitých. Za takéto výsledky by sa nehanbil ani Fantomas.

Zdroj: https://www.wired.co.uk/magazine/archive/2011/04/start/mind-controller